Reklama

Reklama

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (1 314)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nakonec ty čtyři dám, protože i když se druhá polovina spíš vleče a emocionálně se mě to zdaleka nedotklo tolik jako jiné Curtisovy kousky, v tom filmu je spousta krásných věcí. Herci jsou báječní, soundtrack už mám v iphonu a scény typu seznámení se v kavárně v člověku prostě rezonují. A je jedno, že nejvíc mě dojal správně načasovaný Nick Cave a jeho Into My Arms. 70% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to působilo zajímavě oním sci-fi zpestřením a taky mile romanticky, nicméně v druhé polovině to spadlo z mého pohledu do takových nudnějších vod. Čekal jsem trochu zapeklitější romantickou story a ono to bylo spíše rodinné (přeplácanější) drama, které se navíc odehrávalo v dlouhém časovém horizontu, což moc nemusím. Navíc mi to ke konci přišlo poměrně zdlouhavé, až moc sentimentální a zdálo se mi, že tvůrci už ani pořádně neví co a jak s tím cestování v čase. Neříkám, že to bylo špatné a jak je vidět, film má i spoustu obdivovatelů, což samozřejmě chápu, nicméně u mě je to tak, že když už romantickou komedii/drama, tak v trochu jiném ražení. 70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl, že Richard Curtis točí super filmy, které jsou pozitivně naladěné a mají v sobě řadu myšlenek, za které stojí bojovat. Lásky čas mi byl doporučován ze všech stran a jelikož mám Rachel McAdams rád, dlouho jsem si říkal, že bych se na něj měl podívat. No a můžu Vám říct, že takovou radost ze života jsem po shlédnutí filmu dlouho neměl. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně je to zvláštní, ale snad nikdy jsem nezažila chvíli, kdy bych chtěla zalézt do šatníku, zatnout pěsti a vrátit se zpátky v čase, abych něco napravila. Přitom chyby jsem v životě určitě nasekala.. narozdíl od hlavního hrdiny Tima beru ale život takový jaký je a jsem víceméně zastáncem pokusů a omylů, chybami se člověk přece učí :) Nebylo mi tedy úplně sympatické, jakým způsobem Tim řešil všechny trable. Někdy opravdu úplně zbytečně. Na druhou stranu z hlediska příběhu se ono cestování v čase mohlo využít lépe;čekala jsem, že příběh postupně vygraduje podobně jako u Time traveler's wife, ale ono šlo spíše o film, ze kterého se máte poučit a mít ke konci příjemný pocit, takže Timova schopnost nesehrála takovou dramatickou roli, jak mohla. Mimochodem jen po přečtení námětu jsem měla pocit, že si ze mě někdo střílí - Cestování v čase, Rachel McAdams? Neskutečně to zavánělo již zmíněným TTW a po shlédnutí musím říct, že jsem si téměř jistá, že se autor inspiroval. Příběh sice nehrál na tak dramatickou notu, ale kromě jiného zachycuje podobně delší časový úsek. Někdy jsem měla až dejavu. I tak se mi ale film líbil, Bill Nighy měl zase jednou výbornou roli, nenudila jsem se ani minutu a naučila jsem se, že si musím užívat každé chvilky a ocenit každou maličkost. :) Pět hvězdiček nedám, protože je mi přeci jen trnem v oku ta podobnost se Zakletým v čase. (A taky tak trochu protestuju proti rozdílu v procentech, proč mám pocit, že je to jen proto, že About time je britská záležitost?) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že Curtis vekom mladne a hlavne svojimi scenármi nám dávkuje snímok od snímku čoraz hravejšie a pestrejšie filmové zážitky. 'About Time' je láskavá, dôvtipná a inteligentná komédia, plná dojemných momentov a pohodového britského humoru. Zároveň sa však nebojí ísť do hĺbky, niektoré myšlienky s vami pohnú, niektoré vás prinútia sa zamyslieť, takže povrchnosť snímku môžme vylúčiť ako prvú. Hlavná myšlienka pritom znie ako totálne uletený námet béčkového hollywoodskeho rom-comu. Presne to však Curtis využíva vo svoj prospech a svojim lišiackym štýlom rozprávania dostáva filmu do úplne inej roviny. Herecké výkony sú na prvotriednej úrovni, herecká pohoda z filmu priam srší, všetci zúčastnení sa tak podieľajú veľkou časťou na dobrom dojme z filmu. Rôznorodosť charakterov a veľký rozptyl postáv dodáva pocit realistickosti a divák tak nadobúda reálne zžitie sa s postavami, s ktorými najmä v druhej polovici prežíva každú jednu scénu. Sentimentalita a vypočitateľnosť je na spadnutie najmä v závere, ale divácke myšlienky sú tak uprené v uvažovaní nad otázkami života, lásky a vernosti, že tento fakt jednoducho prehliadne, vyhŕkne jednu-dve slzy, vstane, zatlieska a poďakuje Curtisovi za spríjemnenie večera a obohatenie filmových obzorov. Za zmienku však stojí ešte nemenej podstatná súčasť snímku a tou je senzačný výber skladieb. 95%. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (21)

  • Emma Freud, manželka režiséra Richarda Curtisa, nosila pre filmový štáb každý deň čerstvé pečivo a v piatok tikety do lotérie. (figliar)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom "Cupboard". (TheRoller)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama