Reklama

Reklama

Dva špičkoví agenti CIA, Tuck (Tom Hardy) a FDR (Chris Pine), jsou kamarádi na život a na smrt. To ovšem pouze do doby, než se oba zblázní do jedné a téže slečny - Lauren Scottová (Reese Witherspoon). Kariéristka Lauren Scottová je sice ve svém pracovním životě úspěšná, ale její milostný život je jedna velká katastrofa. Poté, co ji nechá přítel, kvůli kterému se přestěhovala z milované Atlanty, nemá na randění a hledání nového vztahu ani pomyšlení. S tím se ale nespokojí její praštěná kamarádka Trish, která ji přemluví, aby zkusila najít štěstí v lásce na internetové seznamce. Na internetu se seznámí se sympaťákem Tuckem a domluví si s ním rande. Aby to ale neměla tak jednoduché, ve videopůjčovně se jí do cesty připlete i pohledný hezoun FDR. Lauren se rozhodne randit prozatím s oběma, samozřejmě bez nejmenší potuchy, že oba kluci jsou nejlepšími kamarády a navíc top agenty CIA. Tuck a FDR doposud žili život jako v Bondovce - plný zbraní, rychlých aut i krásných žen, které až dosud nikdy nebrali příliš vážně. Tentokrát jsou ale oba přesvědčeni, že našli tu pravou. Zjištění, že se oba zamilovali do stejné dívky, jim ovšem jejich přátelství tak trochu pokazí. I když se dohodnou, že si půjdou z cesty, a Lauren neřeknou, že se znají, nebyli by to správní agenti, aby se vzdali své vysněné dívky tak snadno. Na řadu přichází série promyšlených špiónských útoků s jediným cílem - co nejvíce ztrapnit a zkazit rande toho druhého. Jak tato stále se stupňující bitva dopadne a pro koho se Lauren nakonec rozhodne? (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (795)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dva rozdílní muži, největší přátelé a agenti CIA, kteří válčí o srdce jedné ženy. Nejedná se o typickou romantickou komedii, ale o originální romantickou komedii, se spoustou akce a pár špičkovými nápady. Neobvyklý boj začíná a i přes to, že vše oba vědí, začíná neskutečná jízda. V hlavní roli máme Reese Witherspoon, která se do role anděla hodila perfektně. Oba hlavní herci Tom Hardy a Chris Pine byli jak "nebe a dudy", ale také proto mělo vše své kouzlo. Příběh není nikterak originální, ale přesto zaujmout dokáže, poněvadž děj by vás mohl chytit. Já se od začátku bavil, proto hodnocení nedám nižší... 8/10 = 80% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Spíše takovej film pro holky. Není tam žádná normální akce, jen jakési debilní chaotické střílení od boku. Ústřední duo agentů je docela fajn, ale moc dobře se nedoplňujou a o nějaké chemii nemůže být řeč. Navíc postava Chrise Pinea má nejdebilnější jméno v historii kinematografie. Jmenovat se FDR, co to má kurva znamenat? Zní to jak mix přezdívky rappera a zkratky tajný organizace. No prostě blbé, jako celá tahle rychlokvaška. 50% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si dva elitní agenti CIA a současně velcí kamarádi na život a na smrt lezou vzájemně do "zelí", je válka mezi nimi neodvratná. Zvláště, když je oním jablkem sváru atraktivní žena, kterou každý chce jen pro sebe. Proto se na ni domluví a bude záležet jen na ní, který sok v lásce si získá její srdce, aniž by ona jen tušila, že to měli všechno předem naplánované a dokonale promyšlené. Každý plán má však svoji trhlinu a celé to nakonec praskne. A protože to má být akční komedie, soupeření o ni se ponese v komediální nadsázce, ale také je zaděláno na akční scény, kterých je v konečném zúčtování mnohem méně, než se nabízelo. Trio Reese Witherspoon a zvláště dva mladí agenti Chris Pine a Tom Hardy ještě nejsou u diváků natolik zažití, aby s nimi byla nuda. Tohle je přesně ten druh filmu, ve kterém se mohou oba blýsknout, jak v akčních scénách, tak i v těch komediálních, kterých bych osobně přece jen ubral, aby netvořily podstatnou část filmu. McG je pro mě režisér, který akci umí. Však také, když na ni párkrát dojde, snese přísné měřítko, ale je třeba zdůraznit slovíčko "párkrát", protože akce je skutečně žalostně málo a už z profese obou hlavních protagonistů se dalo odvodit, jak to bude třeskutý film plný dynamických akčních scén. Není tomu tak. Ve filmu se spíše vydatně kecá a překvapivě to není ani nijak extra humorně podáváno. Navíc jsem měl z Toma Hardyho pocit, že snad ani dostatečně o krásku nebojuje na rozdíl od jeho kolegy Pinea, který přece jen vykazoval větší vervu. Pravda, je přece jen méně pravděpodobné, že by se do větších akcí pouštěli právě kvůli Reese. Na jejím místě bych si klidně dovedl představit ještě přece jen o něco atraktivnější herečku, když už tedy měli o ni soupeřit. Pak je tady ještě jedna vedlejší dějová linie se zločincem znepříjemňujícím agentům život za smrt svého bratra. Není ji věnováno příliš prostoru a hlavně působí ke zvolenému situačnímu konceptu poměrně anorganicky. Díky ní se však dočkáme právě těch nemnoha akčních scén v závěru filmu. A jak to celé dopadne a komu dá (a nakonec "dá") kráska nakonec přednost, to se dozvíte až z této mírně akční a místy svižné komedie, která postupem času upadala do průměru a nic moc nevylepšilo ani místy zmatené chování ústředních postav. Očekával jsem lépe vystavěný scénář dávající prostor nápaditému humoru a spektakulárním akčním scénám. Dostal jsem vesměs ukecaný film se sympatickým hereckým obsazením, které spolu s dobrou režií film udrželo na výsledných 60%. Cíl mise, tedy obstojně pobavit diváka, byl nakonec přece jen splněn, i přestože film nevyužil všechny svoje nabízené možnosti. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Timothy Dowling, Simon Kinberg / Príbeh: Timothy Dowling, Marcus Gautesen | Hudba: Christopher Beck | Produkcia: Simon Kinberg, James Lassiter, Robert Simonds, WIll Smith | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Overbrook Entertainment, Robert Simonds Productions | Rozpočet: 65 miliónov $ | Tržby: 156,491,279 $ || Keď do jednej stojí viac, je to vždy problémová situácia ;-) Herecký trojuholník je na zjedenie, tým pádom sa dá stráviť i ten poslabší scenár. Najväčším pozitívom je, že film sa venuje omnoho viac dialógom a hereckým interakciám, než akčným scénam. Tých je vo filmu minimum, hlavne na konci. 65% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Už od prvních sekund a slov "A nezapomeňte, tahle mise je TAJNÁ!" (to bych opravdu neuhodla, když jsou to tajní agenti....) jsem věděla, že tohle bude zkrátka pič****a. Střídmější výraz si to za ty imbecilní dialogy zkrátka nezaslouží. Jestli tohle je neblbá komedie, tak jsem královna Alžběta, protože i můj přítel nad každým slovem div nebrečel (a to mu obvykle scénáře jednoduššího rázu nebo celkově blbé filmy nevadí). Tom Hardy by se měl stydět, že se takové kraviny zúčastnil, já ji ani nemohla dokoukat...PS:A Chris Pine je naprosto odporný slizák! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (24)

  • Severoamerické tržby byly 54,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 156,5 mil. (NIRO)
  • Nabídku na ztvárnění jedné z rolí obdržel také James Franco, který však odmítl. (ČSFD)

Související novinky

Tom Hardy – Sněhurka nebo Batman?

Tom Hardy – Sněhurka nebo Batman?

28.10.2010

Možná obojí. Christopher Nolan jej určitě chce vidět v jedné z klíčových rolí třetího batmanovského filmu, jehož název by měl znít The Dark Knight Rises. Prozatím se neví, o jakou roli půjde, ale… (více)

Poldové jdou do nebe... a zpátky

Poldové jdou do nebe... a zpátky

17.08.2010

Akční fantasy R.I.P.D. (tedy něco jako „záhrobní policejní oddělení“) si vysnil McG (foto) a prosadil ji u studia Universal. Námět zní slibně: mladý policajt je zabit ve službě a odchází do nebe. Tam… (více)

Reklama

Reklama