Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Co si budem říkat, tohle je těžkej náborovej canc, v němž hlavní roli nehrají patetický hlášky ještě patetičtějších hrdinů (kteří zkrátka neumějí hrát). Hlavní roli tu totiž přejímá ten patos samotnej, to hrdinství, ta udatnost mužů, kteří se zavázali sloužit vlasti a vůbec nad tím vším nepřemýšlejí. Jsou vymytí, jsou jednodušší, ale jsou kurevsky odvážní a dohromady jsou prostě hrdinsky odvážní, za což jim Američan musí poděkovat. Po řemeslný stránce určitě musej vyniknout akční scény, který jsou nejen nápaditý, ale hlavně přehledný, ačkoliv často jsou z pohledu první osoby. (První a půl. Kamera je trochu šejdrem, než by měla bejt.) Co je ale zaslouženíhodný, je fakt, že ani měsíc po projekci jsem nezapomněl nic z vyznění toho filmu. Nezapomněl jsem, že jsem ten film viděl, a nezapomněl jsem, jaký emoce ve mně vzbudila hrdinská eskapáda družstva, za který by se nemuseli stydět ani v Call of Duty. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála snímků, mapující práci speciálních úderných komand. Zde konkrétně sledujeme jedntku US Navy Seals Team 7, bojující proti teroristické hrozbě. Akce je natočená vyloženě skvěle. Teroristická hrozba až děsivě reálná. Jen nebojové scény jsou poněkud nudnější. Slouží ovšem jako výplň mezi jednotlivými misemi. Celkově film vyznívá naprosto perfektně. Za zmínku rozhodně stojí že se zde objevuje 8 aktivních členů SEALs a také vojáci podpůrných jednotek. Fanouškům žánru jednoznačně doporučuji. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 4*, ale to bych asi bohužel trošku přecenil. Film je velmi skvěle a osobitě zvládnutý po řežijní stránce. Už trailer naznačoval, že se bude jednat o lehce herní pojetí zpracování a v samotném filmu jsou fisrt person pohledy, bez keců, víc jak skvěle zvládnuté a dávají Act of Valor dynamiku, svěží adrenalinově moderní look a hlavně osobitost. Co mi přijde hůře zvládnuté, je stavění dějové linky. Samotný námět je velmi good, ale to podaní není stopro. Chybí tomu větší spád, lepší návaznosti a přehlednost v ději a ke konci asi i napětí a vyhrocení situace. První akce je dle mě nejlepší a nejadrenalinovější část filmu, kde divák cítí průser a celý zátah je skvělý od snipera, přes přímí kontakt až po neskutečný fajt z lodi. Tohle mě velmi navnadilo, ale do konce dění už nic tak chytlavého není, i když je konec dost akční a stanou se tam jistá dramata. Je to škoda, mělo to na víc. Doufam, že se brzy dočkámě filmové verze CoD :) ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak by člověk čekal, že tenhle film bude trošku zajímavější a přímější. Kor když jde o "Seals" a né o nějaké připitomělé bigoše. Ale to né, tadz se řeší spousta otázek, obrazů, stavů, že jeden by z toho mohl usnout. A to je dost škoda. Né nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Škoda takhle to bude za mě pouhých 60% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý film nebo možná spíše dokument. Skvělé "first person look" pohledy, přehledná akce a svižné tempo. Jedinou výtku bych měl...já bych postavy více představil, nahlédnul do jejich soukromí, abychom měli de facto komu fandit. Zkrátka více osobní. Na druhou stranu bylo fajn, že díky tomu se film vyhnul přehnaným srdcervoucím scénám. Jednoznačná spokojenost. 77% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Pri natáčaní akčných scén bol použitý videoherný štýl, teda pohľad očami herca. (Ownerko)
  • 70% filmu bolo natočeného pomocou fotoaparátu Canon 5D Mark II. (xpantherx)
  • Ve filmu ztvárnili role skuteční členové vojenské skupiny Navy Seals v aktivní službě. Mise ve filmu jsou pak inspirovány skutečnými událostmi. (Illuminare)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama