Reklama

Reklama

Godzilla

  • USA Godzilla (více)
Trailer 2

Nejznámější impozantní monstrum na světě se ve filmu postaví proti zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva, kterým vdechla život vědecká arogance lidí. (Warner Bros. CZ)

Recenze (1 622)

ER 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu tleskám budování atmosféry a postupném "seznamování" s kaiju monstry, na tu druhou dávám palec dolů za příliš "uplácaný" děj s občasnou stupidností (např. scéna s vlakem na mostě)'a ne zcela adekvátním střihem, který umocňuje scénaristickou impotenci a neschopnost vydolovat ze scén více napětí a udržet jejich kompaktnost (scény s dětmi jsou toho příkladem). Nejde sice o takové zklamání, jako v případě Pacifik Rim ,ale ledacos šlo udělat lépe. ()

Ba-nny 

všechny recenze uživatele

Keďže som vyrastal na pôvodnej japonskej sérií o Godzille tak tento filmový počin bol pre mňa maximálnym ukojením očakávaní, ktorý mi pomohol vrátiť sa do detských čias. A úplne sa stotožňujem s komentárom užívaťeľa Lima ! ()

Veseldaa.! 

všechny recenze uživatele

Naprosto zavádějící trailerová kampaň slibuje jednoduše jen další moderní remake "kultovního hitu". Přitom výsledek je naprosto jiný. Snažící se být chytrý, emoční, ale pro většinu běžného diváka bude bohužel nepochopen a hraničící se stupiditou. Edwards to myslel dobře, vizuál a McGarveyho kamera je bravůrní, Desplatův retro soundtrack potěší, ale prostě ta Super 8tová monstra mi vůbec, ale vůbec nesedla. ()

Lenart 

všechny recenze uživatele

Od čias prvého Jurského parku som nevidel film, ktorý by tak skvelo pracoval s tušením nevideného, tajomnom a budovaním atmosféry. Úžasné retro, atmosférou a najmä soundtrackom! Až úplne zabudnete na to, že hlavné postavy len zmätene pobehujú po plátne a tvoria kulisu pre titulnú slečnu. Godžilla vládne! ()

Honzeechec 

všechny recenze uživatele

Hele v pohodě popkornovka, ale na to abych to vyloženě doporučil to bylo takový moc hollywoodsky krotký. Ta část než se probudí ten lítavec by si zasloužila odstřihnout... a vůbec - design těch zlejch je strašná nuda, nemá to koule. Každopádně proti Pacific Rim je to hotovej Felllini ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Zo starych povodnych japonskych godzill som nevidel ani jednu, takze bola pre mna prijemna novinka ze dokaze striekat ohen alebo co to bolo.. Ale od monster-blockbusteru ocakavam epicke akcne sceny s paradnou hudbou, nie umelecky podany mix kde si poriadne neuzijem nic z toho co by som chcel. Pribehovo fajn, clovek a jeho marny boj proti prirode a godzilla ako dobrak po americky, v duchu japonskych tradicii. Snad v pokracovani uvidim to co "chcem" aebo jej dam aj druhu sancu na platne :) ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Godžira je zpátky znovu a jinak. Ve filmu není jako monstrum sama, což je opravdu dobře a její ultimátka nemá chyba. Jen je opravdu škoda, když Gareth E. z toho chtěl udělat "chytrej" blockbuster, proč jsou ve filmu takové zbytečné nebo blbé scény, viz třeba převoz raket vlakem(proč ne rovnou vrtulníkem?). Vědělo se, že to bude rodinné drama jak sviňa, ale kurna až tak? Občas to bylo už i na mě moc. Aspoň že ta finální bitka stála fakt za to. 7/10 PS:Rozhodně mnohem více jsem si to užil v kině než doma a pěknej mráz v zádech pokaždé při řevu Godzilli. ()

Chuckitos odpad!

všechny recenze uživatele

Temnota nikde, scénář nikde, dobrý film v nedohlednu. Možná nejhorší zklamání mého diváckého života umocněné o názory uživatelů, že "takhle má pravá Godzilla vypadat". Never more! ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Možná to byla chyba, ale já šel do kina na Godzillu poněkud zmasírovanej tou patnáct let starou emmerichovinou. No, film byl trochu jinde. Nebo spíš úplně. Skoro jsem měl pocit, že tu o Godzillu vlastně moc nejde. A rozpačité pocity se u mě ustálily po celou dobu sledování filmu. Na jednu stranu se musí ocenit jistá netradičnost - jako neznalec jap. originálu jsem fakt nevěděl, co přijde, a nenaplněná očekávání nejsou vždy nezbytně na škodu. Co nicméně filmu ubližuje dle mého reálně, je nízká věková přístupnost. Mělo to potenciál být solidním akčním thrillerem., být to drsnější než Transformeři a spol. Takhle jen lehce nadprůměrný spektákl na jedno shlédnutí. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Odkud začít, začátek byl poutavý, jakési tajemství, které bylo schováváno před širokou veřejností, skupina vědců hrající si na bohy, jenže jak už to tak bývá, vymklo se jim to z rukou a to "cosi" si začalo žít svým volným životem, mimo osidla nepohodlné klece.. Jedna osoba o tom věděla leč nikdo jeho zoufalé volání nevyslyšel, tak zákonitě muselo dojít ke katastrofě, která do té doby neměla ve světových dějinách obdoby ..Opět tu máme hlavní hrdiny, přežívající veškeré nástrahy bez vážnější újmy, dokonce se neobjeví ani žádný záporák lidské rasy, podnikající sabotážní akce, tuto roli zastanou jakési přerostlé "kudlanky" (tu mi to připomínalo asi nejvíc :-) ), lidstvo jako takové je bezradné, tak musí nastoupit přirozená rovnováha v podobě, nám všem dobře známe, " Godžiry " ..Vsaďte se že až nastoupí na scénu, tak vám naskočí husina jak blázen, je to impozantní, hlavně co se týče akustických výjevů ..Vizuálně báječné, hudebně též ale bohužel dojem lehce pokazil velmi patetický konec .. Plusová je symbióza s Japonskem, pravlastí tohoto kultovního monstra, dává to tomu patřičný náboj ..pro mě za 75 % ...Omlouvám se za případné spoilery .. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Dost hloupé, bohužel při tom podáno hodně vážně až dojemně. Potvory sice super, ale přesně tento styl je již okoukaný a neoriginální. Přihlouplý konec tomu jen podřízl již značně naprasklou větev. Tři hvězdy za precizní zpracování, bylo se na co koukat, ale to se dnes stává téměř standardem.... ()

Pathrose 

všechny recenze uživatele

Třikrát hurá! Konečně jsem se dočkal filmu, kde tak moc byla zdůrazněna bezvýznamnost a bezmoc lidského druhu v konfrontaci s něčím jiným, ať už je to Godzilla, dinousauři, emzáci, zmutovaní třímetrový křečci nebo smrtonosná koťátka. Doufám, že když se řekne Godzilla, tak si lidé vybaví tento film, ne tu břečku s Tyranosaurem a Jeanem Reno (nedělám si iluze, že by většině lidí v Evropě vyvstala na mysl komiksová předloha). ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Takové polovičaté. V tajemné rovině, kdy se o Godzille jen mluví a pouští se historické pásky, to funguje skvěle. V efektních soubojích s dalšími monstry to pak dostává asijsky naivní nádech a ten se s tou první částí hrozně tluče. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec a je mi jasné, že si koleduji o plivanec filmových mazlíků, ale mám dojem, že se mi více líbila Emmerichův počin. Než hodíte kamenem, dovolím si upřesnit. Úžasný trailer na novou Godzillu sliboval něco nevšedního, a to dodáno nebylo. Zaprvé, lidé opět jen otravují. Malý prostor "klepajícího" Cranstona je trestuhodný přečin, ostatní humanoidi jsou zaškatulkováni a spokojeně zůstanou ve své prvoplánovitosti. Za druhé, lidi opět jen otravují - ano, to již bylo řečeno, ale tentokráte poukazuji na to, že činy mrzkých človíčků JSOU ZCELA K NIČEMU. Proč je tedy ve filmu vůbec mít? Proč neudělat rovnou monster film na steroidech? Pouze těch několik málo momentů, kdy lidé nejsou na plátně, opravdu stojí za to. Když si vezmu Emmerichovo dílko, kde jsou všechny postavy kariturami a slouží k odlehčení, Godzilla nectí předlohu a mění svou velikost podle potřeby režiséra, pak zde jsem se bavil (ano, místy spíše guilty pleasure, ale bavil). Nyní hoďte kamenem...:) ()

nwx odpad!

všechny recenze uživatele

To se nedalo vydržet! Tak možná v roce 1995, kdy lidem stačil bezva trik udělaný na počítači a byl z jakéhokoliv sebeblbšího filmu hned trhák. Ale dnes??? ()

Hunadarik

všechny recenze uživatele

Musím sa Godzille ospravedlniť , naposledy som videl Godzillu od Rolanda Emmericha kde stvárnila monštrum ničiace mesto.Dozvedel som sa, že vo väčšine prípadov je Godzilla po boku ľudí ako "ochranca". Preto hodnotenie ruším a film si po čase pozriem znova, už s poznatkami o Gozdille. Ďakujem užívateľovi Lima za objasnenie. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí trailerů jsem očekával doslova maximální zážitek. Ale bohužel je pro mne Godzilla mírným zklamáním. I když oproti Emmerichově verzi z roku 1998 je určitě o stupínek lepší. Je to naprosto dokonalé po vizuální stránce. Monstra jsou ztvárněna naprosto úžasně - při vynořování Godzilly z moře mi dokonce přeběhl mráz po zádech. Ale nedokázalo to ve mně vyvolat ani špětku napětí, a to už je špatné. Rozjezd je celkem fajn, ale bohužel nemohu říct, že bych se u toho bavil po celou dobu. Chvílemi mě to totiž trochu nudilo. Hlavní hradina je sympaťák, ale jeho výkon je pro mě jednoznačně nedostačující. Takže místo očekávaného hodnocení 10/10 hodnotím 6/10. ()

Související novinky

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

21.02.2024

Kolem dinosauří série začíná opět být čím dál víc rušno. Není tomu ani tolik dnů od chvíle, co jste se zde mohli dočíst, že ohledně natočení nového dílu Jurského světa z pera scenáristy prvních dvou… (více)

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

07.12.2020

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. zveřejnilo své plány pro zavedení bezprecedentního modelu distribuce na rok 2021, v jehož rámci by mohlo uvést veškeré své nové snímky v… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

26.05.2020

Nadcházející snímek Godzilla vs. Kong režiséra Adama Wingarda, jenž má zakončit čtyřdílnou filmovou sérii odstartovanou filmem Godzilla z roku 2014, měl původně dorazit už tento měsíc. Později byl… (více)

Reklama

Reklama