Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist: Bratrství

(seriál)
  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Japonsko, (2009–2010), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Scénář:

Hiroši Ónogi

Hudba:

Akira Sendžu

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Iemasa Kajumi, Šin'ičiró Miki, Unšó Išizuka, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(64)

Poté, co bratři Edward a Alfonse utrpí fyzická zranění, bojují proti zlu, aby se pokusili získat zpět svá těla. (Netflix)

Recenze (136)

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Zabudnite na tých prvých 14 rekapitulujúcich častí - nový Alchemista je miliónkrát lepší ako starý. Najlepšie anime na svete. Nie je tu nič, čo by sa mi nepáčilo, milujem nové postavy a ich osudy a celé je to o kus divokejšie, epickejšie a hlavne temnejšie. Dosiaľ zo mňa žiadny iný seriál nevyžmýkal viac a toľko rôznorodých emócií. ()

immortalis 

všechny recenze uživatele

Příběh o cestě za svým cílem. Přes všechny možné překážky. Alchymie je věda o rovnocenné výměně. Hlavní hrdinové FMA se pokusí oživit svou matku, která jim zemřela. Avšak porušili pravidlo "lidské transmutace". Nikomu se zatím nepodařila. Edward příjde o ruku a nohu, jeho mladší bratr příjde o celé tělo. Společně se vydávají na cestu na jejímž konci by chtěli mít svá těla zpět. Edward se stane státním alchymistou a tedy "armádním psem". 64 dílů plných výborných hlášek a temnější atmosféry než měl původní seriál. Nejlepší příběh. Nejlepší seriál. Nejlepší manga! Chystá se film. Hodnocení 110% ()

Reklama

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Začátek anime je velice dobrý, krásně se to rozjíždí, ale pak se to postupně zvrhne v fantazy mydličku (v negativním smyslu)....Určitě jsem důmyslnější konec, co by odpovidal tomu, jak se anime vyvíjelo, ale za to asi může předloha :) Jinak starý FMA se mi líbilo více, hlavně ten fakt, že homnculi byli stvoření z nepovedených pokusů o transmutaci člověka. Dále v anime se plno lidí někam hnalo a přitom bylo úplně jasné, že dostanou naprdel, ale oni tam stejně šli, prostě iracionální chování některých postav mě štvalo a stím, že to je součást jejich charakteru mě opravdu nebere... A celkově se mi postavy zdály slabě psychicky rozebrané a popsané :) .... A co mě nejvíc štve, že nechali lust umřít v 1/3 nebo tak někde, prostě brzo a vůbe jí nerozebrali tak jako v původním FMA. ........... Zkrátka FMAb byla taková fantazy magoria mydlička, něco podobného co se ted děje v manze od bleach :) ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Achemist Brotherhood byla opravdová jízda a to jsem byl ze začátku, asi tak prvních 10 dílů, silně rozladěný. Rychlý start, hodně věcí z původní série chybělo, ale když jste vypustili všechno, co jste znali z minula, začal děj nabírat obrátky. Je až skoro neskutečné, jak si autoři dokázali pohrát se všemi postavami, vytvořit jim takřka dokonalou historii (což asi nebyl až takový problém, stačilo čerpat z komixů), ale právě komplexnosti a rozložení jak v prostoru tak v čase, získává novější zpracování navrch. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Proč musí jinak skvělý příběh zkurvit SD vsuvkami mezi každou druhou scénou? To je jako kdybych pořád přepínal mezi původním seriálem a Teletubbies. Prostě hnus. Ale příběh si zatím drží úroveň původního seriálu. 2* /// EDIT: Tak jo, hodnocení po 22. dílu: Debility skoro vymizely a příběh začíná být čím dál tím zajímavější. Jen tak dál. 4* /// EDIT: Už mě to úplně přesvědčilo. Začínám pochybovat o tom, že původní seriál je lepší. 5* ()

Galerie (2 570)

Zajímavosti (7)

  • Homunkulové jsou pojmenováni podle sedmi smrtelných hříchů - pýcha, závist, chtíč, obžerství, chamtivost, lenost a hněv. (Natami)
  • Van Hohenheim byl pojmenovaný podle lékaře Paracelsa (vlastním jménem Theophrastus Bombastus von Hohenheim), který žil na přelomu 15. a 16. století. Podle něj má v sobě každý jedinec „vnitřního alchymistu“ přeměňujícího potraviny a živiny v organismu na tělesné substance. (Morlok)

Reklama

Reklama