Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (11)

Série 1 (2019) (S01) 

Vzhledem k většinovému hodnocení jsem ochoten uznat, že je chyba ve mně. Evidentně jsem sáhl po seriálu, pro který nejsem správná cílovka. Od seriálu na motivy komiksu jsem totiž čekal něco úplně jiného, než postavy, ke kterým si nedokážu vybudovat kladný vztah (kromě Hazela), naprosto předvídatelný příběh, neustálé bědování postav nad svými narušenými životy a až příliš časté pokusy o zbytečnou romantiku. ()

Vídáme se jen na svatbách a funusech (2019) (S01E01) 

První epizoda pro mě nebyla žádnou úžasnou peckou, šlo spíše o pozvolný rozjezd seriálu, během něhož mě tvůrci seznamovali se všemi důležitými postavami. Některé momenty ale vypadaly opravdu zajímavě, takže s dalšími díly očekávám jedině zlepšení. Extrémně mě potěšili They Might Be Giants s cover verzí songu "Istanbul (Not Constantinople)", kterou pro WOW výborně zpracovala Silver Letomi. ()

Zdrhej chlapče! (2019) (S01E02) 

Aha, tak jsem se minule trochu přepočítal. K žádnému výraznému zlepšení proti prvnímu dílu nedošlo a nejvíc jsem se tentokrát zamýšlel nad postavou, kterou představuje Ellen Page. Amíci si zase jednou neporadili s ruskými jmény a pojmenovali to smutné děvče Váňa, což je vtipné, ať už to napíšete jakkoli. Tato postava navíc nevládne žádnou zvláštní schopností kromě šíření deprese, takže mi silně připomíná robota Marvina ze Stopařova průvodce po galaxii. ()

Velmi neobvyklé (2019) (S01E03) 

Série se zatím vyvíjí přesně opačně, než jsem po první epizodě očekával. Kvalita zatím klesá a nezabránil tomu ani tento vcelku akční díl, protože se parta, která vyčistila banku od ozbrojenců, nechá doma řezat hlava nehlava. Alespoň kulturní stránka věci nebyla okleštěna, Váňa a její housle možná k seriálu přilákají milovníky klasiky. ()

Muž na Měsíci (2019) (S01E04) 

Ani tentokrát jsem se zrovna netetelil blahem, ale proti předchozí epizodě přece jen došlo ke zlepšení. Bavil mě místní nekroskop a docela dobře jsem se zasmál i s duem Hazel/ Cha- Cha, jen bych klidně oželel ten závěrečný marný útok na city, ten mě úplně minul. ()

Číslo Pět (2019) (S01E05) 

Ani propadák, ani úžasný zážitek, byla to prostě taková standardní epizoda, kterou zachraňoval akční náboj, bez něj by šlo jen o nudné natahování děje. Pro mě měl díl přece jen jeden výborný moment: útok zmrzlinářským vozidlem za doprovodu Wagnerovy "Jízdy valkýr". ()

Den, který nebyl (2019) (S01E06) 

Na to že je děj po celou dobu jen lehce nadprůměrný, jsem si už zvykl, jen jsem tiše doufal, že se tvůrci vyhnou dvěma záležitostem, které by mě mohly otrávit, ale nebylo mi to nic platné, použili obě. V rámci politické korektnosti opět došlo na testosteronovou vášeň. Nejsem sice dobrý matematik, ale řekl bych, že jeden ze šesti asi neodpovídá čtyřem procentům, no, ale je to in. Ta druhá věc byla ale ještě horší- u Váni se opravdu projevily úžasné schopnosti. To bylo tak nečekané jako vítězství Jean- Claude Van Damma v závěru každého jeho filmu. ()

Den, který byl (2019) (S01E07) 

To, co drželo seriál v nadprůměru se tiše vytratilo, objevuje se stále více romantických momentů a místy jsem se u děje docela nudil. Nezbývá mi, než doufat, že si tvůrci schovali nějaká esa pro závěrečné tři epizody, aby tempo sezóny alespoň trochu ožilo. ()

Něco se proslýchá (2019) (S01E08) 

Dnes jsem musel mít asi nějakou dobrou náladu, protože mám dojem, že si ode mě osmá epizoda tak mocný příděl hvězdiček ani nezasloužila. Když se nad dějem trochu zamyslím, ukáže se, že kromě interakce Allison- Váňa vlastně k ničemu nedošlo a vzhledem k tomu, jak Allison zoufale koulela očima, to vypadá, že se i tato záležitost v dobré zvrátí. Vzal jsem si z toho všeho jedno ponaučení do života- s hudebníky, zvláště s těmi, kteří hrají na smyčcové nástroje, budu jednat s nejvyšší opatrností. ()

Změny (2019) (S01E09) 

Proti předchozímu dílu přibylo akce, ale ani tak nešlo o nic, co by mě mohlo nadchnout. Nejvíc mě asi štve nedostatek snahy tvůrců udělat příběh méně předvídatelným. Kromě toho bych se obešel i bez neustálého bědování některých postav nad jejich krutým osudem, otravné to bylo i u jedné, teď už je toho fakt moc. ()

Bílé housle (2019) (S01E10) 

Předpokládal jsem, že si dají tvůrci na závěrečné epizodě první řady opravdu záležet a vynahradí mi tak ty chvíle nudy, které jsem občas zažíval, ale to oni ne. Největším problémem pro mě bylo obsazení hlavní záporačky, Ellen Page celkem můžu, ale v téhle roli mi fakt nesedla. Nejdřív Váňa vypadala jako ztělesnění deprese, tentokrát měla zřejmě vypadat hrozivě, ale ty divné čočky způsobily jen to, že na mě působila jako sjetá emařka. Vlastně jsem měl celou dobu pocit, že si ze mě dělají tvůrci srandu. ()

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama