Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak bývá u Yimou Zhanga zvykem, film je velmi pěkně natočen. Akční scény jsou vcelku silné, byť jich je jen hrstka, exploze jsou maximálně efektní a nechybí ani líbivé zpomalovačky. V centru dění máme charismatického ožralce, který se v nouzi stane hrdinou. Jeho přerod nepůsobí zrovna přirozeně, Christian Bale se chová tak, jak od něj vyžaduje momentální situace a vzhledem k tomu, že scénář není žádný majstrštyk, tak to představuje poměrně nápadný skok. Mrzí mě, že i když je vidět, kolik snahy a práce bylo do filmu vloženo, tak jej dokáže z výšin srazit taková zbytečnost jako je příliš velký tlak na emoce, podbízivost, líbivost, patetičnost... Stačilo malinko nepodkuřovat mainstreamovému publiku a byli bychom někde úplně jinde. 6/10 ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Z konce filmu jsem fakt naštvanej, protože tvůrci ho totálně ale totálně zazdili. Průběh filmu byl takový nic moc, zbytečně tak o půl hodiny natažený příběh. Jestli mohu doporučit podobné filmy, tak určitě Posledního samuraje, Říše slunce nebo Temný úsvit. Podobnost myslím hlavně v prostředí a v hlavních postavách američanech v asijských filmech. Tento film se ale nejlépe srovnává s Říše slunce, kde si Bale zahrál jakožto malý chlapec v Japonsku ve válce. Jeho výkon tam byl daleko lepší než tady, přitom je to už pětadvacet let zpět. Tímto nezpochybňuju jeho herecké kvality. Ještě se vrátím k tomuto filmu. Vadilo mi, jak vás na začátku film pozve na strhující bitvu a na velké drama pocelý film, ale pak se film začně postupně kazit. Pro mě určitě velké zklamání, protože na tento film jsem čekal asi 3 roky. Snad jindy. ____Život je posvátný dar. ____ ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi koukatelný čínský válečák s dokonalými bojovými scénami a neobvyklým dojemným příběhem. Hudba i kamera na jedničku. Ovšem něco tu skřípe. 1) Přerod amerického alkoholika funebráka v hrdinu a charaktera je tak málo pravděpodobný jako viditelnost zatmění slunce v 1:30 v noci 2) Hrdinství majora Li nezpochybňuji ale předvídání jeho konce a odpálení nálože je stejně málo pravděpodobné jako bod 1. 3) Charakter a dobrá povaha Nanjinských kurev a jejich smysl pro sebeobětování je na tom stejně jako bod 1. Suma sumárum, kdyby to točili číňani bez vlivu debilní americké produkce, byl by to moc hezký film. ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Pekny pribeh ktory vo mne zanechal stopu blenu v ustach ked si clovek predstavi to utrpenie ktore sprevadza kazdy vojnovy konflikt. Je smutne ze sme nepoucitelny a aj v dnesnej dobe tu mame nabeh na konflikt viac nez lokalneho vyznamu . Podobne ako aj film Útěk z Huang Shi sa vyznacoval zachranov deti v okupovanej Cine.Osobne je mi velmi smutno z toho co som videl avsak minulost clovek nezmeni a ukrutnosti sa diali , deju a diat budu !!! Z kazdeho takehoto filmu by si malo ludstvo zobrat to memento a sa opytat samo seba ci toto vsetko nie je cesta do pekla!!! Ja sam chcem iba pokoj a mier pre svoje deti aby ...... Velmi silny a smutny pribeh !!! Otazka je ci som ho chcel spoznat ! V kazdom pripade technicky , dejovo a herecky je na vysokej urovni ! ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Když kdekoliv čtu o The Flowers of War, tak první co se mi vybaví je naprosto fantastická scéna, kdy jeden voják se snaží co nejdéle odrážet neuvěřitelnou přesilu japonců. Tahle scéna byla dokonalá. Christian Bale v roli kněze místy až trošku přehrával a asi hodně chtěl aspoň nominaci na Oscara. Vizuálně se jedná o bezchybné dílo, které je navíc podpořeno kvalitním soundtrackem a slušnou režii akčních scén. Na druhou stranu kratší stopáž by vůbec neuškodila. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo celkem 164 dní. Každý den pak herci strávili před kamerami až 18 hodin. (oje)
  • Snímek byl v Číně promítán několik dní po 74. výročí masakru v Nankingu. (chelseaman22)
  • Po filme Ríša slnka (1987) je Jinling Shisan Chai druhým filmom Christiana Balea z obdobia Druhej čínsko-japonskej vojny. (YoZo8)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama