Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The ABCs of the Dead“ je zajímavou mozaikou, kde je ale jeden pořádný problém. Není tu moc snímků, které by skutečně vynikali. Nemyslím si, že je to proto, že by byla krátká forma nedostačující, ale spíš je to proto, že autoři si chtěli hrát a vznikli z toho nápadité, ale nezajímavé kousky. Brutalita je zde častá, nudná a přehnaná, dobrá pointa se najde jen velmi málo. Jako ukázka různých stylů a přístupů zajímavé, jako konzistentní dílo ale neskutečně slabé. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

ABCs Byl Celkem Dobrý Efektní Film Glorifikujicí Horor. Interpretrace Jednotlivých Kapitol, Lépe Miniatur, Nabyla Ovšem Příliš Qalitativně Rozporuplné Struktury. Typické Ukázky Variability - WTF↓, XXL↑, Youngbuck↔. Za *** ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně těžké na hodnocení..Většina je slabá, několik jich je zajímavých a pár skoro až úžasných... Ve výsledku ale člověk na ty špatné velmi lehce zapomene a v hlavě mu zůstanou jen ty provokativní(někdy provokativní možná až moc okatě) a ty velmi povedené(originální, hravé, vtipné, technicky zvládnuté..).....Za mě nakonec takový ušmudlaný nadprůměr-i když je na pováženou kolik písmenek se točilo okolo záchodu. někde mezi 3 a 4 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Většina z příběhů stojí za hustou dávku podpažního smradu a z některejch je mi trapně, jak je to blby. Na druhou stranu se tam najdou tak 3 vyjimečny. Ale to je z 26 docela málo. Taky je tam dost takovejch pruměrně dobrejch, pak dost podpruměrně suchejch a chvilema mě to aji bavilo. Ale pak dycky přišlo něco, u čeho sem trpěl. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Pytel plný hovien. Čakal som hociaku sračku, ale už len kvoli menám režiserom, zaujímavom traileri, zaujimavom nápade-anotologii som dúfal že to bude aspon to bude pozeratelné, veľmi som sa mýlil. I keď niektoré príbehy (D is for Dogfight, X is for XXL, V is for Vagitus, U is for Unearthed,Q is for Quack a ešte možno R is for Removed) boli zaujimavé inač ostatné všetky na holy ko... to hovorím najmä o (F is for Fart!!!!! G is for Gravity!! a sklamanie ako hrom od Ti Westa M is for Miscarriage!). Keď chcete žiť v tom že je to dobre (na 3*) tak iba tie ktoré som vymenoval hore...(35%)EDIT:(26.7.14): beriem späť niektoré názory, aj keď celok posobí skôr priemerne, niektoré časti sú fakt geniálne! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Každý režisér dostal 5,000 amerických dolárov na natočenie svojho dielu. (LV.Helter)
  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)
  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama