Reklama

Reklama

Transformers 3

  • Česko Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce (neoficiální název) (více)
Trailer 1
USA, 2011, 148 min

Režie:

Michael Bay

Scénář:

Ehren Kruger

Kamera:

Amir Mokri

Hrají:

Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Frances McDormand, Hugo Weaving, John Turturro, Tyrese Gibson, John Malkovich, Patrick Dempsey, Ken Jeong (více)
(další profese)

V roce 1961 ztroskotala vesmírná loď Ark na odvrácené straně Měsíce. Došlo k tomu po boji na planetě Cybertron mezi Autoboty, kteří bojovali za svobodu, a Deceptikony, kteří bojovali za tyranii. Zdálo se, že Autoboty čeká úplná porážka, ale jedna autobotí loď z boje vyvázla. Nesla přísně tajný náklad, který by byl změnil osud planety. Byla to zoufalá akce a poslední naděje, která se rozplynula, když Ark ztroskotal. Toto ztroskotání však bylo zaznamenáno v NASA a prezident Kennedy vyslal na Měsíc první lidskou posádku, která měla Ark prozkoumat. V roce 1969 přistála na Měsíci posádka Apollo 11. To, co tam našli, si nechali jen pro sebe a pro tajné služby. Což se později ukázalo jako špatné rozhodnutí. V současné době Sam Witwicky, který před časem zachránil Zemi před Deceptikony, nesmí pracovat s Autoboty, kteří pracují ve službách Spojených států a hledají po celé Zemi skrývající se Deceptikony. Během mise v Černobylu zjistili, že je lidé, kterým pomáhají, neinformovali o důležitých věcech. Musí se vydat na Měsíc a zjistit, jaká je situace. V Arku najdou polomrtvého Sentinela Prima, který byl Optimusovým předchůdcem. To Sentinel zachránil pilíře, které mohou vytvořit most mezi Zemí a Cybertronem, po kterém se dá teleportovat. Pilířů našli celkem pět. Autoboti dopraví Sentinela na Zemi a zachrání mu život. Sam Witwicky marně shání práci a vadí mu, že ho musí živit jeho přítelkyně Carly. Ta pracuje pro Dylana Goulda, který Samovi leží v žaludku. Hrozně na něj žárlí. Sam zjistil, že Deceptikoni, kteří se na Zemi skrývají, postupně vyvražďují všechny, kteří nějakým způsobem pracovali na misi Apollo 11. Podaří se mu s pomocí bývalého agenta CIA Seymoura Simmonse najít dva ruské kosmonauty, kteří mají fotografie stovek pilířů, které se nacházely na Arku... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 585)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Michael Bay hraje hrozně na efekty a já mu to nemám za zlý. V kině některý scény z tohodle filmu musely bejt strašnej nářez. Ale mimo ty akční scény to byla taková píčovina, že snad s žádnou jinou si není rovna. K tomu se tam snad každej choval jak čurák. V jedničce se to dalo ještě zvládnout, ale tohle bylo fakt šílený. Blockbustery rád mám, ale Transformers prostě nejsou pro mě... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jednou se to stát muselo, jednou mě prostě můj oblíbenec Michael Bay musel zklamat. Transformers 3 jsou dramaturgicky naprosto nezvládnutý film. Je to neskutečně dlouhé a plné infantilních vtípků a první hodinu se tam vlastně vůbec nic neděje. Když už konečně na akci dojde, je divák natolik otupený, že si ji ani pořádně nevychutná. Zvláště když i ta akce začne být po chvíli monotónní. Film nemá jedinou dech beroucí scénu a na to prostě u Baye nejsem zvyklá. Pár humorných situací sice pobaví, stejně jako účast seriálových herců Patricka Dempseyho (Grey's Anatomy) a Alana Tudyka (Firefly). Ale to je prostě málo. Jen nevím, zda s tak mizerným scénářem se vůbec dalo udělat něco víc. A abych nezapomněla... dabing je absolutní ZLO, 3D jen částečné zlo. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi 4 roky, než jsem pochopil, co tolik lidí vidělo na prvních Transformerech. Teď jsem to ale konečně objevil u posledního dílu. Osudovost, emoce, brilantní akce a všudypřítomná velkolepost mě nechávaly chladnými v roce 2007 a neskutečně nasíraly o dva roky později, na potřetí mě ale Michael Bay konečně dostal a já mu to zobal z ruky od začátku až do konce. Leonard Nimoy citující sám sebe je mimochodem nehorázně cool!!! Viděno ve 2D a v originálním znění... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Film Transformers 3 dělím na tři díly. I. Dialogy II. Ucelené akční sekvence (dálnice, mrakodrap) III. Zbytková akční vata. Palec nahoru za (II.), ovšem za (I.) a (III.) nakopat Baye do pozadí. Jinak doufám, že třetím dílem tahle urážka science fiction skončila (Ano, nemusím se na to dívat, ale jako sci-fi fanouškovi se mi prostě už podruhé nepodařilo poslechnout varovný hlas, který říkal: "Nekoukej na tu kravinu!"). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ehren Kruger .. Megafilm. ___ Obsahově o několik tříd výše než stupidní druhé pokračování. Navíc mne baví konspirační roubování na historicky známé momenty. Osobně se snímek kvalitami a zábavností dokonce rovná prvnímu dílu a v akční rovině i překonává, protože zatímco před lety byla trendy roztřesená kamera (která pokazila nejeden film) zde je vše v divácky přívětivějších kolejích. K tomu opět bezchybný Shia LaBůh, déle ani ty hvězdně obsazené vedlejší role nejsou tak zatraceníhodné, jak zde někteří lamentují a ani Rosie Huntington-Whiteley nakonec nebyla prohrou. Zkrátka z celku jsem měl dojmy veskrze pozitivní. ___ Viděno na Andělu, z digitální kopie ve 2D v původním znění - a už jen audiovizuál samotný byl famózním zážitkem!! _ 3D a český dabing jsou zlo!;-) ()

Galerie (174)

Zajímavosti (77)

  • Během scény v Pentagonu, kde plukovník Lennox (Josh Duhamel) popisuje situaci týkající se Decepticonů, můžeme v pozadí zahlédnout soukromé letadlo Gulfstream III. V tomto letadle později cestují Sam (Shia LaBeouf) s Mearingovou (Frances McDormand) na Floridu. Letadlo je majetkem režiséra Michaela Baye. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Indiana Jones se obejde bez syna

Indiana Jones se obejde bez syna

05.09.2017

V Království křišťálové lebky jsme zjistili, že je Mutt Williams s tváří Shii Labeoufa synem Indiana Jonese. Pak ale dal Shia na vědomí, že s filmem nebyl úplně spokojený, a když se navezl i do… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

Reklama

Reklama