Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvlášť teď v době, kdy je to v USA masakr za masakrem a jakákoli obhajoba (či pouhý humor na téma) zbraní rovná se šílený píchání do vosího hnízda, tak je až neuvěřitelný, že "Bear Jew" Eli Roth přesto nějak protlačil a natočil zrovna remake DEATH WISH. A neusnete-li v úvodní půlhodince, čeká pár z vás taky tak skvělá nekorektní zábava. Nejhorší možný načasování, tupá zábava pro primitivy, nesmyslně násilný a bla bla bla bla bla, já říkám MRDAT POHORŠENÝ KRITIKY - tohle je přesně ta správná jednoduchá, ohraná, starosvětská akční střílečka na téma oko za oko. Má to šťávu, dost srandy, krve a drsňáren, úctu k originálu, taky vychytaný maličkosti typu Sway @Shade45, soundtrackový pecky jako "Back In Black" a "Love Sosa", plus fajn vedlejšky a starýho dobrýho hláškujícího Bruce Willise. Hloubka nulová, prostě popkorn a za mě radost veliká. Ideální cílovka: držitelé zbrojáku ✌🏻 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidieť Willisa po rokoch v kine, dokonca vo filme, kde celkom dobre hrá - dokonca som mu toho doktora veril viac ako človeka, čo nevie strieľať. Je to samozrejme staromódna pravičiarsko-fašistická mordovačka, ale nemôžem si pomôcť, v tejto korektnej dobe je to podobne osviežujúce ako napr. Punisher. Je však pravda, že najlepší remake Death Wish je Wanov Rozsudok smrti. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey tentokrát ne jako architekt ale doktor. Což není na škodu. Bruce Wllis místo Charlese Bronsona je důstojnou náhradou - následovníkem. I když jde o remake, tak o remake zdařilý, přizpůsobený dnešku. Člověk si říká, že v USA je těžko zvolit rovnováhu mezi právem na použití zbraně a regulaci zbraní. Původní přání smrti jsem viděl, ale na hodnocení bych potřeboval reprízu. ČSFD Projekce, která mne překvapila lokací místo Cinestaru Cinema City. Ještě, že ty kina nejsou daleko od sebe. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To takhle ukecáte ke společnému čtení Bible na první pohled dravou, děsně lascivní a dokonale vysostruženou velekundu a nemůžete se dočkat, až už konečně nahá klekne na čtyři a odveze vás do ledničky pro lahváče. Načež ji při unyle funivém noření se do evangelií nedostanete z katolických zad ani heverem a při pokusu o jakoukoliv nekřesťanskou praktiku se zaštiťuje krucifixem a ústy sjíždí leda tak Otcenašeho. Přesně něco takového odborná terminologie definuje jako promrdaný potenciál. A naprosto stejné to máte s tímhle Detvišem. První půlka nomen omen a vy si úpěnlivě přejete být mrtvý, když sledujete nezáživné trampoty katalogové rodinky prkenného Wiliše. Ta druhá sice začne neznatelně přirážet, avšak počet mrtvých negrů, portorikánců a bílých socek, jakož i způsob jejich deratizace, by snad neukojil ani nehonivého řeholníka. K tomu všemu neštěstí zvládne Eliáš Hníth tak tak natočit akorát kečupovité amatérské snafporno, tudíž dramatizace a vedení herců na úrovni ochotnického spolku kvadruplegických mimů a kromě Deonofriovic Vincka jsou všichni koženější než galantérie. I ten ultratoporný Karlík Bronson to před čtyřiačtyřiceti lety kosil daleko přesvědčivěji, špinavěji, záživněji a s grácií. No škoda, kdyby se toho nechytla banda mantáků, mohla to být vcelku nekompromisní Smrtonosná smrt. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to možná na 3, ale trapná neoriginalita mě subjektivně donutí jít ještě níž. Tomuhle filmu se povedlo jen několik detailů: Obsazení Bruce, začátek a pár drsnějších scén. Osobně jsem totiž nepochopil, o co tomuto filmu jde. Nejdřív se tváří vážně, navznazuje iluzi o kritice snadné dostupnosti držení zbraní v USA, aby poté nemístně prokládal vážný podtón mizerným humorem, glorifikoval zbojníky, kteří berou právo do svých rukou, čepoval nám stupiditu, naivitu chování mnohých postav a náhodičky, hloupě bránil Bruce před smrtí (bowlingová koule) a pak to neskutečně předvídavě a patosácky uzavřel. Jasný, kdyby si to hrálo na béčko, tak toho spoustu opomenu a odpustím, ale to by tam nesměly být dojímavé scény z nemocnice, pohřby a jiné. Nerozumím tomu, nerozumím, ale když si vzpomenu, že jsem se xkrát plácl přes čelo a pobavil jen nad poslední smrtí, tak to něco dokládá. Holt již stokrát omletá revenge story, která nemá v sobě ani špetku novoty. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v Chicagu (USA) a v Montrealu (Kanada). Natáčelo se od 24. září do 29. října 2016. (PaTeXx)
  • Než se dostal k režii Eli Roth, byl zvažován do hlavní role i Brad Pitt. (ČSFD)

Reklama

Reklama