Reklama

Reklama

Pád

(seriál)
Trailer 3
Drama / Thriller / Psychologický
Velká Británie, (2013–2016), 17 h 26 min (Minutáž: 58–90 min)

Tvůrci:

Allan Cubitt

Scénář:

Allan Cubitt

Hrají:

Gillian Anderson, Jamie Dornan, John Lynch, Aisling Franciosi, Bronagh Waugh, Niamh McGrady, Sarah Beattie, Stuart Graham, Bronágh Taggart, Valene Kane (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(17)

V dramatickém seriálu ze Severního Irska se představí Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, jež byla převelena z londýnské policie do Belfastu, aby zde pomohla dopadnout ďábelsky chytrého sériového vraha. Zatímco Gibsonová absolvuje cestu z Londýna, představí se nám samotný vrah Paul Spector (Jamie Dornan). Drama se soustředí kolem policejního vyšetřování, které odkrývá příběhy rodin na straně obětí i vraha, jejichž životy zůstanou navždy poznamenány.
Kritikou opěvovaný seriál The Fall se vrací se svou druhou řadou. V pokračování této strhující napínavé hry se vrací Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, která je na stopě sériovému vrahovi Paulu Spectorovi v podání Jamieho Dornana. Druhá sezóna se odehrává v Belfastu v Severním Irsku a navazuje přesně tam, kde skončila první řada. V šesti hodinových epizodách uvidíme, jak se stíhání Spectora stává tím zoufalejší, čím více se kolem něho utahuje smyčka. Vrah je totiž po psychologické stránce nebezpečnější než kdy dřív. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (353)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Od dětství jsem chtěla být jak Dana Scully a v kostýmku a na podpatcích stopovat s Mulderem ufouny. Teď chci být Stella Gibson a v kostýmku a na podpatcích stopovat atraktivní sociopaty a bít se za svou feminitu. Herecká ikona zůstává, postava jde do druhého levelu. True story, true love. Gillian 2.0 PS: A jak ve filmové verzi 50 odstínů exploatovali Dornanova Paula Spectora je jen dalším důkazem toho, jak bezradný a fádní ten film je. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "This is Belfast. Make time." A já si ten čas udělal, pět hodin jsem vyhradil na to, abych sledoval Scullyovou, kterak si dává pauzu od čajových dýchánků s Hannibalem Lecterem a vydává se do drsného Irska pátrat po sériovém vrahovi, který se štítí triček a zjevně sledoval příliš málo dílů Dextera. A proč? Abych si po pěti hodinách přišel jako zmlácená šlapka, která ani nedostala zaplaceno! Jsem nejspíš i hloupá šlapka, když jsem rozhodnutý další řadě dát i přesto šanci ;x jen doufám, že tou druhou řadou tohle drama skončí, na další natahování tu imho fakt není prostor. 3-4* PS. I přes to všechno, G. Anderson = wierdly hot! ()

Reklama

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Panebože, kvôli tomuto som prokrastinovalaaa... Moja chyba. Ale aby to zase nebolo chápané úplne zle, celkovo bol námet fajn aj herecké výkony, to sa nedá poprieť. Niekoľko vecí mi ale nedá. Napríklad totálna ambivalencia v prípade hlavných postáv... akoby si ani sám pán scenárista nebol istý tým, aký vzťah si k nim vlastne máme vytvoriť, taký bol zo svojho počinu rozčarovaný. Alebo napísanie super cool postavy silnej ženskej, v dnešnej dobe tak oceňovanej, ktorá je ale zaočkovaná proti úsmevu. Jasné, chápem, že ide o serióznu tému, ale... ale. Aspoň zase ukázal ľudskosť a empatiu, ktorá práve vo viacerých podobných prípadoch v zobrazovanej detektívnej roli chýba. A nakoniec to, v úplne poslednej časti, v rozhovore s talianskou tínedžerkou aspoň trochu vykompenzovala. Ale že jediná naozaj sympatická a nenútená postava bol doktor na urgentnom príjme v umelo dotvorenej sérii, tak to už čo je. A ešte hinty do vrahovej minulosti, aby mal divák aspoň akú takú predstavu o tom, prečo je taký aký je, na tie sme si museli tiež počkať. A v konečnom dôsledku som nemala pocit žiadneho zadosťučinenia, čo je škoda. No, ako som sa pekne sama so sebou porozprávala. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ani sa nečudujem, že pre Gillian je rola Stelly jej najobľúbenejšia. Hrať inteligentnú, tak trochu drsnú a tajomnú policajnú komisárku musela byť radosť. Už ako Dana S. bola predsa veľmi presvedčivá. Viac ma prekvapil samotný Jamie. Rola Paula - milujúceho otca rodiny a sériového vraha v jednom - mu naozaj sadla, pôsobil veľmi prirodzene. Nechápem ako mohol vôbec prijať rolu pána Šedého. Atmosferická kriminálka, ktorá vás vtiahne do diania a nepustí. Skvelé! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Po pilotu to zatím vypadá na další z kvalitnich kriminálek s důrazem na dobré psychologické vykreslení postav a s postupně pečlivě utvářenou atmosférou, tentorát z prostředí irského Belfastu. Právě tam přijíždí policejní superindentantka v podání Gillian Anderson, aby pomohla s případem zavražděné mladé architektky, s nímž si místní policie neví moc rady a svými dedukcemi pozvolna dochází k závěru, že jde o sérii, což se ovšem nelíbí jejím nadřízeným. A mezitím si vrah, žijící zdánlivě spokojený rodinný život, vyhlédl další obět'... tak ani po pátém dílu hodnocení nezměním, charaktery se ještě více prohloubily, policisté si při snímání otisků na místech činu místo obleků od Armaniho a slunečních brýlí oblékají bílé neforemné cosi, aby se nezničily důkazy a hlavní záporák není zbytečně démonizován, jsou chvíle, kdy působí až sympaticky, záhy nato však stačí jediný kradmý pohled, který dává tušit, že tady není něco až tak v pořádku. Závěr zůstal otevřen, takže to vypadá na druhou sérii...já bych se vůbec nezlobila. ()

Galerie (243)

Zajímavosti (12)

  • Cubitt oslovil Gillian Anderson už po napsání prvních tří epizod. Když o roli projevila zájem, pokračoval v psaní dalších epizod, přímo jí na tělo. (Martrix)
  • Malba, kterou Paul (Jamie Dornan) nechá Stelle (Gillian Anderson) v laptopu, je "Noční můra" od švýcarského malíře Henryho Fuseliho, symbolická klasika se spící dívkou, dřepícím incubem a přízračnou koňskou hlavou. (kwaicheng)
  • Ve druhém díle si před domem zavražděné můžeme v dáli všimnout policejních vozů značky Škoda. Konkrétně se jedná o Octavie druhé generace. (Iktus)

Reklama

Reklama