Reklama

Reklama

Jurský svět

  • USA Jurassic World (více)
Trailer 1

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 848)

Cival 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení a horký adept do TOP 3 letošních letních blockbusterů. Ambice jsou tatam, protože se v podstatě nejprve aktualizuje první Jurský park, a pak se vykopne o level výš nevídanou dinosauří konfrontací. Ale funguje to. Zapomeňte na nějakou autorskou vizi a posuny v žánru, o to tady zjevně nikomu nešlo - ale tím spíš se můžete těšit na prvotřídní hollywoodské řemeslo, které je sice hodně teen, ale zároveň jde o poctivé klučičí dobrodružství, které s ověřenými proprietami umíchá výborný letní blockbuster. Žádné prostoje, žádná nuda, žádná slabá místa, naopak je Jurský svět výtečně vygradovanou popcornovkou, která rozhodně trumfuje dvojku i trojku jurského univerza. Fajné. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

To dáme na letáky - počítáme s tím, že občas někoho sežerou! Jejdanánku ježkovy voči - vykradli nám Spielberga! I s Johnem Williamsem. Zábavný dobrodružný blockbuster, který vytvořil několik historických kasovních rekordů a fanoušky původního Jurského parku zasáhl silnou vlnou nostalgie. Řekl bych, že snímek z roku 1993 měl o trochu košatější příběh, který je zde prakticky kopírován, s tím, že  zatraktivnit ho má nový zmutovaný tyranosaurus, který je o něco větší, nebezpečnější a mění barvy. Dočkáme se i několika dalších příšer, jinak film nepřináší nic extra nového. Co se triků týče - zdá se mi, že je zde zbytečně používáno modré pozadí a to i ve scénách, v nichž dinosauři vůbec nejsou. JURSKÝ SVĚT je i přes pár výše zmíněných neduhů kvalitní podívanou, kde se do sebe v závěru pustí několik dávno vyhynulých druhů. V podstatě je to slastně zábavný film. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Asociální super-double-saurus rex vrací sérii do hry, a celkově je to nejen dobrá reklama na všechno od Starbucks po Jimmy Fallona, ale taky pořádná dobrodružná jízda v té nejlepší 90s tradici, se vším co od zábavnýho kina chcete. Ten godzillí velemutant mě v trailerech spíš zděsil, ale tady dává perfekt smysl a vnáší do Parku nový rozměr. Příště bych bral regulerní dino-kalypsu, rozházet je po planetě jako zombíky a lovu zdar. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Původně jsem přemýšlel, že bych sem také naverboval nesmyslnou armádu zbytečných vykřičníků s úmyslem se za každou cenu oduševněle vyjádřit, ale nakonec jsem si řekl mrdat, já jsem dítě mainstreamu!, takže se pěkně trapně postaru vyjádřím i k filmu, stejně jako zbytek ovcí. Ačkoliv trailery nepokrytě predikovaly blátivý etalon průměrnosti a fádní šedivosti, tak měly naprostou pravdu. Původně jsem si říkal, že Spielberg si z toho určitě atleticky zarotuje v hrobě, ale ten starý pamrd s výzorem ergonomicky svraštělých varlat prý ještě žije a dokonce to i produkoval! To jsou mi věci. Každopádně nečekejte žádnou revoluci, ani evoluci, ba ani poluci, spíš se smiřte s velmi chabou ucí a místo přerostlých ještěrek si tam mrdněte klidně Transformátory, Hobity, Evendžry, Mohameda, nebo jinou z těch fiktivních nesmyslných postaviček, protože to je jak prašť a vyhoď. Postavy mě sraly snad všechny, máme tu nabouchaného chlápka, co si v poloplesnivé chatrči leští svoji motorku a bicáky, říká jenom moudra a to ještě ke všemu pravdivá moudra, pak upocenou kozatou garáž na ptáky, která je tam jen jako protipól k Testosteron-manovi a dvě naprosto nesnesitelná děcka, jeden umaštěnej panic co vypadá jak maskot autistických ústavů a druhej ubulenej chodící květák. Člověk si nevybere. Ale jinak to odsejpá, pár nanosekund je i napínavých, takže proč ne. Docela je mi líto těch jednačtyřiceti lidí, kteří si dali film do top ten, protože se tím dobrovolně odsoudili k životu na hovno. Co když za dvacet let znova vstane Ježíš Nazaretský z mrtvých, očistí všechny lidské bytosti od hříchů a na nebi spustí holografickou projekci mapující jeho cestopisné toulky po Jeruzalému? Kam si zařadí tohle, když v žebříčku toho kurevsky nejlepšího, co kdy viděli, budou mít Jurský svět s Chrisem Prattem?! No dobře, vole, nezbývá mi, než to zakončit nějak epicky, chápej - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edit: Abych nebyl nařčen z demence, tak pan Blůdy Čtyřicetivykřičník svůj komentář smazal, protože si díky mně uvědomil, že i když je mu teprve třicet, tak takové komentáře na databázi nepatří, aneb příběh o tom, kterak RedAK udělal z ČSFD hezčí místo. HOME, pošli mi složenkou do Kokotova dvacet korun, dík! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Děláte si srandu? Když jsem při třetím Jurském Parku umíral z jeho naprosto z prstu vycucaného směšného děje, netušil jsem, že se sám velký Spielberg při svém exekutivním producírování nechá zlákat k tomu, aby podobnou demenci naordinoval dalšímu dílu, narval do něho hromady (ale vážně hromady) dolarů, a okaté vykrádání sama sebe hrdě označoval za poctu legendárnímu Jurskému Parku Adin. Doktorem Huangem z L&O: SVU vyšlechtěný chameleónský megaještěr se sexy mozkem, který tu tak nějak je a není spřízněný s velociraptory, kteří mají pro změnu v těch svých ptačích mozcích ukrutný bordel, a poskakují na nitkách hodně zfetovaného CGI loutkáře jménem scénárista v divokých veletočích, se tu potkávají s naprosto zbytečnou indickou hvězdou (která tu za hvězdu není), od první sekundy jasně padoušským Vinckem D'Onofriem, a sestavičkou variující rok 1993. Na někoho (a není jich málo) to evidentně funguje - u mě ale funguje nějaká vesmírná anomálie, která mi brání podléhat černé magii pána ze Špilberku. Ty dvě hodiny jsou ukrutně moc, a pomyšlení, že tohle je jen začátek další rejžovací série, mě opravdu děsí. Zvlášť pokud by to mělo v nějakých davovějších scénách vypadat tak podobně jako Epizoda I, jako se to "daří" Jurskému Světu. 60% ()

Galerie (113)

Zajímavosti (75)

  • Keď Owen (Chris Pratt) vstúpi so strážnikom do voliéry Idomina Rexa, vstupujú iba dvaja. V ďalšom zábere sú však vo voliére už traja. (zetpi)
  • Řídící centrum Jurského světa bylo vytvořena poté, co se filmaři inspirovali svou představou podobné místnosti v zábavním parku Universal Studios v Orlandu na Floridě. Designéři také založili některé prvky na kontrolní místnosti NASA. Colin Trevorrow byl zklamán, když zjistil, že řídící místnost v Universal Studios ve skutečnosti obsahovala jen několik monitorů, za kterými sedělo pár lidí. (Maulincio)
  • Indominus Rex má v sebe DNA Tyranosaura, Velociraptora, Carnosaura, Giganotosaura, Rugopsa, Majungasaurusa, ale aj súčasných živočíchov, ako sépie a nešpecifikovaný druhu stromovej žaby. (KoRner)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Třetí Jurský svět až v roce 2022

Třetí Jurský svět až v roce 2022

07.10.2020

Odklady zásadních filmových premiér tenhle týden bohužel nekončí. Po odsunutí Bonda, Duny, několika DC filmů a Rychle a zběsile 9 (z dubna na květen) teď studio Universal posunulo také premiéru… (více)

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

23.06.2020

Colin Trevorrow teprve dokončuje třetí Jurský svět s podtitulem Dominion, koronavirus mu totiž přerušil produkci a jemu tak zbývá ještě několik dní natáčení. Mezitím už ale vymyslel koncept pro svůj… (více)

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

24.05.2020

S blížícím se třetím dílem blockbusterové franšízy Jurský svět, jenž tentokrát ponese název Jurassic World: Dominion, by se mohlo leckomu zdát, že se nová dinosauří trilogie chýlí ke konci. Tvůrci… (více)

Reklama

Reklama