Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že absencí starých dobrých zombíků film ztrácí tu správnou hororovou atmosféru. To ale neznamená, že je to špatně. Jelikož se herní předlohy vyvíjí a ubírají jiným směrem, je třeba to promítnout i v animovaných či filmových zpracováních. Pokud někdo tvrdí, že je to kokotina a s hrou to nemá nic společného (viz SeBig), velmi se plete. Dotyčný zřejmě toho nemá tolik odehráno, protože díl od dílu se setkáváme s jiným vývojem T-viru, tudíž i "mluvícími zombies". Krom toho se objevuje spousta lickerů a jejich souboj s tyrantem ke konci filmu nemá chybu. Ale přeci mi do té páté hvězdy něco chybí. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Já věděl, proč se na tento film těšit. Gradující napětí a skvělá animace dává tomuto filmu opravdu hodně vysokou kvalitu. Nejlepší RE v animované verzi a jeden z nejlepších dílů celkové RE serie. Ne že bych chtěl srovnávat animovaný film s hraným, ale dějově to tak je. Zatracení je pokračování s prozatím nejvíce gradujícím a nervy drásajícím závěrem. Doufám, že budou tvůrci v těchto šlépějích pokračovat, protože se jedná skutečně o skvělý počin. 87% těsně pod hranicí plného hodnocení. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ty vole, tak toto bol výstrel odzadu. Toto sa nepodarilo snáď vo všetkých merateľných úrovniach. Dávam 2 hviezdičky aj keď som sa preriekol, že tejto sérii nedám pod 5 hviezd, ale to len z toho dôvodu, že to beriem ako odnož, ktorá aj tak filmovo s Alicinými dobrodružstvami nemá spoločné vôbec nič. Keď to beriem ako pokračovanie skvelej prvej časti, tak je to naozaj hanba Resident Evil série ako takej. Škoda. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Takhle měl Rozklad vypadat. Zatracení je ve všech směrech lepším dílem než jeho o čtyři roky mladší předchůdce. Tentokrát se povedl příběh na jedničku, zasazení do vymyšlené post-sovětské republiky byl skvělý nápad. A nejlepší věcí na tomto filmu je, že akce je zde habaděj a vlastně nemáte ani chvíli, kdy byste se mohli nudit a říkat, že se ve filmu nic neděje. Leon S. Kennedy opět výborný, některé jeho hlášky byly perfektní. Byl jsem rád i za Adu Wong, která se ve filmu objevila. Závěrečný souboj s vysokými, skoro neporazitelnými zombie byl hodně epický a utvrdil mě v tom, že Zatracení si zaslouží jasných 80 % EDIT: Předtím jsem herní sérii RE neznal tak dopodrobna, tak mi omluvte, že jsem Tyranta označil za "vysokého zombie", docela přešlap :D Jinak, v porovnání s Vendettou to ztrácí, ale důvtip Leona, jenž chrlil jednu suchou hlášku za druhou, osobně považuji za ten hlavní atribut, který z filmu dělá příjemnou zábavu na sobotní odpoledne. Objektivně tak 6/10.......jako fanda série dávám 7/10 ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Japonsti herni scenariste proste neumi napsat film tak, aby ne-Japonci prisel normalni. Fakt ne. Scenar je misty doslova sra.ka, zvlaste pro neznalce herni serie (jako jsem ja), kterou tento CGI film, podobne jako predchozi film "Degeneration" (2008) rozviji (mezi 5. a 6. dilem hry). Sice je to asi sequel, ale krome spolecne postavy, Leona, nijak na puvodni film nenavazuje. Virus je opet na cernem trhu a nekdo se ho snazi zneuzit, tentokrat v jedne z postsovetskych republik. Akorat se o nem mluvi rovnou jako o B.O.W., neboli bioorganickych zbranich. Jak napadite. Do hry by to uslo, jako film je to opet strasne podivne vypravene, zkratkovite. Je znat ten "levelovy" zpusob razeni scen. Meni se lokace, Leon se dostava odnekud nekam a divak podobne jako v "Retribution" (2012) s M. Jovovich vubec nechape, jak ta Plaga funguje. Kdo je herni serii netknuty, bude opravdu tapat, jak ze je to ovladani priserek zarizeno. Proste jedna z postav si cosi pichne, podrizena priserka ma v sobe asi toho parazita....nevim, proste hadam. V pribehu to dobre podano neni a to je chyba. O to horsi je, ze v bonusech na BRD je strucny lore o kazdem typu prisery, vc. Ganados, o kterych ve filmu neni jedina veta!, i kdyz je jich v nem plno. Proc tento lore nezakomponovali do filmu, je mi zahadou. Nejvetsi sranda je, ze z bonusu na disku take pochopite, ze se film odehrava na Slovensku :D (vzhledem k tomu, ze je tam nyni - 2019 - prezidentkou zena, nabira to zcela jiny rozmer :-D ) Ale chapu, ze je to snimek hlavne pro fandy hry, kterym spoustu veci nemusi film nic vysvetlovat. Technicky je to kvalitni, proti "Degeneration" jsou animace i textury o par radu vys. Kamera pouziva ruznych netradicnich uhlu a triku, ktere jsou opet znamy spise z her, nez z hranych filmu, ale neni to na skodu, nektere sceny tak pusobi opravdu cool a strasidelne. Kdyby si na ty dialogy plne patosu a nelogicnosti najali aspon nekoho lepsiho, mozna ze i ten podivny pribeh by vyznel lip. [P.S. jinak bych opet doporucil CZ dabing, i kdyz jsou ty hlasy nic moc, protoze titulky jsou zprasene jeste vic - ostudne odfakly bluray; ale ze se divim, proste ceska prace] ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Leon S. Kennedy je v tomto díle vytvořen podle předlohy ze hry „Resident Evil 6“ z roku 2012, zároveň ho v obou případech dabuje Matthew Mercer, který tak nahradil Paula Merciera, který Leona daboval ve filmu Resident Evil: Rozklad (2008) a ve hrách „Resident Evil 4“ a „Resident Evil: The Darkside Chronicles“. (Corpsegrinder)
  • Ve filmu lze najít hned několik odkazů na původní herní sérii „Resident Evil“. V bonusové misi druhého dílu herní série se poprvé objevil obr Mr. X, který ve filmu pronásleduje Leona a Buddyho. Scéna prvního setkání Leona a Ady Wong je více než podobné jejich shledání ve 4. díle původní hry, a to včetně Leonovy závěrečné narážky na ženy. U Leona je pak možné zaznamenat, že nosí stejnou obuv jako Chris Redfield ze hry „Resident Evil 5“. (VooDoo:*)
  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)

Reklama

Reklama