Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Príbeh na zívanie, akcia tiež. Vždy som tvrdil, že animák má neobmedzené možnosti v nápaditosti príbehu, či vizuálnych doplnkov. Laicky vzaté, môžte si nakresliť, čo len chcete a ste minimálne viazaný rozpočtom, tu vás môže brzdiť jedine CGI technológia. A myslím, že tá nieje najhoršia. Mdlé hororové scifíčko. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá, že to přece jen nějaký potenciál má, takže i když to tak trochu bylo o ničem, vypadalo to hezky a když berete v potaz, že polovina bude jen rozjezd toho, co potom příjde, dá se na to bez nějakých větších problémů koukat. Problém ale nastává v druhé polovině, která je až moc nabita akcí, ne tedy, že bych čekal něco jiného, ale takhle nudnou akci jsem dlouho neviděl, no a tak jsem začal přeskakovat. Je jedna věc, kdy si u filmu řeknete, že už toho bylo dost, párkrát to přeskočíte, a pak prostě to vypnete a nic dalšího neřešíte: Damnation je o to horší, že se na to do určité části dá normálně koukat, nebo aspoň já mohl, pak jsem akorát po malých částech přeskakoval tu veškerou nudu s obřími ubersoldiery, protože mě stále trochu zajímal příběh. Když jsem se ale konečně dostal k závěru, kdy se všechno vyřešilo, pak teprv přišel ten hrozný pocit, jakou chybu jsem udělal, že jsem to po půl hodině nevypnul a že jsem takhle ztratil hodinu mého života touto demencí, která mi spíše než film připadá jako pouhá ukázka enginu hry, která stejně ani na kompa nevyjde. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Monstra a prvky resident evil zasazené do bouřlivého postsovětského satelitu. Mix, který k sobě sedí asi jako mléko a třešně. A co koukám nejsem jediný. Ale i přes to tu máme celkem schopný animovaný (CGI) film. Kvalita animace je překvapivá, textury a detaily jsou úžasné (zejména closeupy obličejů, např prezidentky (která vypadá jako Helen Hunt v nejlepších letech)). Hodně mě překvapil přístup ke zbraním - věrně zpracované (detaily, fungování) a hlavně - postavy s nimi operovaly tak, jak by to dělaly ve skutečnosti (s rozdíly trénovaný Leon a netrénovaný nadšenec). V tomhle bylo hodně detailů, kterých si zasvěcený, a tudíž zaujatý člověk všimne. Až mě udivilo, jak je v tomhle detailu (výzbroj, výstroj a chování/užívání) precizní v takové míře, kterou občas ani nezahlídnou leckteré hrané hollywoodské "vymazlené kousky". Samozřejmě tím nemám na mysli klasické filmové kraviny jako hrdinu co prokličkuje před smrští kulek bez škrábance a tak. Na tohle trpí i tento kousek. Obecně to byla ale příjemná "videoherní" zábava - tak se dá shrnout požitek - jako sledování dlouhého akčního intra nebo hraní nějaké videohry. (A kdo má problém v kontextu Resident evil (první videohra) versus tento film - neznám nic, co by se natočilo, co by bylo blízko videohře a ne totální fantasmagorii. Viz ty slátaniny s Milou Jovovich...) ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal u Degeneration, na hraný filmy by se měli vysrat a soustředit se na tohle. Začátek vypadal slibně a měl koule, občasnej prostřih do pohledu první osoby fungoval bezvadně, pak ovšem přišla hlavní zápletka kde se tradičně hrálo na citečky a zdálo se že to jde do hajzlu. Opak byl ale pravdou a po nepříliš zábavným prostředku přišla tuna akce ke konci a korunu tomu nasadilo stádo Tyrantů kdy už jsem byl z filmu totálně vyplácanej. Dávám pět ale přesto si myslim že Degeneration byl lepší, tvářil se totiž víc jako RE. Tohle je přestřelený, sice správně, ale né v rámci série. A nebyla tu Klér. P.S. LIVINGDEAD zde píše že je to urážka "RESIDENTA EVIL" a přitom prvnímu hranýmu dílu vrazil 5 hvězd, což naprosto dokazuje co je ten zkurvenec zač a že jeho názor nestojí ani za vymrdanou grešli. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velice obstojná akční zombie jednohubka rozšiřující svět Resident Evilu. Navíc se jedná o solidní práci na poli animace a vyzuální stránky filmu, takže celkové vyznění není vůbec špatné. Esteticky to opravdu vypadá peněžitě, žádný levný shit. Akce pěkné, konec je hodně efektní. Příběhově s tím taky nemám moc problém, sice to jde jinam než hra a hraje si to na poli globálnosti, ale zázraky jsem po ději rozhodně nečekal. Tudíž zas tak neřeším. Měl jsem chuť na akčni mutárnu a tu jsme dostal. Pro mě vcelku spokojenost a hlavně je tehle film o dost zajímavější a zábavnější než Andersonův Afterlife a věřím, že i Odveta. Chudší 4*. Jen škoda, že Leonův charakter jaksi není cítit. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)
  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)
  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)

Reklama

Reklama