Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 1
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Diskuze

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Barevného záporáka si v klidu představit dokážu, ale Bonda? 

Naštěstí Britové nejsou Američané.. takže povinné černouské Qvoty dodržovat nemusí. :)

na příspěvěk reagoval Spiker01

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

jedine, co apúriori odmietam, su 2 veci 

a/zmena pohlavia - u mna je Bond chlap, ma byt chlap a bude chlap   

b/heteracky seksik : sex musi byt len hetero, to plati aj pre Bonda 

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Bond za 53 rokov zmenil vzhlad, vysku, postavu, vahu, bojove schopnosti, vek, handry /teda oblecenie/, a teda zmena farby pleti je podla mna len otazkou casu .... ja bych rad nasral vsetky konzervativne dementalne picusy, a Bonda bych uvital cierneho. V Afrike narobi masaker, v Rusku si ale neskrtne ......

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

mahler

Riskuje, zvlášť když to vychází z nároku, že postava by měla být bílá a cokoliv jiného je nepatřičné. ;) Tvoje příklady jsou dost demagogické. Othello je hra, která je vyloženě postavená na barvě pleti postav, a tak by bylo nesmyslné, kdyby Laurence Olivier hrál Othella. Mohla by ovšem být aktualizace, kde by Othella hrát například někdo z Iráku, aby onen protiklad dvou postav a určitý významový přesah hry byl zachován a uzpůsoben současné době. Hermann Göring je zase historická osobnost, a tak by změna rasy působila nemístně. Oproti tomu je Bond fiktivní postavou, u které na rase/etnicitě nezáleží, protože za ty dekády několikrát změnil podobu (vzhled, výšku, barvu vlasů, postavu, dokonce věk). Bond je na tom podobně jako Doctor Who. Jakákoliv změna je ve výsledku jenom o zvyku, pokud by to nebylo něco razantního (pohlaví). Chápal bych to rozhořčení, kdyby se bondovky držely flemingovského kánonu, ale ony naštěstí od daltonovek dál nejsou tak stereotypizující (jako mooreovky) - a tu Flemingovu rasovou ideologii naštěstí opouští úplně, aniž by to soudným lidem vadilo. 

na příspěvěk reagoval mahler

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

minimalne Cavyll nebude vekovo mimo, bude mat  okolo 40-ky, a to je pre Bonda originalny vek. Mimo bude Armitage, Lewis, Butler, lebo roku 2020 budu mat pri alebo za 50- kou, a to uz je vela. Jo a Pan Krejg este bude mat 1 bondovku, to si myslim. Bond musi byt len z Ostrovov, ziadny zasrany Fassenbender a podobne "nadhery" .....

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

Už zase se řeší další představitel na základě nějakého článku, který vychází z jednoho rozhovoru? Navíc z rozhovoru, který se odehrával v době, kdy byl Daniel byl unavený a prostě použil blbá slova (jak sám později přiznal).

 

Navíc každý kdo se na filmu podílí tvrdí, že se Daniel pravděpodobně ještě jednou vrátí a díky tomu, že se na další Bondovku nespěchá, tak jsou tvůrci ochotní kvůli němu čekat. To znamená že už museli proběhnout alespoň nějaké rozhovory a je tomu nakloněn.

 

A co se týče těch kandidátů, opět a znova - novej Bond bude někdo, kdo ještě není moc známej a nemá nějak výraznou roli. Všichni ti herci jsou moc znamí a v době kdy bude vznikat další Bond budou i už mimo věkově. A klidně vyberou herci, který není z Británie (viz Downey jako Sherlock)

na příspěvěk reagoval Martin741

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

mahler

jedine, co by mne vadilo, keby Stalina chcel hrat povedzme Will Smith ... to by aj mna nasral ...... Bond teoreticky asi zrejme moze byt cernoch ... Moneypenny uz cierna je 

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

Bluntman

Odpovědí na takovouhle otázku člověk vždycky riskuje obvinění z rasismu :-) Ale jinak : Laurence Olivier byl dobrý herec - ale jako Othello? No ... ? Laurence Fishburne jako Othello? Super!
___________________________________________
Mě osobně by vadilo kdyby byl Bond černý, protože stejně jako v případě Olivierova Othella bych měl pocit že to tam prostě nepatří ... a potože postava 007 má v sobě kus historie bylo by to asi tak jako kdyby Hermanna Göringa hrál Laurence Fishburne, herec kterého mám rád, který by to určitě zahrál dobře ... ale nějak si to nedokážu představit. Jsem pochopen? :-)

________________________________

Nicméně málem sem zapomněl na to jak Flemning dovedl k dokonalosti de Gobineauův názor že že míchání ras vede k neschopnosti udržet pokrok,když vyjadřuje znechucení nad černochy a asiaty kteří spolu plánují mít dítě (nebo ho už nedejbože mají :-)

na příspěvěk reagoval Martin741, Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

mahler

Ok, tak teď už vím, že byl, potažmo že měl tento smysl pro humor. Není to ale důvod, proč by Bonda nemohl hrát Afroameričan, protože bondovky se až na výjimky předloh nedrží (taky jich není tolik) a doba je v některých ohledech naštěstí zcela jinde. Bond může měnit podobu i věk, proč by nemohl změnit i rasu? 

na příspěvěk reagoval mahler, Martin741

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

Pokud Flemming nebyl rasista, rozhodně tak psal - ta nadřazenost hrdinů jeho knih nad nečistými národy je prostě všudypřítomná– a paradoxem je že jeho nejúspěšnější kniha je ta kde je rasismus tak do očí bijící – tedy Žít a nechat zemřít – ze špeků dále vynikají zejména kubánské ženy které ,,vypadají jako opice v ženských šatech" v jen pro tvé oči, extra hnusná jedovatá ryba která je Bondem nazvána ,,niggerfish" v The Hildebrand Rarity, plamenomety v opičích rukou v For Your Eyes Only, a Bondovo zjištění že jakýkoliv korejec je v hierarchii savců níž než lidoop ... no a upocení a hnusní smradlaví negři kteřé 007 popravil za zabití Strangwayse ? ... doufám že tyhle špeky v českém překladu zůstaly ...

na příspěvěk reagoval Martin741

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

Bluntman

Stačí přečíst Flemingův originál a pak třeba USA nebo české vydání ... ty jeho rasistické hlody jako třeba mnou zmiňované negerské nebe tam změnili na Sedmé avenue ...

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Jsem nevěděl, že Flemming byl rasistický mentální mrzák. To jsou tak leda někteří "fanoušci". 

na příspěvěk reagoval mahler

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama