Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 107)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Akce je parádní a živočišná. Na rozdíl od starších Bondů je film opět syrovější a všechno to násilí jakoby opravdovější. Potěšily mne odkazy na staré bondovky, to já rád - titulky Doktor No...a hlavně hudba z filmu V tajné službě Jejího Veličenstva. Je mi naprosto jasné, proč ji tam dali...a mohl jsem zkrátka ten konec čekat už dopředu. Jinak - úvodní song otřesný - utahané nic. Sentimentu až příliš - s blížícím se závěrem to bylo na kopici kapesníků. Proslýchalo se, že budoucí 007 by mohl být černý, ale že to bude žena?....uf. Jako by nestačila Moneypenny. Přese všechno - důstojné rozloučení s důchodcem 007. Nejlepší však bylo letadlo měnící se v ponorku. Super! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vyšinutí aktivisté vážně dosáhli svého a svojí vytrvalou čiností se jim podařilo prosadit do role proslulého agenta 007 černou ženu. Jejich vítězství však bude mít velice hořkou pachuť, neboť to vůbec není příběh o této ženě a představuje tak pouze vedlejší nepříjemnou postavou. Vážně obdivuji, jak si s tímto tlakem korektivního světa studio poradilo, neboť ač na první pohled dosáhli svého, příběh se zabývá pouze bývalým agentem 007, Jamesem Bondem. Herečka Lashana Lynch tak představovala víceméně bezvýznamnou a v první polovině spíše zápornou postavu. Zpět k hodnocení: Říkám si, že tento film snad ani nemohl dopadnout lépe. Skoro tři hodiny a já bych si nejraději ještě došel pro přídavek! Nemám tušení, jak tohle všechno budou schopni rozdýchat skalní fanoušci těchto filmů, neboť zde byla porušena snad všechna pravidla předchozích Bondovek. Pro mě to však představuje ten nejlepší film z celé řady! Spousta naprosto dokonalé akce, solidní příběh, nezapomenutelné a vtipné hlášky, sympatické postavy a skutečně nečekané i dojemné finále. Možná mohlo být méně přestřelek a více osobních soubojů ale já tedy smekám. 95% ()

Reklama

Kordus 

všechny recenze uživatele

Nejméně uspokojivá bondovka ze všech pětadvaceti. Spousta věcí, co se budovala v předchozích čtyřech "Craigovkách" je tu sfouknutá během deseti minut a v příběhu je tolik děr, že by člověk potřeboval ještě doprovodný manuál. Je tam sice dost super scén, solidní akce a laškování mezi postavami, ale jako celek "meh". ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zamilované kecy k Bondovi moc nesedí, jinak ale spokojenost. Hned ten začátek s malou holčičkou je silnej. Záporák je správně divnej, ale moc prostoru nemá. Zato jeho základna je naprosto učebnicová. Samozřejmostí jsou krásné lokace (potěšila mě Jamajka), dobrá akce (úvod v Itálii je ale asi nejlepší) a jako bonus úžasná Ana De Armas, která i na minimu prostoru musela okouzlit každého diváka. Mno a samostatná kapitola je ten konec. Tam se kluci scénáristé podle mě unáhlili. Ukáže až čas. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Není čas zemřít je určitě důstojným zakončením příběhu Jamese Bonda v podání Daniela Craiga, ovšem je to nejlepší možná rozlučka? To úplně ne! Scénář je často zkratkovitý, záporák nevýrazný, jeho motivace a cíle nejasné. Spousta situací je vyřešena až překvapivě snadno, hlavně v akčních sekvencí, až to nebuduje napětí a nejsem plně ponořen. Bond je zkrátka takový terminátor většinu času. To je na škodu, protože je tu hromada úžasných kaskderských kousků, které jsou krásně natočené, ale vyjma ONE-TAKE přestřelky na schodech mi tam to napětí chybí! Nejasné cíle které by vzbuzovali napětí tomu nepomáhají. Co mě nejvíce mrzí, tak je likvidace budované organizace napříč sérii. Když už se jich takto zbavit, tak proč ne aspoň efektivněji a silněji, stylem jaký by podtrhl záporáka? Proč to udělat takto snadno? Mdlá a nezáživná zápletka nepomáhá a je škoda i nevyužití vedlejších postav, což Skyfall se Spectrem zvládli lépe. Skvělá podívaná je to díky příběhu Bonda, jeho zakončení a silným emocím, které u ostatních dílu chyběli! Nechápejte mě špatně, je to peckovní akční završení série, ale přece jen bych od finále chtěl trochu víc kulervoucí a vyšperkované dílo! 7,5/10! ()

Galerie (175)

Zajímavosti (60)

  • V úvodu, kde Bond (Daniel Craig) vjíždí tunelem do Matery, je vlevo vidět viadukt, na kterém se později odstartuje honička. Tento most se ve skutečnosti nachází ve 30 km vzdálené vesnici Gravina in Puglia. Ani samotný tunel, kterým Bond vjíždí do Matery, se na daném místě nenachází. (Standey)
  • Film mal mať premiéru oveľa skôr, no kvôli pandémii Covid-19 bola odložená o viac než rok. Behom tejto doby zomrel herec Sean Connery, vôbec prvý predstaviteľ agenta 007. Krutou iróniou sa tak prvý Bond nedožil bondovky s názvom Nie je čas zomrieť. (ČSFD)
  • Producentka a majitelka práv na bondovky Barbara Broccoli si prosadila, aby bylo ve filmu co nejvíce scén, v nichž je Daniel Craig (James Bond) bez košile a kalhot. „Je mnohem častěji nahý než ženy. Já jsem to tak rozhodla,“ řekla v rozhovoru pro časopis Radio Times. (raininface)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama