Reklama

Reklama

Pád

(seriál)
Trailer
Drama / Thriller / Psychologický
Velká Británie, (2013–2016), 17 h 26 min (Minutáž: 58–90 min)

Tvůrci:

Allan Cubitt

Scénář:

Allan Cubitt

Hrají:

Gillian Anderson, Jamie Dornan, John Lynch, Aisling Franciosi, Bronagh Waugh, Niamh McGrady, Sarah Beattie, Stuart Graham, Bronágh Taggart, Valene Kane (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(17)

V dramatickém seriálu ze Severního Irska se představí Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, jež byla převelena z londýnské policie do Belfastu, aby zde pomohla dopadnout ďábelsky chytrého sériového vraha. Zatímco Gibsonová absolvuje cestu z Londýna, představí se nám samotný vrah Paul Spector (Jamie Dornan). Drama se soustředí kolem policejního vyšetřování, které odkrývá příběhy rodin na straně obětí i vraha, jejichž životy zůstanou navždy poznamenány.
Kritikou opěvovaný seriál The Fall se vrací se svou druhou řadou. V pokračování této strhující napínavé hry se vrací Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, která je na stopě sériovému vrahovi Paulu Spectorovi v podání Jamieho Dornana. Druhá sezóna se odehrává v Belfastu v Severním Irsku a navazuje přesně tam, kde skončila první řada. V šesti hodinových epizodách uvidíme, jak se stíhání Spectora stává tím zoufalejší, čím více se kolem něho utahuje smyčka. Vrah je totiž po psychologické stránce nebezpečnější než kdy dřív. (Cinemax)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (17)

Mrákotný sestup (2013) (S01E01) 

No jo, trvalo to, ale už koukáme i na tuhle starou pecku a už jen kvůli obsazení je jasné, že se správně strefil hřebíček na hlavičku. Tenhle hon na myš bude ještě zajímavý. ()

Viditelná temnota (2013) (S01E02) 

Vůbec bych to do Jaimieho Dornana neřekl už v jeho začátcích, jak démonicky dokáže zahrát psychopata prvního rázu. Z některých scén až mrazí. A i z těch, které nešťastnou eskalací událostí ženou vývoj seriálu slušně dopředu. Výhoda krátkých sérií. ()

Vilnost a víno (2013) (S01E03) 

Gillian Anderson se mi předvedla skvělou rolí už v Sex Education (Aktu X sledovali naši, já ne) a tady mě baví ještě o to víc. Hlavně ta její perfektní britská angličtina. Uším lahodící. ()

Má smělá píseň (2013) (S01E04) 

Dostalo se to do bodu, kdy se od toho velmi těžko odtrhává. Nechápu remcání, že se tu nic neděje a tempo je pomalé. Spíš naopak. ()

Bezedná propast (2013) (S01E05) 

Závěr, po němž bych nechtěl čekat na další vývoj. Sice budu mít teď mezeru pár dní, ale aspoň ne měsíců či dokonce let. ()

Šaty obtížné (2014) (S02E01) 

Vlažný začátek, ale cením přesného nájezdu na dění série první, jak kdyby se vůbec řady nerozdělovaly. Půjde spíš v kuse o jeden celistvý příběh v průřezu celým seriálem a to hodně cením. ()

Noční mrak stíní ulice (2014) (S02E02) 

Napětí se dobře kumuluje, ale prozatím mě žádný aspekt vývoje neposadil úplně na zadek. ()

Krása má zvláštní moc (2014) (S02E03) 

Dle ďábelskosti, kterou dokáže postava Paula Spectora projevovat, se už vůbec nedivím, proč byl Jaimie Dornan vybrán pro roli Christiana Graye. Závěr epizody vytahuje celé předešlé dění na plnou palbu. Skóre zatím 1:0. ()

Mysl jest mu příbytkem (2014) (S02E04) 

Jako je tenhle seriál o zajímavých postavách, tak je v kontrastu s tím i o divných vztazích, čímž odkazuju především na to, jak moc mi vlastně irituje postava Katie. Třebaže představuje vlivné koření pro vývoj děje. ()

V davu bitvy vražedné (2014) (S02E05) 

Děje se tu toho fakt hodně, až možná přespříliš rychle to chvátá do dávno vytoužených situací, z nichž bude zajímavé sledovat, jak bude těžit celá 3. řada. ()

Osvětliž mysli temnotu (2014) (S02E06) 

Hodina a půl je na díl seriálu prostě fakt moc a já to nikdy žádnému tvůrci (fungovalo to na mě pouze u Ozarku) zkrátka neodpustím. Ale jsem jak na trní, jak se z tohohle vykroutí i ve zbylých 6 epkách. ()

Ticho a trýzeň (2016) (S03E01) 

Říkal jsem si, z jakého důvodu jsou čísla v poslední štaci o tolik nižší a nyní se můžu jedině svézt s obecným názorem. Koukat hodinu na to, jak je sériový vrah kříšen na sálovém lůžku není ničím příliš obohacujícím. ()

Neklidná jeho mysl (2016) (S03E02) 

Snad se tu bude ještě něco dít, protože to prozatím vypadá opravdu silně nataženě, ačkoliv jsem si zpočátku seriálu naivně myslel, že byl navržený již dopředu na tenhle počet dílů. ()

Brány světla (2016) (S03E03) 

Konečně o ždibec poutavější epka, co otevírá vícero dialogů, než ten jeden monotónní bez jakéhokoli hudebního doprovodu, co by aspoň v malé míře zahušťoval atmosféru. ()

Peklo v něm (2016) (S03E04) 

Zpátky v nudě, kde se jen kecá a polemizuje a nic zásadního se neděje. K tomu má nejblíže počátek dílu s fokusem na čin Spectorovy ženy, jinak opět slabota. ()

Raněn smrtelnou vášní (2016) (S03E05) 

Už to fakticky dojíždí na setrvačnost a já jen vyhlížím kýžený konec. ()

Po cestě pusté kráčejí (2016) (S03E06) 

Mně osobně už prostě žádná zdejší konkluze jakkoli nezasáhla a stavím jsem se tentokrát mezi rýpaly, co jsou rádi, že seriál už dobrouzdal do definitivního finiše. ()

Reklama

Reklama