Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Musím říct že Resident Evil: Degeneration mne tehdy dost zklamal, takže jsem od Damnation příliš nečekal. A vida! Najednou to jde. Sice mi tam pár věcí vadilo např. Leonova schopnost dostat se i znaprosto ztracených situací (viz přestřelka v podzemí), mluvící zombies si taky mohli odpustit. Nebýt těhle zbytečností, tak by se tento film absolutnímu hodnocení nevyhnul. ()

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že absencí starých dobrých zombíků film ztrácí tu správnou hororovou atmosféru. To ale neznamená, že je to špatně. Jelikož se herní předlohy vyvíjí a ubírají jiným směrem, je třeba to promítnout i v animovaných či filmových zpracováních. Pokud někdo tvrdí, že je to kokotina a s hrou to nemá nic společného (viz SeBig), velmi se plete. Dotyčný zřejmě toho nemá tolik odehráno, protože díl od dílu se setkáváme s jiným vývojem T-viru, tudíž i "mluvícími zombies". Krom toho se objevuje spousta lickerů a jejich souboj s tyrantem ke konci filmu nemá chybu. Ale přeci mi do té páté hvězdy něco chybí. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Najnovší filmový prírastok do celého tohto univerza je až nápadne podobný predchádzajúcemu Degeneration. Príbeh nie je dobre vygradovaný, dramaturgicky kolíše, postavy vedú monológy akoby vystrihnuté z mexických telenoviel a jediné čo zachraňuje celkový dojem sú len akčné vsuvky. Tých bolo z úvodu až žalostne málo a film miestami nudil, no posledná štyridsať-minútovka spĺňala všetky atribúty plnohodnotného akčného masakru. Keď sa objavili vylepšení Tyranti (obrovskí nemŕtvi supervojaci), tak sa z akcie nepoľavilo a ja som sa konečne dočkal akéhosi prínosu do filmu. Ak náhodou očakávate nejakých tých klasických zombiekov nakazených T-Vírusom alebo G-Vírusom, tak si nechajte zájsť chuť. V tomto kúsku vyčíňa Plaga, čiže niečo ako zombiek tu v podstate je, no jedná sa len o parazita, ktorý sa dostáva do ľudí, čiže k žiadnym mäsožravým hostinám nepríde. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O fous temnější a o dost akčnější, než předchozí animák. Příběh je pořád spíše takový videoherní, dialogy polodebilní a stereotypizované vyobrazení jakési fiktivní slovanské země je také spíše směšné, byť ne nezábavné. Závěrečný destruktivní bossfight ale skvělý. Animace, byť stále spíše levnějšího rázu, tu doznala určitého posunu vpřed. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

No určitě lepší, než 4 díly filmového Residenta, ale jelikož jsem nikdy nehrál žádnou hru, tak jsem se tady v příběhu ztrácel, bo jsem nechápal motivace a pohnutky postav. Ale slušná animace, zasazení do fiktivní post-sovětské republuky a spousta krvavé akce to vynahrazuje. A i obři na konci byli fajn, i když jsem vůbec netušil, co tam vůbec dělají. Hráči her asi budou mnohem spokojenější. 7/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)
  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)
  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)

Reklama

Reklama