Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 988)

Franki69 

všechny recenze uživatele

Ryan Reynolds se snad konečně našel. Po mutantním šermířovi v X-Manech a docela pitomém Green Lanternovi má konečně pro sebe comicsovou postavu ušitou na míru. Drzej fracek, kterej se toho ručně ani s šavlema nebojí, vyhláškuje Liama Neesona, slaví Valentýn i MDŽ a poslouchá Wham. V plejádě všech těch mytologických a patetických bitev o kontinuum všehomíra z marvel universa je Deadpool velmi sympatickej fracek. Doporučuju originál zvukovou stopu, v českém dabingu Deadpool část svého osobního kouzla výrazně ztratí. Dávám 90% a velkej podíl na tom má soundtrack. ** Obšírnější recenze doporučuju od DJkoma nebo Gemini. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Zcela souhlasím s názorem, že nejlepší film dle komiksu od dob Kick Assu (prvního dílu samozřejmě). Deadpool se s ničím nesere. Jeho narážky na X-meny jsou boží. Žádné přehršlé digitální akce, při kterých se zboří polovina města. Charisma Reynoldse zcela utáhne celý snímek i kdyby jen celou dobu proseděl vedle své slepé spolubydlící a jen by osobitě filozofoval :-) ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Super zábava. Zatiaľ čo X-meni alebo Avangers sa berú vážne (až na Tonyho Starka), Deadpool to berie úplne opačne. Ako povedala Ripleyová o votrelcovi, zabíja hneď a každého, na koho narazí a nie je s ním sranda. Zatiaľ čo s Deadpoolom sranda je, pokiaľ si nevyberie vás ako cieľ a v podstate zabíja tiež okamžite. Takže v tomto dieli si omrkneme, ako vznikne a pozrieme sa, ako dopadne jeho prvá misia, ktorá bude prostou a krásnou a hlavne zábavnou pomstou. Film, kde sa nenudíte, krv strieka prúdom, hláška strieda ešte lepšiu hlášku. Nie je to zázrak, ale v rámci všetkých tých komiksových filmov je to parádna jazda, plná vtipu. Treba vidieť. Mne sa jednotka páčila natoľko, že na dvojku som utekal do kina. ()

@nthr4X 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto na doporučení, že prý je to strašná prča...no pod tím pojmem si asi každý představujeme něco jiného. Nejsem nijak velký fanoušek komiksu a superhrdinů a tak jsem čekal něco úplně jiného. Tohle mi stylem pojetí celého filmu prostě nesedlo... ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tenhle Xmení film není pro děti. A oproti ostatním je hodně naturalistický a o brutální a sadistický smrti zde není nouze. Na druhou stranu je tu spousta hlášek (na nich je to v podstatě založeno) a člověk je na první pokud ani nestihne všechny pobrat. Takže vtip a rychlý spád to má. ()

Etherium odpad!

všechny recenze uživatele

2 x som sa to snažil pozerať, po 15 minútach vypol... To sa proste nedá... Ale možno, keď budem mať 40, skúsim 3. pokus. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Deadpool se dočkal svého filmu a nebylo to hned. Čekání se ale vyplatilo a Marvelu se povedla další superhrdinská podívaná. Neboli zde se jedná vlastně o antihrdinovku, ovšem zvládnutou nádherně. Příběh je vynikající, soundtrack též a akční scény jsou lahoda pro oko. Bohužel po skončení filmu ve mě zůstal pocit, že tomu stále ještě něco chybí, ale kromě toho se jedná o skvělý film, který můžu doporučit. 8/10 ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Deadpool nás sice hned od začátku upozorňuje, že není žádný superhrdina, ale to vás ani v nejmenším nemůže připravit na to, co bude následovat. Že ze sebe sype hlášky? Pravda, to sype, ale jaké? Ježiš, kdy přesně klesla nuznost vtipů na tak nízkou úroveň, aby se měl divák bavit šoty o kulích, vagínách, číčách a dalších jim podobných?! Takovýhle sem-tam vtipný hláškový póvl si mohou tvůrci jakéhokoliv žánru (komiksového 100%ně) rovnou odpustit, neboť tím špiní většinu toho, čím se tyto snímky mohou vůbec pyšnit. Druhá věc je absurdnost nejrůznějších "odpíchnutých rittbergerů" a vrutů, které naprosto nesmyslně "hlavní" postava produkuje, včetně například střílení na slepo přímo do hlavy. Marvel dokáže vcelku dobře posoudit hranici, ovšem tady se chce té hlouposti až smát! Sečteno, podtrženo .. úsměvná nesmyslnost plná zoufalých vulgárností majících pobavit se světlými chvilkami kvalitní akce. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 3/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 2/10 ... Celkový dojem: 3/10. ()

Karlosik_4 

všechny recenze uživatele

Toto, je film o Poolovi, Deadpoolovi a každý by se na to měl připravit. Kdo hrdinů nezná tak ať ví alespoň tento základ: Není to hrdina, je to žoldák, ukecaný, sprostý, s humorem puberťáka, který si prvně vrznul, a hlavně drsný jak čečenský hajzlpapír. Jeho dvě katany na zádech nemá pro ozdobu a krve na ní bude taky mnoho, a jelikož film není pro děti, na pár vyhřezlých střev bych si žaludek také připravil. Tento film je ale hlavně o lásce, nemoci, a vzájemném sebepoznání, kde se nakonec hlavní hrdina octne před osudovou volbou, která může jeho kariéru hrdiny naprosto změnit. Pokud máte rádi X-Meny, tak se připravte protože v tomto filmu jsou celkem 2 X-Muži, které nikdo nezná. Na víc si studio neudělalo rozpočet, takže vám to musí k radosti stačit. Je to krvavá komedie, kterou musí vidět každý, kdo má smysl pro humor a alespoň jedno oko, ale pokud jste slepí, tak nebojte, i pro vás je tu jedna moc hezká postava. ()

RNDr.Strom 

všechny recenze uživatele

Musím ještě po vyspání přehodnotit včerejší hodnocení. Slabší 2*, byly tam sem tam vtipné hlášky. Jinak trapné ve všech ohledech: vykonstruované jako obrovský tahák na prachy, který si na všechno jenom hraje a je asi tak cool a nad věcí jako sjetá gogo tanečnice. Shrnu vám to a pokusím se při tom nic nevynechat: Jakejsi týpek zjistí že má rakovinu, nechá se geneticky vomutovat přestárlým hitlerjundendem s kámoškou dominatrix za zadkem, přičemž ho mučí, no a výsledkem je, že mu zřídí ksicht takže vypadá jak kdyby u táboráku usnul poslední nicméně ksichtem napřed, no ale dobrý je, že už nemá raka. Strašně ho to naštve, tak milýho jungenda voddělá. No a pak se zas vrátí dom ke svojí pichně. Konec. Přihoďte k tomu asi 30 libovolných vtípků ze stránky typu 'humor sk' (ok, guilty) a máte celej film. ()

swenyx 

všechny recenze uživatele

Superhrdinský film, který se ale dost odlišuje a tím humorem mě to fakt dostalo, občas jsem si říkal co to kurva mele :D Musím zmínit i super zvolený slowmotiony a hudbu. Ryan Reynolds to prostě umí. ()

ActionMike 

všechny recenze uživatele

Po tom co si studio vytřelo s Deadpoolem prdel v X-Men Origins se Reynolds triumfálně vrací a dává nám přesně toho ukecaný blbečka, kterýho milujeme z komiksů. Jeden z nejlepších komiksových filmů vůbec a ukázka, že to jde i pořádně s R ratingem. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama