Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 6

(série)
USA, 2015, 12 h 39 min (Minutáž: 43–65 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Lauren Cohan, Danai Gurira, Lennie James, Sonequa Martin-Green, Alanna Masterson (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Šestá řada seriálu sleduje vývoj situace v Alexandrii, kde se po provedené popravě stává Rick zodpovědným za vše, co se týká obrany, zatímco si Deana ponechává vedení v oblasti běžného života. Je stále jasnější, že Alexandrie není jedinou osadou v oblasti a že bude nutné pokusit se navázat kontakty s lidmi v okolí. Dále je evidentní, že bude nutné zajistit dostatečné zdroje potravy, léků a munice pro populaci osady. (Necrotongue)

(více)

Recenze (46)

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 6. série – 85% Silná stránka této sezóny je podle mého minimum hluchých míst. Děj celkově hezky odsýpá, nicméně opět zde narážím na problém konzistencí dílů. Některé díly prostě nejsou dobře zvládnuté. Mezi takový musím bohužel i označit celé finále sezóny, které po famózním buildupu skončilo prachsprostým cliffhangerem. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během 6. série zůstáváme po většině času v Alexandrii, neprobíhá žádné stěhování, pouze takové ty malé nutné 'mise', máme tu pár vztahových zvratů, jednu invazi zombie, ubývají a zároveň přibývají postavy, dočkáme se několika zranění a také nové, zatím přátelské, komunity a na druhou stranu také absolutně nepřátelské početné komunity, která našim hrdinům do budoucna asi pekelně zavaří. Šestá série mi připadala podobná té paté, možná byla lehce zmatenější, skupina se dost často a vždy jen na krátké úseky rozdělovala a zase shledávala, avšak nepřinesla nic extra nového. Kromě posledního osudového, brutálního dílu, který bez pochyb každého nalákal na sedmou řadu. Uvidíme co nás čeká. Moc růžově to pro Ricka nevypadá. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odlákat početné stádo zadržované v nedalekém lomu se podaří jen napůl, ale jde o tak zásadní misi, že ji musíme sledovat snad 6 různými pohledy. S dalším směřováním už mám ale trošku problém: Kvůli potenciální hrozbě Spasitelů se totiž "klaďasové" neštítí povraždit celý tábor spících lidí, které nikdy předtím nestřetli - a nezdálo se tudíž, že by byli všichni automaticky zlí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série byla zatím největším zklamáním. Nemrtví jsou sice po vizuální stránce perfektní, ale zároveň se stávají nejnudnějším komponentem seriálu, protože kromě šourání, kousání a chrčení nemají, co nabídnout. Oživení by mohly přinést nepřátelské skupiny živých, jenže pak dochází na totální ignorování logiky a zdravého rozumu vůbec, navíc se objevují snahy uplatnit v praxi zásady zen buddhismu nebo hnutí hippies, takže už jen čekám, až začne Morgan zastrkovat do hlavní zbraní kytičky. Je vidět, že se základní téma dost vyčerpalo a vůbec by mi nevadilo, kdyby byla sedmá řada tou poslední. ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejslabší série. Rozhodně neříkám, že díly byly nekvalitní, ale už to prostě není ono. Začátek velmi zdlouhavý až místy nudný, jen ten konec tomu dal nějaké grády. Cením představení nového záporáka. Teď už jen stačí využít jeho plnej potenciál a ne ždímat z posledního. No... řekneme si příště. ()

Galerie (556)

Zajímavosti (12)

  • Keď AMC oznámilo 6. sériu, producenti tvrdili, že majú nápady rozvinuté až do 12. série. Seriál ale nakoniec skončil 11. sériou. (molcan2)
  • Začiatok si berie inšpiráciu z komiksu "Živí mrtví 14 - Není úniku". Morgan (Lennie James) má dokonca aj kúsok dialógu, ktorý obsahuje presne tie slová, ktoré sú v komikse. (molcan2)

Reklama

Reklama