Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
TV spot

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot

Recenze (380)

Tosim 

všechny recenze uživatele

S Moorem a jeho bondovkami mám problém. On se mi jeví jako obstarožní seladon (i v těch prvních filmech), snímky pak buď fádní, nebo utahané, či přemrštěně nadsazené, popřípadě naprosto neoriginální. Nebýt hlavní kočičky a několika světlejších okamžiků, nudil bych se přímo katastrofálně. Navíc žádnej pořádnej song, něco jako Live And Let Die. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejvydařenějších bondovek, které dokonce ani nevadí Roger Moore. Jsou zde dobré akční scény, v rámci žánru slušný příběh, nechybí humor a skvělí záporáci. Je to vyvážený koktejl všeho, co by měla správná bondovka mít. Část děje je sice vlepena do egyptských kulis, respektive do okolí všech slavných egyptských památek, ale naroubování není tak násilné, že by to působilo úplně blbě. Podmořská laboratoř je zfilmovaným snem snad každého, kdo četl kapitána Nemá. Jestli kdy Moore dosáhl v bondovské sérii vrcholu, je to zde. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď som si robil nahrávací plán, zaujal ma názov filmu i jeho takmer 80 % úspešnosť u užívateľov. A potom nasledovali tri prekvapenia. Prvé, že to je bondovka, o ktorých som sa kedysi vyjadril, že never more. Druhé, že tento more, vlastne Moore predstavujúci Bonda namiesto Conneryho, je 50 ročný pánko so sklonom k obezite, ktorý má akčný maximálne jazyk a viac ako legendárneho agenta jej veličenstva pripomína obchodného zástupcu alebo sobášneho podvodníka. O filme sa ani zmieňovať nebudem, aby som nedráždil, pretože tretím prekvapením je, ako pozitívne je tento film užívateľmi hodnotený. Sympatické sú mi hodnotenia, v ktorých užívatelia ho považujú za najlepšiu z bondoviek, v ktorých tento pánko hral. Keďže som žiadnu z nich nevidel, a ani nehodlám, môžem s ich názorom súhlasiť. Na súhlas s ostatnými by som potreboval nejaké zvláštne receptory, ktoré mi príroda neposkytla. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozhodne sa jedná o jednu z najlepších bondoviek s Rogerom Moorom. Exotické lokality - hlavne Egypt nám ukáže všetky svoje krásy, ktorými je známy a ktoré by sa oplatilo navštíviť, vedľajšie postavy ako Q a M dostávajú viacej priestoru ako zvyčajne. Moore je opäť krásne sofistikovaný a tentoraz vždy po nejakom drsnom súboji utrúsi nejakú pamätnú ironickú hlášku. Absolútne skvelo mu sekunduje Barbara Bach v úlohe ruskej agentky. Krásne to medzi nimi iskrý a scény s nimi sú vysoko pozerateľné. Čo sa týka hlavného zloducho v podaní Jurgensena tak je extrémne nevýrazný. A aj keď by som normálne k tomu mal veľké výhrady, pretože filmy o Jamesovi Bondovi sú hlavne o šialených zločincov - tak je tu stále postava, ktorá zatieňuje Jurgensena a stala sa akýmsi kultovým predobrazom klasických bondoviek. Jaws - alebo čelusť. Tento záporák je absolútne neprekonateľný. Jedna z mála postavičiek, ktoré boli vytvorené pre bondov svet a ktoré sa tam pekne krásne hodia. osobne som nadmieru spokojný - plus sa jedná o jednu z najlepších titulných melódií. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

První bondovka, která mě nejen rozesmála, ale občas i slušně pobavila. Sice okoukané a předem prohlédnutelné scény jsou naskládány umně za sebou, tak že i když se vysmíváme jejich nesmyslnosti, jsme zátáhnuti poměrně hluboce do děje a tento dvouhodinový film strávíme bez výraznější újmy. Možná pouze při honičce, kdy je Bond pronásledován nejprve motocyklem se sidecarou, posléze automobilem a nakonec vrtulníkem, pilotovaným značně přihlouplou kráskou, která s Bondem před pár minutami flirtovala, už nabudeme po chvíli neodbytného pocitu trapnosti, jenž je však brzy vykompenzován neodolatelnou vynořovací scénou. Nejsympatičtější postavou je pochopitelně Richardem Kielem neodolatelně ztělesněný Zub, který nás potěší svou pro bondovky netypickou nesmrtelností. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Při své návštěvě ve Strombergerově (Curd Jürgens) sídle nastupuje James Bond (Roger Moore) na úrovni vodní hladiny do výtahu a jede nahoru. Když z něj vystoupí, je ale v místnosti na úrovni mořského dna. (Stejšn)
  • Roger Moore si za film vydělal 1 milion amerických dolarů. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama