Reklama

Reklama

Jimmy Monroe a Paul Hodges jsou newyorští policisté, kteří byli po nepovedené akci na tři měsíce suspendováni a byl jim pozastaven plat. Jimmymu se to vůbec nehodí, protože potřebuje zaplatit svatbu své dcery. Proto se rozhodne prodat unikátní baseballovou kartu z roku 1952. Když ji ale nabízí k prodeji, je obchod přepaden a kartu mu ukradne zloděj Dave. Jimmy a Paul se vydávají po stopě baseballové karty, Dava dopadnou, ale on ji už nemá, protože s ní zaplatil za drogy. Dealer jim je ochoten kartu vrátit, pokud najdou jeho ukradené auto. Vůz se jim podaří po krátké době objevit, ale v jeho kufru je spoutaná Mexičanka Gabriela, manželka zavražděného drogového bosse. Osvobodí ji a žena jim dá flashku s cennými informacemi o prodeji drog. Aby získali ukradenou kartu zpět, rozhodnou se zaplatit kauci za Dava a nutí ho, aby ji dealerovi ukradl. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (739)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento filmový omyl ma svojím pomerne vysokým hodnotením na csfd prekvapuje. Humor je to z veľkej časti dosť trápny, niekoľkokrát som váhal, či to nemám vypnúť. Ale je tu Willis, vravím si, tak aspoň kvôli nemu to pretrpím. Popravde len kvôli nemu, inak by som filmu nedal ani šancu. Veľmi často som Willisa načapal pri "hereckom výkone", ktorý mu neprináleží a pripomína skôr herca "C" kategórie. Väčšina vtipov je trápnych, fakt nemusím počúvať negra ako si to na záchode užíva a serie poriadne hovná...Filmové odkazy a vžívanie sa do filmových rolí je tiež poriadny trapas, ktorý nefunguje. Nebyť S. W. Scotta a jeho pádu pri pokuse o rabovačku, tak sa ani nezasmejem. Úplná zbytočnosť nehodná mena a účasti B. Willisa. 40%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Omračující cop-ňoumové v přemrštěné (ú)tlemovce. Vyšťavenej matador Bruce Willis s přisátou koulí na noze: dementním raplem Tracy Morganem, tou směšnou figurou, jenž je do češtiny obdařen hlasem pro mě nesnesitelným – skřehotalem Martinem Sobotkou(tím zhoubným nádorem české dabingové elity; za všechny jeho zmršené role tuhle jedinou: „Temný Joker – Heath Ledger“ jehož bezostyšně zneuctil, a to tomu břídilovi nikdy neodpustím. Tímto nemůžu být zcela objektivní, ale to nic nemění na faktu, že jsou Poldové pouze usmoleným výstřelkem Kevina Smithe. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď je pravda, že Willis mal zatiaľ v každom buddy-movie lepšieho parťáka, tak ani on tomu v tomto filme veľmi nepomohol. Morgan prehrával ako nafetovaná amatérska herečka na konkurze v hollywoodskom štúdiu a Willis sa zas miestami tváril akoby bol po mŕtvici, pretože jeho mimika bola veškerá-žádná. Ukryvdil by som im, keby som nepovedal, že tento film mal pár naozaj skvelých a vtipných momentov, ale Smith v týchto vodách plávať nevie. Vtipné scény boli celkom dobre zvládnuté, ale ich načasovanie a striedanie s akčnými malo niekedy dosť veľkú odchýlku. Scenár žiadna výhra, ale takisto ma vôbec neurazil. 65%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Poldové jsou typická americká komedie s jedním drsným a pohodovým policistou a jeho pitomým a užvaněným kolegou, která povětšinou rozděluje divácké osazenstvo na její fanoušky a odpůrce. A jelikož já se pohybuji přibližně někde mezi, přičemž s každým dalším podobným, co se charakteru humoru týče většinou na chlup stejným filmem, začínám pomalu dezertovat spíše k odpůrcům, Poldy hodnotím neutrálně. Nejedná se o přehlídku trapností a urputná snaha o vtip za každou cenu i často vychází, což je dobře, ale na to, že jde o komedii od "vizionáře" Kevina Smithe a v hlavní roli se stále ještě ikonickým akčním hercem, tak to do jisté míry přehlídka tvůrčí trapnosti a krajního zoufalství v podstatě je.... Podobné filmy už zkrátka nikdo vidět nepotřebuje. 55% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No od Smithe, jakozto myho oblibence, proste cekam vic. Takze na nej je tohle docela slaby, navic bohuzel opet bez nejzasadnejsi dvojky, ale zase na druhou stranu, jako oldschoolova buddy komedie to je docela uchazejici. Problem je, ze si scenar nepsal Smith, takze je videt, ze mu to moc nesedlo, sice je tu sem tam nejaka ultimatni hlaska, ale rozhodne jich tu mohlo bejt daleko vic a ty co tu jsou, mohli bejt i lepsi, kdyby scenar doladil Smith. Dalsi problem je, ze Smith proste taovyhle filmy neumi rezirovat, takze akce je bud trochu rozpacita, nebo pusobi vykradenym dojmem, hluchy mista nejaky kamerovy vychytavky nezachrani, takze krome tech hlasek to tahne jen hlavni dvojka Willis s Morganem, ktery sice nejsou spatny, ale je to proste typicka dvojka drsnak a ukecanej cernoch, takze ani zadny postavy, ktery byste si pamatovali mesice. Navic je zastinuje Scott, kterej bohuzel nema moc prostoru, ale dokaze ho maximalne vyuzit. Takze ve vysledku prumerne natocena, dobre obsazena akcni komedie s par ultimatnima hlaskama a az moc hluchejma mistama. Lepsi 3*. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (20)

  • Scénář byl v roce 2008 na takzvané Černé listině (listina nejlepších nezprodukovaných scénářů). (CrypzzXD)
  • Ústřední melodie, jejíž tóny doprovází dvojici detektivů prakticky celý film, je jen trochu pozměněná melodie z filmu Tango a Cash (1989), ke kterému dělal hudbu taktéž Harold Faltermeyer. Můžete ji slyšet například ve scéně útěku z vězení, konkrétně při Tangově jízdě po kabelu vysokého napětí. (Tony.cs)
  • První film Kevina Smithe, který režíruje a nepsal k němu scénář. Zároveň první film Kevina Smithe, který neprodukuje Scott Moiser. (TomikZlesa)

Související novinky

Hans Zimmer složí hudbu k dvojce Top Gunu

Hans Zimmer složí hudbu k dvojce Top Gunu

22.10.2018

Oscarový skladatel Hans Zimmer (Temný rytíř, Počátek) a Harold Faltermeyer (Top Gun, Tango a Cash) budou společně skládat hudbu k vysoce očekávanému pokračování Top Gun: Maverick. Pro Faltermeyera,… (více)

Johnny Depp jako kanadský superpolda

Johnny Depp jako kanadský superpolda

20.08.2014

Pokud znáte hrubozrnnou tvorbu Kevina Smithe (Clerks, Clerks 2), dobře víte, že je mimo Poldů s Brucem Willisem prostá velkých hvězd. V několika Smithových filmech se sice objevil jeho kamarád Ben… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Reklama

Reklama