Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (295)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jednička nebyla bůh ví co, ale aspoň dokázala vytvořit celkem hutnou atmosféru a byla do určité míry zajímavým hororem. To se ovšem o tomto pokračování říct nedá, film se snaží diváka zaujmout pouze prvoplánovitou brutalitou. Což o to, hororově laděného člověka to třeba zpočátku dokáže zaujmout, ale čeho je moc toho je přliš. Navíc ty pasti, pasti, pastičky, které už v jedničce byly celkem šílený, jsou tady už spíš k smíchu, protože jsou místy naprosto ujetý. Ale když opomenu tyto nedostatky, tak ten film je i v celkovým pohledu strašně blbej. Člověk při sledování musí celou dobu jen kroutit hlavou, jestli si tvůrci dělají jen prdel nebo to fakt myslí vážně. A pak příjde sem a musí nad těmi vysokými hodnoceními kroutit hlavou zase... 40% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Být to vtipné, byla by to fajn absurdní komedie. Být to méně debilní a přehnané, byl by to fajn horor. Ale v téhle podobě je to jen laciné, samoúčelné torture porno (přičemž slovo "laciné" nehovoří o rozpočtu), které v absurditě "pastí" překonává i ty blbější díly série Saw. Kdyby se v závěru onomu opuštěnému hotelu otevřela střecha a vyšlo najevo, že geniální Sběratel si v něm postavil improvizované vesmírné středisko, přičemž se právě raketou chystá prchnout kamsi k Marsu, ani by mě to moc nepřekvapilo. On ani první díl nebyl výkvětem scenáristického umění, ale aspoň měl dobrou atmosféru a působil dost zle, depkoidně. Tohle je špatnej vtip, kterej poslouží jen k ukojení nejnižších žánrových pudů. Podle mne, samozřejmě. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý hororový thriller, ktorý je pokračovaním slušnej jednotky. Má výborný príbeh o mužovi, ktorý prežil vyčíňanie mimoriadne nebezpečného mnohonásobného vraha, zberateľa a pri jeho poslednej vražednej akcii sa mu podarí uniknúť. Lenže práve z tejto akcie si zberateľ vyberie jedno mladé dievča, dcéru vplyvného muža, ktorý ju chce za každú cenu späť a tak sa jeho ľudia spoja s týmto jediným preživším, aby im ukázal cestu pre ich záchrannú, ale aj odvetnú akciu, čo aj splní a tak sa všetci dostanú do rozsiahleho komplexu vrahovho zvráteného sveta. Spracovanie je na tom dobre, ale dalo sa z toho eše získať aj o niečo viac. Od predchádzajúceho dielu som si ku všetkým dôležitým prvkom vytvoril kladný vzťah a tak si ma to získalo hneď od začiatku, tempo je možno až zbytočne moc rýchle, za čo ale môže tá až prehnane krátka dĺžka, čo je skutočne málo na akýkoľvek film, ale zase rozhodne som sa ani chvíľu nenudil, dej je síce prakticky len kópiou viacerých podobných filmov, ale nadpriemernou a funguje to stále dobre, ale tú záverečnú časť som si predstavoval trochu inak, čakal som niečo výnimočnejšie, toto bolo možno až príliš obyčajné, ale aj tak nie zlé. A trochu ma sklamal štýl samotného komplexu, osobne by som skôr uvítal, keby to bolo čisto zamerané len na tie pasce a vrahovo vražedné konanie, nie na takýto prakticky až bizarný svet, v ktorom si vo voľnom čase skúša množstvo rôznych zvrátených činností, takže toto ma sklamalo, ale zase tiež nie až tak, aby mi to výraznejšie vadilo. Samotnej akcie a drsných scén je tu dosť a s ich kvalitou nemám väčší problém. Oceňujem ich slušnú rozmanitosť, okrem samotných pascí sa do akcie púšťa aj vrah, čo len prospeje, napríklad taký súboj na nože sa vydaril a nesklamú ani zvyšné akcie. Síce tých nápadov, na ktoré sa nezabúda je tu len pár, ale bavilo ma to a je to aj vizuálne dobre zvládnuté, teda až na scénu s kosačkou, čo ma mrzí najviac, ale zase kvôli jej veľkoleposti to chápem. Herecké obsadenie je na tom dobre, Josh Stewart tu opäť sadol veľmi dobre, bavila ma aj záchranná jednotka, takže nemám problém. Len u mňa trochu klesla samotná záporná postava, informácie, ktoré sa o ňom dali získať z jednotky mi vyhovovali viac, než väčšina tých nových, ktoré ho predstavia v rozsiahlejšej miere, ale stále je zberateľ zaujímavá hororová ikona, ktorá by na samostatnú hororovú sériu skvelo stačila. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tiež nemám problém, vizuál je slušný, podobne aj väčšina efektov, len by to chcelo trochu lepšiu atmosféru. Jednotka mi sadla a tak som sa na toto pokračovanie dosť tešil a síce sa tu ešte viacero prvkov dalo vylepšiť, aj tak som spokojný. A ani neviem, ktorý diel je lepší, oba sú iné, ale dostatočne kvalitné a v rámci svojho typu sa pri oboch jedná o veľmi výrazný nadpriemer. 73% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou bomba. Přímo na solar. Když se objevilo pokračování Collectora tetelil jsem se blahem. První díl mě dostal natolik že jsem mu dal 5* . Druhý díl mě dostal taky...DO KOLEN (následek úderu na solar) tak tedy : Na začátku kde máme "vytuněnou" dízu jsem už tušil že tohle nebude jaksi úplně ončo a zase jsem měl pravdu.Korunu tomu nasadil přeživší z jedničky jelikož být zavřenej v kufru a poslepu si na ruku vyřezat mapu a podle ní pak určit kam mě to tehdy milej Collík dovezl kolikrát jsme kam zatočili, spočítat průměrnou rychlost vozidla a dovést tým likvidátorů přímo ke dveřím bodu B...no Einstein musel mít syna jinak nevím...pak nás čeká opuštěný hotel plný pastí a labilních jedinců všude jsou kusy těl potoky krve Collík jednoho likvidátora po druhém likviduje a to vše za přítomnosti vaší totální ignorace...dobrá hudba, kamera, atmosféra, napětí...to vše chybí a já byl rozhodnut dát jednu hvězdičku aby Collík neřekl že jsem na něj zlej...posledních 20 minut se stal zázrak seslaný z hororového nebe... film začal funguvat najednou to bylo ončo a já se bavil...rejža se asi probral z kocoviny a díky mocnému finiši, borci z jedničky a panu Chůvě kterej mi celkem sedl nakonec dávám tři ale na jedničku to nemá dle mého ani omylem vážení ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Sběratel se nám ve dvojce představí trochu více a nutno říci, že to není žádný troškař, jeho "sbírka" je opravdu rozsáhlá a... unikátní. Opět nás čeká ponurý dům plný pastí pastiček, ale už je to o něčem jiném. Ale nebojte, krve bude dost ;-). Starý známý přeživší Arkin (skvělý Josh Stewart) už je dostatečně poučený, ale přesto, jak už se to pechvogelům jako on stává, musí znovu vybírat horké kaštany z ohně za druhé... Bude už chytřejší? Uvidíme. Rozhodně mu nechybí odvaha a i to srdce na pravém místě mu zůstalo. Jako další adeptka na rozšíření maniakovy sbírky je mladá Elena (Emma Fitzpatrick), která se na začátku domnívá, že nejhorší, co se jí může stát, je nachytat svého přítele s jinou. Nu, na změnu názoru není nikdy pozdě. A taky nás čeká krásné ponaučení, co se stává práskačům... prostě o dva tři chlupy lepší než jednička, téměř na plný počet, řekla bych. Jedinou výhradu mám k pavoučkům... pavoučky ne, prosím. Bez pavoučků se obejdu docela dobře... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)
  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)

Reklama

Reklama