Reklama

Reklama

LEGO® příběh

  • USA The Lego Movie (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 054)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Évryfink is asmmmm! Tento film sa stal už po jednom zhliadnutí mojím obľúbeným filmom. A po druhom zhliadnutí jedným z naj! "Everything is awesome" je tá najchytľavejšia pesnička akú som kedy vo filme počula. Už 3 dni ju nemôžem dostať z hlavy a pri donútení kamošov aby si to pozreli, som z obývačky stále počula Évryfink is asmmm... a prvé čo mi priateľ povedal po prebudení? Jasné, Évryfink is asmmmm. Odporúčam jednoznačne originálne znenie. Emmet mal strašne dobrý dabing a pri scéne kde vravel len "Uhm, uhm" som myslela, že som sa do neho zamilovala. Alebo som si to len myslela, že som si to myslela? Ale najobľúbenejšia pesnička je jednoznačne tá od Batmana. Dááárknes, nou perents! In d bejsment. Blek kafí! Treba si vypočuť! Jednoznačne skvelá paródia na Temného rytiera. Strávila som ju s nadšením aj keď Temného rytiera najmä trojku zbožňujem. Jo a ešte! Supr rič! Musím i vynachváliť všetky tie detaily. Znázornenie vody, ohňa....tie lego kocky boli proste úplne, úplne ale úúúúplne všade! Proste perfišné. A nezabudnuteľná scéna? Emmetov mozog a hláška, že moc sa tu toho nedeje. V skutočnosti sa v ňom nedialo vôbec nič. Ešte teraz sa smejem popod fúz. Dávno som sa tak dobre nenasmiala. Odporúčam pozrieť ako jedna veľká partia. Príde vám to ešte 2x tak smiešne. Viem o čom hovorím. Teda pokiaľ v partii nemáte suchárov. Ľutujem iba jedno jediné, že som na tom nebola v kine a nevidela na veľkom plátne všetky tie úžasné detaily. A ešte niečo na záver. CHCEM UNIKITTY! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

On ten účinok hlášok bol niekedy tvorcami zjavne až príliš preceňovaný a záverečný happy end/reálne opodstatnenie lego-sveta ma akosi nechytil(o) za srdce. Mimo toho sa ale jedná o vcelku podarený lego-animák, s množstvom skvelých nápadov, ktorý rozhodne pobaví - jak pravil básnik - malých aj veľkých. Taký jemný nadpriemer na spríjemnenie večera. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Dětský film, který si však děti neužijí zdaleka tak jako "sečtělí" fanoušci, kteří alespoň rámcově znají zásadní filmové, seriálové a komiksové hity. LEGO PŘÍBĚH je velká jízda, která svůj potenciál možná až "přetěžila", takže napoprvé není úplně snadné ten film naplno pobrat. Chytré absurdní gagy, skvělé citace a narážky (hlavně ty na Orwella, STAR WARS a slavné komiksové postavy - Batman a duo Superman/Green Lantern pobaví dokonale), animace v mnohém až nečekaně precizní (např. takřka nepatrná poškození figurek), zběsilé, odvázané a velkolepé akční scény (bohužel občas také mírně chaotické a nepřehledné) a k tomu navíc velmi překvapivé, promyšlené a dojemné finále, které filmu dodává krásné poselství, jenž perfektně vystihuje podstatu hračky, o níž snímek vypráví a jejíž je (báječnou) poctou. 80 - 90 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Strašně chaotická záležitost. Všichni, kterým film připadal přehledný, mají můj obdiv, protože mně ze všech těch explodujících kostiček šla hlava kolem a kdyby do toho bince co chvíli někdo nevykřikl a situaci neokomentoval, neměl bych nejspíš ani tušení, co se právě děje. Nejhorší bylo, že ten zmatek téměř udusil i těch několik dobrých vtipů (nejvíce se mi ovšem líbili Han Solo a Žvejkal). Epizoda Simpsonových, která si právě z tohohle filmu utahovala, byla stokrát lepší. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

[OBSAHUJE SPOILERY] Kdyby se drželi pouze v Lego světě a nelezli do sklepa, hodnotím výš. Ta šílená kostičková dystopie, vymývací TV pořady (o brutal popsongu nemluvě), tuna popkulturních narážek a absurdního humoru je totiž velmi dobrá a u Cloud Cuckooland s Unikitty v popředí jsem došla k názoru, že chci kontakt na dealera, ale ten konec, mňo... Konflikt mezi tím, jak si hraje dítě a jak si hraje dospělý, ergo chaos versus spořádaně postavené město, kde má každá kostička své pevně přilepené místo, potažmo konflikt mezi starým legem, z něhož se dalo postavit cokoliv a novými omezenými stavebnicemi sice není špatný nápad, ale povšimněte si, že hrát si možno až v moment, kdy to President BusineSS dovolí, protože nechce vypadat zle. Jestli v tomhle někdo spatřuje podvratnost, měl by si jít vyměnit oči. Lego Movie je film chytrý a zábavný, avšak měla bych jej výrazně raději, kdyby se vychcaně nesnažil předstírat, že mu jde o nějaké hodnoty. Při zpětném pohledu mne navíc lehce našňuplo, že absolutní nýmand a král průměrnosti byl nakonec klíčový, protože měl týmového ducha, což zní jak moudro z příručky pro HR mrdky. Nicméně - bavila jsem se dobře a žádat od takového filmu podvratnost by bylo poněkud...naivní. A zlomyslně mi táhla hlavou představa, jak na Everything is awesome radostně křepčí stáda sluníčkářů s plackou Svobodu Tibetu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (49)

  • Souběžně s filmem byla vytvořena i videohra, konkrétně společností TT Games, která tradičně produkuje LEGO hry ze světa Marvelu, Batmana, Harryho Pottera, atd. (Dracconnis)
  • Světová premiéra proběhla 1. února 2014 ve Westwoodu v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Reklama

Reklama