Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (311)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom bieda. Nie že by to bolo zlé, ale neprišlo mi to ani extra dobrá. Nie že to malo byť extra, ale kedže tých Frankenštajnov už pár bolo, čakal som, že tento prinesie niečo zaujímavé, čo sme ešte nevideli. A aj keď to vyložená nuda nebola, herci, kostýmy, hudba a dobová atmosféra, vytiahli film len zo šedého premiéru. Slušná jednohúbka, ktorá ani moc nepobaví a ani moc nezaujme. Na druhu stranu ani moc nenudí a ani neurazí. 60% - 3* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Moderný pohľad na SHERLOCKA HOLMESA ( 2009 ) mala väčšina divákov rada, podobne pojatý príbeh o stvoriteľovi ,,mŕtveho života,, už ale zdvíha žalúdok množstvu rovnakých čumilov. Poviem vám, že na pokrytecké žvásty som už dávno zvyknutý. Takže prosím dámy a pánov, ktorý sa nevedia rozhodnúť čo im presne sedí, hoďte si nejakého toho panáka na rozšírenie obzorov a vedzte, že táto neškodná zlátanina romance a ( akčného ) hororu, nieje zďaleka taká ohavná, ako si to myslíte. Možno by vám to sedelo viac s našimi ´´geniálne´´ talentovanými domorodými hercami ( viď obsadenie ktoréhokoľvek dnešného slovenského seriálu ). ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

19.století umějí v Hollywoodu udělat parádně - dekadentní, šílené, vizuálně opojné. Jen škoda, že ty scénáře se jim už tolik nedaří. Obrazovou složkou filmu jsem byl dlouho natolik uchvácený, že jsem ho sledoval s rozkoší a nekriticky. Ale postupně jsem si uvědomoval, že jen hezký obal mi nestačí a začal si všímat i nějakých těch mínusů. Třeba že příjemně zvrhlou a morbidní zábavu pomalu ale jistě přehluší a zadusí nudné moralizování, fůra patetických keců, a přitroublá lovestory, která příběh rozežere spolehlivě a důkladně jako rakovina. A hrozně mi vadil ufňukaný Radcliffe s věčně uslzenýma psíma očima, který neustále vypadá, jako by se měl každou chvíli rozbrečet. Zprvu jsem Frankensteina viděl na pět, v rozmrzelém rozčarování po jeho skončení už nevidím důvod ani pro čtvrtou. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ako pilot k nejakému seriálu by to mohlo byť celkom fajn ale ako kinofilm je to dosť trapas. Je to svižné, relatívne zábavné a má to aj celkom nábeh na guilty pleasureale akosi mi uniklo o čom ten film vlastne mal byť. Scénaristicky je to totiž celkom peklíčko. A McAvoy s Radcliffom už mali tiež lepšie chvíľky 5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fakt sa čudujem, že Viktor Frankenstein je film americký. Svoju osobnú záležitosť si z neho urobili tvorcovia a aktéri Sherlocka a v dvoch hlavných úlohách sú popredné britské hviezdy mladšej generácie. "Moriarty" vyšetruje, "Mycroft" sa zúčastní oživovania monštra a "laborantka milujúca Sherlocka" v jednej scéne sedí pri stole a smeje sa na McAvoyových komentároch. Síce sa tu modernizuje akoby to napísal sám Gatiss, ale popravde nič z toho. Neustále filozofovanie nad tým, čo je božím a čo diabolským stvorením, by bolo už únavné aj pri ďalšej klasickej adaptácii predlohy. Ako jednohubka na neskorý večer v telke to ušlo, preto to "vysoké" hodnotenie, keby som za to zaplatil niekoľko eur v kine, išlo by sa nižšie. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Ve finále netvora ztvárnil 1,90 m vysoký herec Guillaume Delaunay, který si nasadil protézu navrženou Robem Mayorem ze společnosti Millennium FX, jedné z předních evropských firem, které se soustředí na make-up pro speciální efekty. Aby zachytil ztracený a znovu nalezený život, Delaunay se na roli pečlivě připravoval ve spolupráci s pohybovým koučem. "Prométheus je novorozenec; pamatuje si, jak se má hýbat na ryze instinktivní úrovni," říká McGuigan. (Zdroj: CinemArt)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 65. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Viktor Frankenstein se natočil ve Spojeném království během cca 60 dnů. Ve stejnou dobu Velká Británie zažila jedny z nejhorších bouří v historii. Některé exteriérové scény se tak staly velmi náročné pro herce i filmový štáb. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama