Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno na Rusáky ještě celkem ucházející. Sice z nezbytnou dávkou propagandistických žvástů, ale co už dělají to i Amíci. Dělá to skoro každej. Jinak je film celkem realistickej a na prakticky nevyčerpatelný téma, ale zase, že by mě nějak trefil na komoru to ne. Prostě takovej průměrnej válečnej velkofilm kterej nepřináší nic novýho. Kromě zásadních poznatků jako : Nás mnogo, nebo Vodka došla, ale i tak hrdinní Sověti nakonec zlé Germány ze své říše vymetli a Wacouna1 neurazili ani nenadchli.50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Filmů založených na silném ruském patosu už jsem pár viděl a mám je docela rád. Minimálně se u nich pobavíte. Tenhle má však něco, co ostatním zcela chybělo - naprosto šílené digitální zpracování. Dost dlouho mi trvalo si na to zvyknout, protože jsem podobných filmů až tolik neviděl. Když se mi zvyknout podařilo, tak do hry vstoupila žena a z válečného filmu se stala jakási podivná telenovela. Podobná láska, až postel zapraskala se zrodila i na druhé straně, když se německý kapitán zamiloval do neuvěřitelně odporné Rusky, či co to bylo za potvoru. Následuje dvouhodinové obléhání domu, který obývá pět lidí. Dále mi ve snímku dost vadilo, že německy mluvící lidé byli v reálném čase překládány do ruštiny absolutně monotónním hlasem vypravěče. Naopak mě potěšilo vystřelení tříštivé střely o tank za roh. Ruští hrdinové byli sympaťáci, takže můj celkový dojem z filmu dost pozvedli. Celkově se jedná o dost zvláštní film. Je odvyprávěn a podán metodami, které byly k vidění spíše dříve, avšak je natočen s obrovskou digitalizací snad všeho, což je možné vidět zejména v seriálech, které jsou razantně omezeny rozpočtem. Dost mi film připomínal seriál Spartakus, ačkoli film není ani vzdáleně tak debilní. Film jsem vidět ani nechtěl, neboť jsem hledal tu tolik opěvovanou verzi z roku 1993. Nakonec však nejsem rozhodně zklamán. Pěknější 3*. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vážný zranění tam nejsou, ale může to kdykoliv spadnout....... Film začíná zemětřesením v Japonsku, příjezdem Ruských záchranářů a zachraňováním Německých občanů zavalených v jednom domě. To je jen začátek, pak se vše přesouvá do Stalingradu roku 1942. CITÁT - Já měl pět otců, zemřeli a taky nebrečím............ Zajímavě vyprávěný příběh o lásce ve válce. Velmi povedená triková stránka, podmanivý hudební doprovod, akční scény střídají romantiku a realitu, kamera povedená, scénář skvělý a herecké obsazení....inu jsou to herci.CITÁT - Budeme se učit střílet......... Scéna "střílení za roh" je krásná a uvěřitelná. Parta Rusů zamilovaných do jedné dívky, kteří se jí snaží chránit před Němci a jeden Německý důstojník, zamilovaný do Ruské dívky, který se jí taky snaží chránit před Nemci - no prostě láska dělá zmatky. CITÁT - Zabijou mě naši nebo vaši?............... Podmanivý film a přiznám, na konci jsem jsi trochu pobrečel, nějak měknu. CITÁT - Máma říkala, že mám štěstí, protože vůbec nevím, co je to válka............ ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

I rozhodl se Báťuška Putin, že si nechá natočit film o bandě sovětských gerojů a nikoli o tom, kterak sám bojuje proti zlým teroristům, nalézá převzácné amfory a zachraňuje divou zvěř. Gerojové jsou chlapíci celkem zábavní, dokonce ani jejich platonická (za celou dobu jsem nepřišel na to, jestli pro některého z nich nebude jen platonickou) láska není moc otravnou postavou, zato rádobyrozpolcený německý důstojník je postava, kterou jsem chtěl vidět zemřít dekapitací pomocí armádní lopatky v první minutě, kdy se objevil. Vlastně by to byl slušný film, nebýt naprosto zbytečného rámce z doby moderní a nehorázně debilních propagandistických keců, ale co jiného čekat, když si filmování poručil sám Putin. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na ruský film velmi povedené a to jsem si říkal, že ruský film už nikdy. Vynikající působivá kamera, kulisy, akční scény, rozhodně lepší než přechválený zamilovaný Pearl Harbor, který jsem po třetím shlédnutí dal pryč. Stalingrad 3D se prostě povedl,řek bych, že je to jeden z nejlepších válečných filmů poslední doby. Pravda, příběh je trochu slabší, ale ta podívaná stojí za to. To odsouzení tady prostě nechápu a vůbec hodnocení uživatelů ČSFD. Kdejaká kravina, komiks, upíři a jiné trapárny mají vždy větší hodnocení než pořádný film. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Stalingrad je prvý ruský film prerobený kompletne v 3D a IMAX formáte. (odmocnina)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama