Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 5

(série)
Trailer
USA, 2017, 11 h 20 min (Minutáž: 45–57 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Andrew Polk, James Martinez, Michael Kelly, Neve Campbell, Sean M. Brown, Patricia Clarkson, Curtiss Cook, Kwajalyn Brown (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Jde o víc než kdy dřív. Frank a Claire spolu pracují na upevnění moci a získání Bílého domu – jakýmikoli prostředky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pravdě nevím, jestli tahle série je suprová nebo hrozná. V první polovině je pořád horko těžký boj (který je skvělý sledovat) v kandidování a nakonec to dopadne strašně jednoduše. No a v druhé polovině to začíná celkem hustě tahat Claire. Pro holky to musí být výborná podívaná, ale já ji moc nefandím. Jinak celkově mě štve i mrzí, že si podle mě Frank to prezidentování tolik neužil. Čekal jsem, že v seriálu bude mnohem víc jeho silné vedení, nebo aspoň více těch rozhodnutí. 85/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,SAMI JSTE SI TO AMERIČANÉ ZAVINILI...“ /// Pátý pojednání o tom, že v politice je víc hanby než cti. A že si za to můžeme sami. Zákulisí prezidentský kampaně, Syrská krize, ale hlavně uzavírání podivnejch spojenectví s podivnejma lidma. Sračky se vymykaj kontrole a trochu mě mrzí, že spíš než politickej (celkem realistickej příběh) sleduju fiktivnější thriller. (Ne Andreji, nemám žádný iluze, jen mě ty intriky bavěj víc, než zločin.) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1989 napsal Michael Dobbs jsem nečetl. 2.) Chcu bejt (se starou) prezidentem USA. 3.) Thx za titule „KevSpa“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele

Pátá série trochu mění zajeté pořádky, zajatý žánr seriálu. Najednou je to daleko víc detektivka a byť je politika jako taková pořád důležitá, je zde trochu upozaděná. To ale není na škodu, spíš naopak. Navíc zjišťuju, že čím víc se Claire dostává k moci, tím víc ji mám rád. Bohužel je to, mimo Franka, asi jediná víc zajímavá postava v téhle sérii. Ostatní buď jenom tak přicmrndávají (Jane Davis), nebo jsou to postavy krajně nesympatické (Conway, Yates), případně je jejich osud zatím takový nevyjasněný (Cathy). Zatím je u mě pátá série za lepší čtyři hvězdičky, ale samozřejmě v kontextu celého seriálu se jedná o prvotřídní podívanou. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série ze začátku docela nezáživná, zejména hry kolem prezidentské kampaně při neznalosti detailů volebního systému asi tady u nás těžko doceníme. Nicméně někde v polovině to opět nabralo ty správné grády, a opět překvapilo, kdo proti komu a kdo s kým. Poslední věta posledního dílu mě moc nalákala vidět, co bude dál a jak se k tomu frank postaví. Bohužel, to už se nikdy nedozvíme a nejsem si jistá, jestli se vůbec chci dívat na řadu šestou, u které se asi museli scénáristé hodně zapotit, jak Franka ze dne na den bez přípravy odstranit. SPOILER: Já bych ale mnohem radši viděla pokračování toho, jak jsou Francis a Claire úhlavní nepřátelé. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reklama slibovala nejtemnější sérii z celého seriálu a překvapivě se slib naplnil. Síla House of Cards ale spočívala v diplomatickém teroru, který byl naprosto uvěřitelný, pátá série už tyto vody dost opouští a z politického dramatu se tak stává "obyčejný" thriller, který snad už může skončit jen třetí světovou válkou. ()

Galerie (155)

Reklama

Reklama