Reklama

Reklama

Zlatá šedesátá

(seriál)
Česko, (2009–2015), 37 h 3 min (Minutáž: 57 min)

Hrají:

Miloš Forman, Otakar Vávra, Juraj Herz, Věra Chytilová, Hynek Bočan, Ladislav Helge, Jiří Menzel, Juraj Jakubisko, Jan Kačer, Jan Švankmajer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(39)

Obsahy(1)

O fenoménu, světově známém jako "československý filmový zázrak," tedy o nové vlně 60. let, bylo popsáno mnoho papíru a zájemci o podrobné informace stačí zadat dotaz do některého z webových prohlížečů a jistě si udělá sám pořádek v politicko-kulturně-společenských souvislostech. Novinkou je ale dokumentární projekt publicisty Jana Lukeše a producenta Čestmíra Kopeckého "Zlatá šedesátá", který přichází na svět jako koprodukce Kopeckého První veřejnoprávní, České televize a Slovenského filmového ústavu. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Uživatel Abes smazal svůj příspěvek.

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Che: Nevím z čeho to je :( anderson: Jn, dneska už je problém složit originál... :)

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

Abes: podľa mňa, ak je to v titulkoch nepriznané, to autor od ELFMANA parádne "obšlehol". Ktovie komu pôjdu tantiémy. :-)

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

K ONŘÍČKOVMU "ťažkopádnemu" prejavu, ktorý tu všetci tak kritizujete si dovolím dodať, že pred pár rokmi prekonal mozgovu porazku v dosledku coho mu na isty cas masivne ochrnula polovica tela. Takze nabuduce nez nieco zacnete "trieskat" tak si aspon co to o dotycnom cloveku zistite. To iste sa kedykolvek moze prihodit aj Vam.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Abes: Tak hudba k znělce je původní? Což přeloženo do pirátského jazyka znamená nesehnatelná. Nepříjemné. Ale člověk by se toho ani nenadál, co všechno v české kotlině vzniká. Palec nahoru.

na příspěvěk reagoval atomn

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Che: Jo taky jsem do ní zažranej. Napsal jsem i do televize, Odpověď : "v cyklu Zlatá šedesátá je vysílána znělka Jakuba Koháka s komponovanou hudbou Filipa Jelínka." Nic jsem o tom ale nenašel, kdybys měl nějaké info, uvítám )

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Kladivo je hodně zajímavý kousek... "A líbali mu kopyto a řiť".

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

1.Černý Petr-humor mi blízký. 2.Kladivo na čarodějnice-viděl už asi potřetí, ikdyž to není typický zástupce N.V .3. Pasťák. Naopak Mučednící a Sedmikrásky mě zklamali...

L-V

L-V (hodnocení, recenze)

to Karlos80: Zatím asi Černý Petr, ale úplně nejvíc se těším, až se znovu podívám na Spalovače... ;-)

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

U mne zatím vedou Sedmikrásky, ale mile překvapilo také Slnko v sieti.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Tak jaký film, byl v rámci tohoto cyklu podle vás zatím tím nejlepším a nebo se vám nejlépé zamlouval? Přiznávám Nová vlna není opravdu pro každého...

Černákočka

Černákočka (hodnocení, recenze)

Mně osobně Vávra nepřišel vůbec "suchý", spíš naopak, měl tam pár vskutku ďábelských hlášek (o Mandlové a Baarové... "No, ony vlastně moc hrát neuměly..."). Pravda, že jeho podbízivější kusy se tam moc nerozebíraly, na druhou stranu se u všech věnovali dílům do konce šedesátých let a dál už podrobněji ne. A z Vávrova komentáře se myslím celkem dal pochytit jeho přístup (sám tam říkal, že pokud něco nešlo, tak prostě uhnul...).

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

DaVid: Právě znělka se mi líbí jako bejk, psal jsem na ČT s dotazem... prý to je hudba od Jakuba Koháka a Filipa Jelínka... na internetu jsem ji ale nenašel, tak kdybys měl nějaké další info ;)

woody

woody (hodnocení, recenze)

Z Vávrova samolibého vyprávění jsem chvílemi nevěřícně kroutil hlavou... Kde byla nějaká zmínka o FAMU? Jeho učitelské praxi? Nebo normalizačním si sypáním popele na hlavu? vzali si příliš velké sousto a co je horší nechtějí urazit a znepřátelit si kapacity...

TheMaker

TheMaker (hodnocení, recenze)

Hola !! A je to v žebříčku nejlepších seriálů !! Blahopřeju ! Těším se na další díl .....

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Forman v podstatě převyprávěl první polovinu své autobiografie Co já vím? Slyšet to od něj bylo pochopitelně zábavnější, než to číst. Z dalších, vypravěčsky méně zdatných tvůrců mám trochu obavy.

crass.48

crass.48 (hodnocení, recenze)

DaViD´82: Na Passera se těš, já ten díl už viděl a je to bomba. Passer je nesmírně zajímavý a moudrý člověk. Některé příběhy, co jsou v tom rozhovoru v Reflexu, říká ale prakticky stejně jako v dokumentu.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Já mám zatím jedinou výtku. Vysílací čas. Soboty večer jsou pro mě vesměs zabité... Škoda.
Jinak Forman tradičně výtečně, ale docela bych se obával některých dalších jmen. Ne snad, že by neměli co říct, ale ne každý je taková "hérečka" jako Miloš, aby utáhl hodinu mluvení "sám se sebou". Ovšem jsem moc zvědav na Ivana Passera, po tom co předvedl v tomto rozhovoru http://www.reflex.cz/Clanek33867.html , tak nemůžu dospat jeho epizodě...
A co říkate na znělku?

Whikki

Whikki (hodnocení, recenze)

Karlos80: Juraj Herz nebude s Obchodem na korze, ale Sběrné surovosti (1965) + Sladké hry minulého leta (1969) - kompletní přehled je na odkazu pod tlačítkem "Web" - http://www.zlatasedesata.cz/

Jinak skvělý zážitek ze sledování mi zničil výpadek proudu v celém našem bloku, nahrával sem si to, ale kus z prosředka mi chybí :-((
Nenahrával to někdo, kdo by byl ochotný mi to nějak poslat (třeba přes nějakou úložnu na internetu)?

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Perfektní. Tahle dokumentární série bude ještě hodně zajímavá. Hlavně se těším na 26 (resp. už jen dvacet pět) doplňujících filmových příspěvků..

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Opravdu super, nebral servítek, úplně jsem slyšel Šebánka, to musel bejt také zážitek:-) Jinak příště Vávra-Kladivo na čarodějnice a poté Herz- nejspíš Obchod na korze..

TheMaker

TheMaker (hodnocení, recenze)

pshimi: Já taky. Tenhle díl jsem si nahrál, určitě si ho pustím vícekrát, fakt super !!!

Reklama

Reklama