Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „[REC] 4: Apocalipsis“ by se spíše hodil do ranku akčního sci-fi než do ranku hororového, protože k akčnímu sci-fi má přece jenom blíže. „[REC] 4: Apocalipsis“ je profesionální film, který ale dějově vychází na prázdno a je spíše úlitbou fanouškům ve smyslu návratu hlavní postavy než hororem, který je určený pro všechny. V tom směru vyznívá jen jako trochu dražší béčko, které si hraje na něco víc. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s pôvodnou španielskou hororovou lahôdkou nemá vôbec zmysel. REC 4 sa pretransformoval na Resident Evil. A ako premena dopadla? No v porovnaní s jednotkou série RE dostáva na frak, ale ak by sa brali do úvahy len jej pokračovania, tak španielsky kečup nijako moc nezaostáva. Takže ak ste fandom nie REC, ale RES... série, tak tu máte k dispozícii európske placebo, ktoré vôbec nenudí a dobre vyzerá. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Takovej Titanic se zombíkama uvnitř a bez potápění a bez ledovcu a bez lásky mezi Jackem a Rose.. fajn lodní zombi vyvraždovačka.. po dlouuuhééééé době konečně jsem viděl snesitelnej zombie film KONEČNĚ!!! byl jsem spokojen proto lehce nadhodnocuji.. otázkou však zustava: KAM KURVA ZMIZEL TEN KAPITAN?? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po sračkózní trojce jsem tak fajnové pokračování nečekal. Sice se to už vykašlalo na found footage formát, vlastně to už nebyl ani tak horor, jako spíš survival vyvražďovačka, ale v rámci svého žánru velmi dobře zmáknutá a vizuálně velice líbivá. Dějově se to ale už moc nerozvíjí a nejspíš je to i dobře vzhledem k tomu, že scénář byl nejspíš díl od dílu vymýšlen za pochodu. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Když se někdo podívá, jak jsem hodnotila jednotlivé díly REC, asi neporozumí.. Prvnímu jsem málem dala plný počet, protože to prostě bylo ono, stísněná atmosféra, fajný dům, kamera-klapka- jedeem. Ale umírnila jsem se na čtyři, protože jsem to poměřovala s neméně drásavým Kruhem.. Druhý REC byl ovela slabší, ale i tak jsem mu dala čtyři, protože.. musím mít důvod? Ne? Tak dobře ;-). Třetí REC jsem vynechala ze zdravotních důvodů a hurá pojďme na čtvrtý, který je milým překvapením, byť zdejší hodnocení svědčí spíše o opaku. REC v hranatých závorkách značí, že nejedeme na plný plyn o jedné dvou kamerách, ale máme i "normální" záběry. Záběry na infikované lidičky s krví podlitýma očima, kteří mají jediné nové hobby- kousat do dalších lidí, kteří před nimi s jekem utíkají. Jelikož se děj odehrává na lodi, je patrné, že prostor je lehce omezený a plavání v rozbouřeném moři si necháte jako poslední alternativu. Za mě osobně 4*, ale jsou to jiné čtyři než za první díl a úplně jiné čtyři než za dvojku. Kapiš? ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • První a druhý díl této série režírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Třetí a čtvrtý díl pak každý zvlášť. Plaza natočil třetí a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama