Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (2 340)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Simon West je zpět a s ním prakticky většina legend let minulých. Ale začněme od začátku… Na The Expendables 2 jsem se těšil od té chvíle, co jsem viděl v kině první díl. Když jsem četl, že k postavám z prvního dílu přibude Chuck Norris, Jean-Claude a Scott Adkins, měl jsem neskutečnou radost a doufal jsem, že tohoto fakt Simon West využije. Pak přišla zpráva, že by tento film měl mít rating PG-13. Upřímně jsem se vyděsil - na co by pak měli takové obsazení, aby nemohli předvést správnou, tvrdou a krvavou akci? Naštěstí to Sylvester (který tu zprávu předtím potvrdil, mimochodem) vyvrátil s tím, že se bude jednat o ryzí eRko. A když jsem poprvé uviděl trailer, bylo mi jasné, že na tenhle film musím do kina. A vyplatilo se. Začátek parádní, pak se snímek soustředí spíše na příběh, což mi vůbec nevadilo, protože poté přišel na scénu Chuck Norris. A jak je jeho dobrým zvykem, všechny zabil. Jenže tady si udělal srandu i sám ze sebe (vtípek s kobrou královskou) a já v tu chvíli věděl, že s hodnocením níž jít nemůžu. Takhle nějak jsem si totiž tento film představoval - postavy se neberou nijak vážně a dělají si legraci jedna z druhé (Bruce řekne Arnoldovi: "Ty ses vrátil mnohokrát, teď JÁ SE VRÁTÍM!" načež mu Arnold odpoví "Yippee ki yay.") střílejí vše, co se hne a je na nich vidět, jak si to užívají. Pokud se vám splnil dětský sen, když jste v jedničce viděli trio Sly + Bruce + Arnold spolu v kostele, tak v tomto díle budete plakat štěstím, když… ne, nebudu vám kazit překvapení, běžte se na film podívat do kina, myslím, že v roce 2012 lepší nářezovou akci nedostanete. Málokdy se stane, že dvojka překoná první díl. Tady se to povedlo. 100 %. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity. Na jedné straně věci co jsem chtěl vždycky vidět, na druhé už přehnané pomrkáváni na fanoušky a nulový příběh. Arnoldovy hlášky jsou mimo. Norris vypráví vtipy sám o sobě a celé je to takové hodně násilné a ne v tom dobrém slova smyslu. Největším kladem je Van Damme, který si vychutnáva to, že může být zlý. Kdykoliv napochoduje na scénu stojí to za to. Ve finále Sly zúročuje nasranost z toho, že mu nekývl na roli v jedničce.:-) Westova režie je vizuálně na úrovni ale akce je místy nepřehledná a taky jí, té opravdu zajímavé není moc. Jet Li je hned pryč, naštěstí Dolph je víc vidět. Celkově tomu ty čtyři dám, ale z čistého fandovství. Jinak titulky byly na pěst. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mírný zklamání oproti jedničce ... Tzn.: Málo Lundgrena, málo Jet Liho, necharismatická ženská postava členka týmu, film působí levně, neatraktivní prostředí východního zapadákova ... Hlavní mínus je, že film se bere chvílemi velmi vážně, tzn. že tady fakt padaj tuny nepřátel k zemi, odlétají ruce, hlavy, stříká krev do kamery, ale z toho si ze sebe dělá až neuvěřitelnou legraci a parodii (nástupy Chucka Norrise jsou geniální, Arnold s Willicem hláškami, i když vtipnými, film vyloženě degradují atd. ....). Úžasný scény: vše s Norrisem, úžasně hrající Van Damme, souboj snů Adkins vs Statham, souboj snů Stallone vs Van Damme, Arnold s brokárnou. Je to superakční nářez, ovšem působí levně, omšele a nevyrovnaně ... Každopádně palec hodně nahoru!!! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, v jednom nejmenovaném království se sedm statečných princů dalo dohromady, aby zlému kouzelníkovi sebrali poklad. Pokladem bylo kouzlo, které by mohlo ovlivnit chod světa. Princům pomáhá mocná, krásná čarodějka, která je obdařena technickým talentem, jazykovými schopnostmi a dobře ovládá jemné nástroje opatřené háčky. Princové musejí překonávat nástrahy zlého čaroděje a jeho pomocníků a také se vyrovnat s problémy, které, vzhledem k průměrnému věku duchem mladého týmu, přinášejí choroby jako reumatoidní artritida, dušnost, zlenivění způsobené sedavým zaměstnáním (nesedí na koni, ale v letadle, vlastně se ve filmu objeví pozoruhodně málo koní a ještě méně z nich je bílých)a v závěru, při souboji jednoho princů s kouzelníkem, naprosto zjevně i senilní demence. Doufám, že v dalším díle bude figurovat i nějaký drak a vodník. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika, které toho moc nechybí k dokonalosti (osobně bych zrychlil prostřední třetinu). Herci využiti takřka dokonale (jen minimum prostoru pro Jeta Liho zamrzí), akce kvalitní a nápaditá, hlášek dostatek na to, aby měli fanoušci žánru co citovat do Vánoc a vůbec to celé až nečekane hezky šlape od první do poslední minuty. Pokud se jedničce úplně nepovedlo naplnit koncept oživlých osmdesátek, tady to máme v plné palbě. Tradičně zatahá za ucho pár mouder, ale vem to čert. Proč si občas něco nevyslechnout, když to má tak pěknou omáčku? Na čistých pět Expendables 2 nemají, ale pokud jsem jedičce dal lehce lepší čtyřku, dvojce musím dát slabší pětku. Už kvůli Chuckovi. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Režisér Simon West si v rámci zachování duše a stylu přál, aby byl pád letadla natočen pomocí miniatur, jako tomu bylo u jeho prvního snímku Con Air (1997). Nakonec byla ale celá scéna vytvořena na počítači. (Brousitch)
  • Při extrakci letounu po první akci je vidět, že vodní skůtry najíždějí do letounu skrze zadní rampu. Letoun má ale trup o tvaru lodi, aby jej lépe obtékala voda, tudíž nemůže mít sklopnou rampu, protože by voda natekla dovnitř. Trup letounu je dobře vidět při záběrech ve vzduchu nebo zezadu (nowizz)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama