Reklama

Reklama

Avengers: Nejmocnější hrdinové světa

(seriál)
  • USA The Avengers: Earth's Mightiest Heroes
Ukázka z filmu 3
USA, (2010–2012), 19 h 15 min (Minutáž: 22–23 min)

Předloha:

Jack Kirby (komiks), Joe Simon (komiks)

Hrají:

Eric Loomis, Colleen O'Shaughnessey, Brian Bloom, Rick D. Wasserman, Chris Cox, Fred Tatasciore, Wally Wingert, Phil LaMarr, Nolan North, Robin Atkin Downes (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(52)

Hvězdy seriálu The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes kapitán Amerika, Thor, Ironman, Giantman, Wasp (a příležitostně i neuvěřitelný Hulk) spojí síly, aby zachránili svět před zlem. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Ukázka z filmu 3

Recenze (72)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák mě uhranul už v dětství, kdy jsem se v televizi těšila na každý nový díl, a vstávala kvůli tomu i v půl šesté ráno. Po několika letech jsem na něj narazila znovu a propadla mu úplně stejně jako tehdy. Nalezení (velmi pracné) a následné zhlédnutí druhé řady (na tu se v našich televizích nějak zapomnělo) tak bylo povinností. Tohle je navíc ten typ animovaného seriálu, který mnozí odsoudí na první pohled, jako že je vyloženě pro děti. NENÍ. Nejsou to jen bezduché omalovánky. Příběhy Avengers jsou neuvěřitelně dobře zpracované v obou sériích (i když ta druhá je přeci jen o kousíček lepší už kvůli komiksům, které adaptuje). Zkrátka za mě nejlepší superhrdinský animovaný seriál. Každý fanda Marvelu a komiksů vůbec by měl povinně vidět aspoň první sérii, protože tak dobrá adaptace komiksů se jen tak nevidí. Poznámky o horší animaci jsou tady podle mě trochu mimo, když se seriálem necháte pohltit, stejně na to zapomenete. Zatím jsem neviděla animák od Marvelu, který by se tomuhle vyrovnal. Věčná škoda, že seriál musel ustoupit tomu, který je blíže filmům, dvě série jsou opravdu málo. 9/10 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem netušil, jak mě tenhle seriál chytne. Zatím mám za sebou prvních sedm epizod. V prvních dvou dílech sledujeme, jak se Avengers dali dohromady. Začátek je poměrně chaotický a měl jsem pocit, že mi prostě něco uteklo (z velké části proto, že se světem Marvel komiksů jsem obeznámen minimálně). Ze čtyř superstřežených věznic SHIELDu uprchnou ve stejnou dobu všichni superpadouši, kteří tam byli až do té doby internovaní. Sledujeme, jak Thor, Iron Man, WASP, Giant Man a Hulk bojují proti nejmocnějšímu z nich, Gravitonovi a je to solidní řežba. Následujících 5 epizod je kompilací dvaceti krátkých dílů z tzv. micro-series, která debutovala online krátce před uvedením seriálu na obrazovky. Jednotlivé díly nás seznamují s nejdůležitějšími hrdiny z party Avengers z doby ještě než se Avengers dali dohromady a odehrávají se tedy před prvními dvěma díly. To působí trochu zmatečně, ale v průběhu jsem si začal uvědomovat všechny souvislosti a vše do sebe začalo krásně zapadat. Vesměs se však nejedná o žádné Origins, tedy - Banner je již Hulk, Tony Stark je již Iron Man, Thor už operuje na zemi, WASP a Giant Man už mají svoje schopnosti a sledujeme pouze počátky Kapitána Ameriky a Černého pantera. Kromě nich se v těchto dílech seznámime taky s Black Widow a Hawkeyem. Osmá epizoda se navrací zpět do "současnosti", tedy do situace po útěku všech superpadouchů a začíná sledovat první společné akce Avengerů. No tak uvidíme, kam se nám série bude vyvíjet dál, ale zatím jsem moc spokojen. Animace i dabing jsou na poměrně velké úrovni, akční scény i příběhy rovněž a skvělá je již úvodní znělka. Takže doufám, že kvalita vydrží. ___ EDIT: Po 19 epizodách, které byly zatím odvysílány musím podotknout, že si Avengeři úroveň udrželi. Kéž by i celovečerák dopadl takhle skvěle. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Každá generace má nějaký animovaný seriál, který se stane pro ní kultovní. U mě to byl kreslený Spider-man a Želvy ninja. Pro dnešní generaci to budou Avengers. Komiksová vlna snad nikdy nebyla silnější a tento seriál to jen potvrzuje. Na rozdíl od filmu si seriál může dovolit představit skoro všechny hrdiny z celého marvelovského světa, což je fajn, jelikož ještě chvilku potrvá, než se na plátně objeví Ant Man nebo Black Panther či Wasp. Avengers: Nejmocnější hrdinové světa jsou fajnoví animovaným seriálem, který dobře baví a rozšiřuje povědomost o marvelovském světě a vesmíru. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál, původně určený pro děti, na mě již po několika dílech velmi zapůsobil.Má skvělý příběh, o animaci se sice říká, že je slabinou tohoto seriálu, ale dá se na ni zvyknout, ovšem devízou seriálu jsou především bravurně zvládnuté charaktery jednotlivých postav i celého týmu. Marvel si pečlivě připravoval půdu pro filmové Avengery a tento seriál, je podle mého, jeden z nejlepších, co kdy Marvel udělal a je mnohdy srovnáván se Spider-manem z roku 1994, který je dnes již kultovní. Po bezvadné úvodní znělce, která vám vždy představí úvodní složení týmu, se sice stále opakuje ten samý scénář (je to pořád seriál pro děti), ve kterém se stane něco špatného, nějaký záporák se dostane k moci a je na Avengers, jak se s tím vypořádají. Ovšem tvůrci dokázali velice pěkně vytěžit to nejlepší z komiksů od Stana Lee a Jacka Kirbyho. Velice pěkně vystihli oblíbené záporáky a složení Avengerů, které se za ty roky hodně měnilo. Nějaké problémy jsou třeba na čas pozastaveny, aby se k nim vrátilo až za několik dílů, což je pro fanoušky bezva, ale jinak to pro někoho může být hodně nejasné a může si myslet, že mu něco podstatného uniklo. Originy původního složení týmu jednotlivých postav zde vysvětleny nejsou, počítá se s tím, že jste viděli filmy. To ovšem zas tak moc nevadí a hlavní je, že je vysvětlen původ u členů týmu, kteří se přidají později. Nejoblíbenější postavou je pro mě bezpochyby Hulk, který nejde pro ránu daleko a dokáže rozesmát svými hláškami. Ovšem všichni členové zde mají stejný prostor, což je chválihodné. Obě dvě řady se mi velice líbily a je veliká škoda, že byl seriál zrušen a plánovaná třetí série se již neuskuteční. Na konec dodám oblíbenou hlášku ze seriálu : Avengers Assemble... achjo ...100% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nevím proč z toho mám velmi podobné pocity, jako z animovaného Star Wars seriálu... Tedy že to vlastně není úplná zbytečnost (kouká se na to hezky!), ale svět by se bez toho klidně obešel. Jak komiksový, tak i ten opravdový, plný šílených geeků a fanoušků. V létě 2012 bude tahle televizní epizodka dávno zapomenuta - Nejmocnější hrdinové světa jsou tak pouhým zabijákem času pro všechny, kteří jej mají nadbytek a těší se na film (hodnoceno po S01E01). ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Seriál byl nejvíce inspirován původními příběhy Stana Lee a Jacka Kirbyho. Přesto se však zde objeví prvky ze všech etap vývoje komiksů o Avengers a stejně tak z filmového světa. (liquido26)
  • Pouze Wasp ani jednou tým Avengers neopustila. (jh666)
  • Původní složení Avengers v tomto seriálu bylo: Iron Man, Thor, Wasp, Ant-Man, Hulk. V této sestavě se super tým objevil vůbec poprvé v roce 1963 v prvním čísle komiksové série Avengers. (liquido26)

Související novinky

Třetí Thor fasuje scenáristy

Třetí Thor fasuje scenáristy

03.02.2014

V Marvel Studios nechtějí do budoucna žít jen z pokračování, v žádném případě to ale neznamená, že nás jich pár nečeká. Strážce galaxie a Ant-Mana budou vyvažovat Kapitán Amerika 2 a Avengers: Age of… (více)

Reklama

Reklama