Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (690)

Fr 

všechny recenze uživatele

Padá světlo okolo, nedívej se do něho. Kdo se do něj koukne toho světlo.... Je půl pátý ráno a ve světle zmizel Ray. Málem i Jarrod, ale toho to naštěstí jen lízlo. Venku se objevují svině z Matrixu (jako stroje) a Jarrod zjišťuje, že se s ním něco děje. Triviální zápletka a příběh, kde všichni zdrhají a umírají ti z konce seznamu, nabízí 3 prdele efektů, který nejsou tak špatný a padl na ně veškerej rozpočet. Takže na herce a scénář toho moc nezbylo. Proto doporučuju film vidět v ,,dobrý kvalitě“ a užít si tak alespoň to jediný, co může nabídnout. Jakožto příznivec sci-fi a speciálních efektů říkám - ,,jednou mi to nevadilo“. Ale jsou to zbytečně vyhozený prachy! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět jak ufouni zdokonalili lobotomii. 2.) Často přemýšlím, jestli má lidstvo naději. 3.) Chci vidět, kterak Wikus van de Merwe z District 9 získal kamaráda. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

"... a pak nám došly prachy... jo, zrovna, když Joshua s Liamem začali sypat esa z rukávu, tak jsme museli všechny kompy povypínat, byli jsme fakt do mrtě vyšťavený, nemohli jsme si dovolit ani jednu kilowatthodinu navíc. Takže jsme tam šoupli titulky, ty jsme naštěstí měli připravený někdy od poloviny filmu, já to Colinovi říkal, ještěže mě poslechnul... ale tak jo, lidi říkaj, že na ten rozpočet se to efekty i akcí podařilo dost dobře a já jsem taky spokojenej, no víš co, finální verze je něco jako Dračí války... prostě scény, který chtějí lidi vidět, tak jsme jim je dali... musím teda uznat, že ty neakční pasáže to trochu kurví, to zase měl Joshua vypitej mozek, dialogy bych si snad radši četl, než je poslouchal, no a to uvažování... trochu urvaný koule no... ale ta akce, ta tam je a vo to jde... kurňa, něco nám to vydělalo, musíme se s bráchou domluvit a možná to zopáknem a trochu to zase posunem, říkám, finále se rozjelo a my ho museli seknout... já bych to ohodnotil za 40%... jo jo, kampaň se nám zdařila, trailer byl luxusní, pár mega na účtě přistálo... hele, musím mazat, už zase někdo otravuje s tím AvP3, tak zatím..." ... Hm, Greg Strausse mi mluví z duše. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Po zmrveném Aliens vs Predator 2 jsem od bratrů Strauseových nic nečekal, takže nemohu říct, že jsem ze Skyline zklamán. Spíše jsem byl utvrzen v názoru na tohle duo packalů a dalším jejich výtvorům se již vyhnu velkým obloukem, protože sledovat Skyline byla prostě jen velká ztráta času - stokrát propraná zápletka o mimozemské invazi, nějaké ty tempo degradující vztahy, předvídatelný vývoj událostí, šablonovité momenty, atd. Nižší kvalitu efektů jsem vzhledem k minimálnímu rozpočtu ochoten tolerovat, ale příšernou režii již nikoliv. Takřka každý moment je koncipován v duchu povrchní líbivosti "MTV generace" (říkejme tomu jednorázový "wow" efekt, který záhy vyprchá), což ještě nemusí být špatné - Michael Bay tak natáčí pořád a prochází mu to -, ale ve Skyline se téměř veškerá snaha míjí účinkem. Místo toho, aby mi v jedné scéně spadla čelist a já si řekl "to je hustý", jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a říkal si "aha, to asi mělo bejt hustý". "Hustý"...Strauseových zbožné přání. Kdyby film začínal tam, kde ve skutečnosti končí, a tvůrci nás tak ušetřili celé té invaze, kterou jsme viděli už stokrát (a stokrát lépe), možná by z toho byla i docela zábavná blbina, protože onen závěr představuje snad jediný opravdu působivý moment filmu...i když i při něm se mi lehce cukaly koutky. A co herci? Scénář? A zajímá to vůbec někoho, kdo se rozhodne jít do kina na takový film? Bratři Strauseovi si nejspíše mysleli, že rozhodně ne, a tak obojímu věnovali minimální pozornost. A vy byste měli také. Anebo se tomu filmu vyhněte úplně, opravdu není o co stát. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Sci-fi jak z ‚padesátek‘ se vším všudy. Se spoustou přerostlých emzáků likvidujících všechno, co jim přijde pod chapadla a hlavně s neskutečně debilními postavami. Až na jednoho všichni uvažují jak chovanci diagnostického ústavu, tudíž to má chvílemi až groteskní nádech. AVP II nebyla náhoda, Strausové nejsou dobří vypravěči, a i když se strašně moc snaží, výsledky jejich práce fungují na délce traileru (nebo dříve klipu, či reklamě). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Ty vole, Gregu, brácho, natočíme film o emzácích - jak jako napadnou Ameriku, to tady eště nebylo! - Jasně, Coline, ty krávo, musí se to odehrávat v nějakým velkým městě, třeba v Ňůjorku! - Ty vole, nebylo už v Ňůjorku něco natočenýho? Navíc je to daleko, radši ať ufouni napadnou El Ej, aspoň nemusíme nikam jezdit. - Máš recht, ty krávo, tak teda El Ej, i když to originální zničení Sochy svobody teda bude ve filmu sakra chybět. - Co se dá dělat... zničíme nějaký jiný stavby. A na začátku musí bejt nějaká nudná párty a hele, musí v tom bejt ženský. - To si kuř, s pěknýma dudama! A nesmí chybět rozhádaný milenecký pár! - A musí to bejt multikulturní, vole, to dneska letí. Tak třeba chlapi: jeden by moh bejt žid, jeden musí bejt černej a jeden třeba portorikánec nebo něco takovýho... - Ok, a co emzáci, ty budou jací? - Ty vole, pamatuješ na Avatara? Modrá je dobrá! - Ty krávo, z nich má jít strach, to nemaj bejt žádný šmoulí rusalky! - No tak tam najebeme třeba chobotnicovitý hnusáky z Matrixu, pak takový ty monstra z Monstrum a okopčíme ještě něco z pičítačových her... ale modrou necháme, na tý trvám! - Dobře, vole, mohly by tam bejt nějaký modrý světla. Mám nápad, ty světla by z lidí jako dělaly blbce, ty krávo! - Super! A aby každej poznal, že jsou právě hrdinové blbí, mohli by ňák jinak vypadat. - Třeba blbě! - Ale hovno, tak budou vypadat furt, to by nikdo nepoznal změnu! Odporní by mohli být, jako zombíci, chápeš? - Hustý, vole! A hele, mně se líbily stíhačky v Dni nezávislosti a v Hvězdnejch válkách, dáme tam taky ňáký, viď? - Jako zničení Hvězdy smrti, jo? To by šlo... Dáme ty sračky někomu sepsat, najmeme slušný ansámbl na triky a bude to trhák, ty krávo!" Zanechme režiséry jejich kopírkám a snům. "Skyline" vykrádá snad všechny možné scifka, postavy se chovají kreténsky a divák drží palce útočícím zrůdkám, aby si amíky pořádně podaly. Závěr mohl nastat o nějakou tu minutku dřív, pohled "in utero" už byl poněkud navíc, na druhou stranu toho moc nezkazil. A právě díky konci, který dokázal opustit zažité klišé šablony se přikláním k lehce nadprůměrnému hodnocení: nic moc jsem od filmu nečekala a efekty se povedly. 59% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)

Reklama

Reklama