Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 107)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Opatrná revoluce a důstojné zakončení další bondovské etapy. Po více než roce a půl odkladů kvůli pandemii byla očekávání na maximu, což je pro mě trochu problém: Stále se totiž jedná „jen“ o bondovku, čili korálek na nekonečném a nutně stále třpytivém diamantu. Formálně i vypravěčsky se tedy Fukunaga i jeho tým scenáristů drží poměrně na uzdě a styl se neodchyluje od předchozích Craigových dobrodružství. Občas zaujme příjemně sestříhanou akcí či žánrově nejednoznačnými scénami, především je však patrná snaha konečně ukončit Bondovo trápení – Craig se totiž od Casina Royale propadá do větších a větších depresí, každý další snímek nachází nové dno jeho ztrápené duše a završení pentalogie není výjimkou. V rámci nutných, jakkoli poměrně konzervativních mantinelů představuje Fukunagův příspěvek podařenou bondovku, kterou výrazněji sráží snad jen značně přepálená stopáž a nedostatečně využitý Rami Malek, jenž do kánonu bondovských záporáků sice bez problémů zapadne, ale vzpomínat se na něj nebude. Celý film je na tom ale o něco lépe a kvalitativně se pro mě zařazuje na poctivou bronzovou příčku Craigových bondovek. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neříkám poslední slovo, 3 mi přijdou málo, protože jsem si to relativně užil v daném momentu a ani příliš necítil tu délku. Je to v mnoha ohledech strašně přihlouplé, Malekovy monology jsou něco šíleného a Bondova "rodina", kvůli níž je ochotný obětovat vše, je neskonale nudná. Většina "chyb" je ale v rámci žánru snesitelná a mnoho takových, které bych považoval za neodpustitelné, bych vyjmenovat nedokázal. Zároveň to ale příliš nepřekvapuje na nenachází zajímavá řešení. Pokud Spectre bylo selhání neskromně fascinující ambice, je No Time To Die účinné naplnění skromné ambice. Já se vždycky přikloním k tomu prvnímu.  Celý film působí dojmem, že opatrně recykluje předchozí filmy téhle 007 epochy (někdy protiřečícím si způsobem) jen proto, aby se Craig mohl rozloučit - jako by existovala nějaká potřeba, aby se bondovský herec najednou "loučil". Není třeba! Další! PS: Jak kontroverzní je tvrzení, že když se na to podívám z odstupu, tak žádní dva Bondové k sobě nemají tak blízko jako Brosnan a Craig? Craig má o něco míň nadsázky a o něco víc kontinuity, ale v obou případech jde o sebereflektivní tázání se po místě Bonda v dnešní společnosti, které nemá žádnou jasnou odpověď, tak se série radši opájí odkazy na vlastní minulost. Myslím, že když si vezmu jakoukoliv jinou dvojici Bondů, najdu mezi nimi víc rozdílů než mezi Craigem a Brosnanem (snad jen Dalton a Craig, i když Dalton toho nestihl dost, aby to bylo jasné), což nepůsobí, že by mohlo být správně, když si vezmu, jak moc se Craigův nástup tvářil, že staví Brosnana na hlavu a 007 vstupuje do nové éry. Přitom jsme teď ve stejném bodu, na jaký si stouplo Zlaté oko. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velká rozlučka Daniela Craiga je po mnoha odkladech konečně tady (lístky byl v prodeji už na loňský duben!) a v mých očích se hodně jede v nastoleném trendu z předchozí bondovky Spectre, kterou příliš v lásce nemám. Předtím jsem navíc koukal na Casino Royale a musím říct, že to je prostě jinde a zůstane nejen mou nejoblíbenější Craigovkou. Před natáčením mě hodně mrzelo, že se režie kvůli tvůrčím neshodám nakonec neujmul Danny Boyle, ovšem náhrada za něj byla více než obstojná. Cary Joji Fukunaga je vynikající režisér první kategorie, kterému se možná, ale opravdu jen možná, chce až příliš hrát Fortnite, leč nová bondovka si prošla takovými průtahy a problémy, že možná nejen Spectre, ale všechny bondovky zároveň mohou stvrdit něco podobného. Režisér Temného případu a podobných pecek je však jistý v kramflecích, ví jaké linky spojit k sobě aby nejlépe fungovaly a ve správný moment napnout či zabrnkat na emociální strunu, na mnoho diváků toto fungovat bude. Proti jeho režii nemůžu říct křivého slava, leč scénář byl pravděpodobně mnohokrát přepisovaný (docela by mě zajímalo, jak do něj zasáhla moje neoblíbená, pouze co se týče herectví, Phoebe Waller-Bridge) a i když plně chápu, že musel být mnohovrstevnatý a pečlivě uzavřít tuto éru ve společnosti všech pěti posledních bondovek, 160 minut je za mě, zvlášť o půlnoci, až příliš a nezřídka kdy mi to přišlo až zbytečně natahované a linka s Rami Malekem, který je tu až překvapivě málo, mě vůbec ničím nezaujala a přišlo mi jenom, že se Bond přesouvá všude možně po světě, láká na svůj product placement a občas se potká s nějakou novou postavou, jež je tu až povážlivě nevyužitá a pak už se neobjeví (proč tu vůbec byla Ana de Armas? Fakt jen kvůli jedné dějové lince, kde se hodně střílelo? I když byla cool). Není čas zemřít je dobře natočený film, emoce o nějakém odchodu to ale ve mně nevyvolalo (Na to, že je to mega dlouhé, tak samotný konec je za 5 minut odbytý, wtf?) a že bych měl touhu to v brzké době vidět znovu se také říci nedá. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Akce je parádní a živočišná. Na rozdíl od starších Bondů je film opět syrovější a všechno to násilí jakoby opravdovější. Potěšily mne odkazy na staré bondovky, to já rád - titulky Doktor No...a hlavně hudba z filmu V tajné službě Jejího Veličenstva. Je mi naprosto jasné, proč ji tam dali...a mohl jsem zkrátka ten konec čekat už dopředu. Jinak - úvodní song otřesný - utahané nic. Sentimentu až příliš - s blížícím se závěrem to bylo na kopici kapesníků. Proslýchalo se, že budoucí 007 by mohl být černý, ale že to bude žena?....uf. Jako by nestačila Moneypenny. Přese všechno - důstojné rozloučení s důchodcem 007. Nejlepší však bylo letadlo měnící se v ponorku. Super! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik bondoviek, ale urobil som veľmi dobre, že som si v priebehu krátkeho času pozrel všetky Craigove diely a tak mohol byť plne v obraze. Takto som si naplno vychutnal toto finále, ktoré ma až šokovalo, ako mi sadlo. Lebo teda nikdy by som nečakal, že budem z bondovky úplne nadšený. No time to die je asi najdlhšia bondovka, v tomto nemám úplne prehľad, ale na rozdiel od ostatných som sa tu ani na chvíľu nenudil. Tentoraz mi perfektne sadol príbeh, ktorý je skvelo prepracovaný a obsiahol hromadu rozmanitých prvkov, takže neustále sa dá venovať niečomu zaujímavému. Dokončuje sa prakticky celý dej z predchádzajúceho Spectre, rovnako tu samozrejme máme novú zápletku, ktorá mi sadla, konečne nejaký zaujímavý plán záporáka na ničenie a hlavne prvýkrát ma skutočne bavil vzťah s bondgirl, ktorá tu už nie je len nejaká krátkodobá známosť, ale plnohodnotný dlhoročný vzťah, vďaka čomu si ma už aj Bond viac získal a zase nejaké tie zmeny v organizácii. Ale ten scenár mi prišiel zaujímavý skutočne od začiatku až do konca, pričom v druhej polovici to začne pekne gradovať. A záver je teda vynikajúci, nečakal by som, že práve pri Bondovi sa dočkám takýchto emócií. Obsadeniu takmer nemám výhrad, Daniel Craig je tu konečne presne ten agent, akého som ho vždy chcel mať, mimoriadne ma prekvapila Léa Seydoux, ktorá mi vždy prišla úplne chladná a to aj v Spectre, ale tu už je úplne iná a ich vzťah je tu dobre podaný. Záporáci nemajú moc priestoru, Christoph Waltz má už len pár minút, aby dokončil svoju líniu a Rami Malek sa tiež objavuje len zriedka a to takmer len v druhej polovici, ale svoj priestor využije a vždy ma baví, keď má ešte zabijaka po svojom boku, ktorý hlavnému hrdinovi znepríjemňuje život v priebehu celého filmu a to je aj tento prípad. K tomu zábavná Ana de Armas, len mohla mať aj viac priestoru a rovnaká zostava vedľajších postáv, ktoré sú mi stále sympatickejšie. Len nová agentka mohla byť aj lepšia, ale svoj účel splní. Akcia sa tentoraz skutočne vydarila, film obsahuje štyri dlhé akčné sekvencie zložené z niekoľkých častí, technická stránka je očakávane veľmi kvalitná, ale chválim aj výber lokácií a skvelú choreografiu, hlavne prestreliek. Na tých si dali tentoraz veľmi záležať. Ale celkovo sa na tie všetky súboje, naháňačky, prestrelky a explózie skvelo pozerá. Najviac asi vynikne akcia v zahmlenom lese alebo prestrelka na schodisku na jeden záber, ale tu môžem chváliť úplne všetko. Cary Joji Fukunaga ma teda veľmi potešil, nielen odviedol technicky prvotriednu prácu, na ktorú je radosť pozerať, ale konečne si ma aj tie postavy hlbšie získali a emócie zafungovali. A finále už nemohlo byť lepšie. Takže nikdy by som nečakal, že dám nejakej bondovke plné hodnotenie, ale teraz nemôžem inak, prvotriedny akčný film, v ktorom funguje všetko tak, ako má. S radosťou si ju ešte viackrát pozriem. 86% ()

Galerie (175)

Zajímavosti (60)

  • Rami Malek se nechal slyšet, že pokud by jeho postavu vedla k teroristickým útokům ideologická nebo náboženská motivace, tak by roli nepřijal. (Duoscop)
  • V scéne v laboratóriu MI6 sa v pozadí objavilo aj hyperšportové auto, na ktorom spolupracovala automobilka Aston Martin s rakúskym tímom F1 Red Bull Racing. Z projektu pôvodne označovaného ako AM-RB 001 sa postupne vyvinul model Aston Martin Valkyrie. (cargobull)
  • Film mal mať premiéru oveľa skôr, no kvôli pandémii Covid-19 bola odložená o viac než rok. Behom tejto doby zomrel herec Sean Connery, vôbec prvý predstaviteľ agenta 007. Krutou iróniou sa tak prvý Bond nedožil bondovky s názvom Nie je čas zomrieť. (ČSFD)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama