Reklama

Reklama

Most - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenze (86)

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že se jedná o jeden z nejlepších detektivních seriálů, které jsem za poslední dobu viděla.. Ponurá atmosféra, chladné končiny, zamrzlé vztahy, mrazivé napětí.. Myslím, že velmi věrohodně napsán scénář, kde detektivové jsou schopni zakopnout při nahánění vrahů.. Výrazné (a od prvního okamžiku oblíbené) hlavní postavy - vřelého obtloustého milého Dána, který má srdce na dlani a rád se rozmnožuje, musí mít rád každý.. A jeho ledový silně asociální protipól krásné Švédky, která myslí i jedná jako Sheldon v sukni, bude diváka fascinovat.. Velmi lidské, křehké, výstižné, syrové, brutální, tmavé - všechna tato přídavná jména seriál vystihují.. Doporučuji všem, kteří žerou thrillery na pokračování ;-) S01: Příjemné překvápko od prvního okamžiku ***** ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Dobre vymyslené a preto som 1* pridal. Našťastie to rozoberá tému prisťahovalcov len mimimálne. Dáni sú v pohode, mal som tú česť s Dánskymi montážnikmi technologií. Spojenie "pije ako Dán" týchto potomkov Vikingov platí bezo zbytku, hlavne keď to má temer zadara na Slovensku. Ráno krvavé oči ale ide ako fretka, klobúk dole. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Most je pro mě trochu rozporuplná detektivka. Na jednu stranu divák najde pár nelogičností (hlavní zabiják dokáže hlídkovat u své oběti 24 hodin denně a navíc není ostatním nijak nápadný a další) na stranu druhou nabízí skvělou, napjatou atmosféru. A co je nejdůležitější jedna z hlavních postav, detektivka Sága, je nejlépe ztvárněný detektiv vůbec. A to za to prostě stojí! :) Celkově to za první sérii vidím na 81 %. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd byl pomalejší, ale nakonec to bylo 10 hodin velmi kvalitní filmařiny. Ostatně Most je ukuchtěn z vynikajících ingrediencí. Vysoce funkční sociopatka, policajt a la stará škola, zločinec, který je vždy minimálně o krok napřed, skvěle vyprofilované vztahy mezi postavami a prostředí, ze kterého dýchá severská úspornost a strohost. A pak taky originální a velmi dobře napsaný příběh. Jen velmi těžko by jste našli něco, co by se dalo tvůrcům vyčíst. Že to bylo občas vykonstruované, resp. některé náhody byly trošku moc? Jasně, ale bavíme se tady o pár detailech v jinak precizním příběhu. Herci jsou vynikající a samozřejmě jim vévodí Sofia Helin se svou Sagou. Od druhé epizody jsem byl regulérně lapen a následoval maraton několika dílů za sebou. Doporučuju všem, kteří hledají víc, než jen popcornovou zábavu. Kvalitní detektivka se vším všudy. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov, čo TV mohla ponúknuť. Nechýbalo nič, čo v dobrej kriminálke má byť, ba čo naviac, všetkého pozitívneho bolo navyše. Výborne napísaná ústredná dvojica, ktorá svojim minimalistickým herectvom (Sofia Helin ) dokonale bavila a od epizódy k epizóde čím viac gradovaná atmosféra. Proste a jednoducho : učebnicový príklad severského krimi-thrilleru. ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama