Reklama

Reklama

Nacume júdžinčó

(seriál)
  • Japonsko 夏目友人帳 (více)
Promo
Japonsko, (2008–2024), 35 h 14 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Yuki Midorikawa (komiks)

Kamera:

Hitoshi Tamura

Hrají:

Kazuhiko Inoue, Hiroši Kamija, Mijuki Sawaširo, Miki Itó, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Takeši Aono, Ajahi Takagaki, Akira Išida, Akemi Okamura, Džunko Takeuči (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(85)

  • Season 1 (2008) - 13 epizod

  • Zoku (2009) - 13 epizod

  • San (2011) - 13 epizod

  • Ši (2012) - 13 epizod

  • Go (2016) - 11 epizod

  • Roku (2017) - 11 epizod

  • Šiči (2024) - 11 epizod

Obsahy(1)

Natsume žije v pěstounské péči v malé zapadlé vesničce. Jak by se dalo čekat, jeho život by měl být spíše nudnější, jen škola a přátelé. Ale není tomu tak. Natsume vidí démony. Ti ho po většinu času napadají a ani on samotný neví, proč je to tak. Každý z démonů však po něm chce dvě věci: první je Kniha přátel a ta druhá, jak jinak, než ho sníst. Teprve později se dozvídá něco o té neznámé knize a následně i o jeho rodině, kterou nepoznal a která úzce s touto knihou souvisí. (Lulubell)

(více)

Recenze uživatele SonGokussj k tomuto seriálu (3)

Nacume júdžinčó (2008) 

K čemu bych toto anime připodobnil? Nejvíc mě napadá Mushi-shi. Jeho kvalit to věru nedosahuje, ale odsuzovat ho nebudu. Nesrovnávám nesrovnatelné. Natsume Yuujinchou v sobě chová jakýsi klid, který mě přitáhl. Je jeden z mála, který je schopný vidět duchy (xxxHOLiC, Mushi-shi, ...) a má s tím také patřičné problémy. Spousta věcí mi tam, pravda, neseděla (rozumný člověk by se zachoval jinak), také mě tam štval jeho přístup typu "Nikomu nic neřeknu, je to tak nejlepší", kdy jsem viděl, jak se po každém "Co se děje Natsume?" "Nic, neboj" jeho nevlastní matce prohloubil pocit zoufalosti. Jak tu komentuje Lucretius, kluciii tam vypadají opravdu gay-type. To i Ouran má co dělat, aby to v tomto ohledu dohnal. Tady však končí všechna negativa, kvůli kterým srážím jednu hvězdičku a nastoupí to, co se mi na tom líbilo nejvíc. Co díl, to příběh (skoro). Velice hezký, propracovaný, klidný. Pohádka před spaním, která potěší a hřeje. Byly i velice dojemné scény, komické a akční. Celkově se mi moc líbilo. Doporučuji hlavně těm, kteří mají rádi klidnější anime. ()

Ši (2012) (S04) 

Co k tomu říci. Natsume opět klidně pokračuje ve svých putováních a objevování přátelství. Pomalu se učí otevírat své srdce nejen lidem, ale i Youkai, svěřovat se se svými problémy 2 kamarádům a snaží se i nadále pomáhat, kde jen to jde. Trpí šíleným komplexem "všichni mi pomáhají, já nikomu" :-) Toto je jedno z mála anime kde mám pocit, že kvalita pomalu, ale postupně a jistě stoupá. Je zde viditelný vývoj postav. A to jak strážné kočky, tak i dalších hrdinů. Natsume je prostě úchvatná klasika blížící se poklidem k Mushi-shi. Málokdy sedí název tak dobře, jako zde. Natsume a jeho kniha přátel(ství). 90% ()

Go (2016) (S05) 

[First Impressions]: Děkuji studiu, že neměnili grafické ztvárnění a nechali Natsumeho takového, jako si ho pamatuji. Opět klasické snídaňové anime, které zahřeje na srdci a milým způsobem rozveselí :-) Po 1EP 80% ()

Reklama

Reklama