Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

I přes drobné nedostatky prostě skvělé. Může za to rozpočet, že se v exteriéru neodehraje ani jedna scéna, můžeme se divit, jak může znovuoživlá mrtvola přes kus města přenášet polonahou holku v bezvědomí v náručí, aniž by si toho kdokoli všiml, a podobně. Ale v týhle jízdě na tom vůbec nezáleží. Ani zde není tolik krve a nechutností, jak bych podle některých kometářů zde čekal, ale spousta skvělých vtipů, oživlých mrtvol lidí či kocourů, na lidi útočící střeva, useklá hlava prznící hezkou holku, ale hlavně, hlavně: Jeffrey Combs alias Herbert West. Kdykoli je na place, úroveň filmu a skvělé zábavy jde strmě vzhůru, kdykoli tam není, divák se těší, už aby se zase vrátil. Blíží se mu snad jen dr. Hill (respektive jeho část), ale jen blíží. Parádní a fenomenální horor, přesně tak, jak se patří. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gordon nám ponúka vo svojom veľmi zaujímavom kultovom diele množstvo osvedčených hororových ingrediencií v jednom celku. Od Frenkensteina si berie vedca, posadnutého vývojom vedy, od Draculu monštrum, posadnuté túžbou k žene, od klasikov ako Romero oživlé mŕtvoly a Cronenberga divoký "telesný a orgánový" vizuál. Ďalej tu máme jačiacu ženu a chlapíka, ktorý ju pred tým všetkým musí zachrániť. Takže klasický horor, ktorý už jeho tvorca musel brať minimálne mierne s humorom, no a dnešný divák sa smiechu už neubráni určite. To myslím ale v dobrom. Pri jednej z úvodných scén, keď sú milenci v posteli, majú nad sebou plagát Talking heads. Toto sú drobnosti, ktoré mám na filmoch obzvlášť rád. Záver možno lacno sľubuje pokračovanie, na druhú stranu sa skvelo hodí k schyzofrénnej atmosfére filmu. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle předlohy H. P. Lovecrafta a věnováno památce Davida Galea. Smrt doktora Grubera na začátku filmu je hnusná. CITÁT - Je mrtvý ?.......... Krvavý snímek o životě, lásce ( k práci i ženě ) a smrti. Nejnormálnější postava je Herbert West ( Jeffrey Combs ) ostatní kolem něho jsou cvoci. DIALOG - WEST - Musel jsem ho zabít. DAN CAIN ( Bruce Abbott ) - Co ? Je mrtvý ? WEST - Už ne.... .... Je logické, že kdyby jsme našli substanci, která dokáže zpomalit fyzikálně - chemické procesy, uměli bysme život znovu vrátit. CHYBA VE FILMU - V jedné chvíli říká doktor Carl Hill ( David Gale ) , že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet - přesto v 65 minutě ho uvězněný doktor Dean Halsey ( Robert Sampson ) vidí i slyší. Ke konci filmu už je to docela slušný krvavý masakr. Své slovo dostane i tlusté střevo. Hudba - Richard Band a kamera - Mac Ahlberg. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Stuart Gordon, Richard Band, Brian Yuzna - Tito tři lidé stále patří mezi ty, které obdivuji. Viděl jsem první 3 filmy S. Gordona, jsou velice dobré, dokonce Panenky se mi líbily o něco více, než nesmírně slavnější Re-Animator. R. Band je s Gordonem jedna ruka a vždy jeho snímky (a nejen jeho) doplní duchaplným, úžasným soundtrackem. Nejvíce bych se ale v tomto komentáři chtěl věnovat Brianu Yuznovi, který se na tomto filmu podílel "jen" jako producent. Jeho rukopis je totiž čitelný vždy a všude, on má své vlastní metody, jak oživit divákovu fantazii. Jeho úžasné masky vždy vytvoří pozoruhodnou sci-fi atmosféru, která se mi ale kupodivu někde líbí neuvěřitelně moc a jinde mi snad dokonce vadí. Je mi naprosto jasné, že bez něj by tento snímek nebyl ani z daleka tím, čím je, ale mně tu jeho práce a trochu přehnané množství mrtvé, živé látky a všechno sladěné do černé komedie prostě nesedí. Tyto fakty beru za největší zápory jinak vynikajícího Re-Animatora. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmový zásek Stuarta Gordona!! Re-animator je prostě splatter hororová klasika s perfektní maskérskou prací, to gore je prostě úžasný a vůbec celkovej příběh o ožívání mrtvých jakousi zelenou tekutinou je perfektní. Nesmrtelná role pro Jeffreyho Combse jako svojí prací posedlého Herberta Westa. A bez hudby Richarda Banda by Re-animator nebyl Re-animatorem. Tohle je klasika a můj velice oblíbený hororový bonbónek. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy se Cain (Bruce Abbott) a Meg (Barbara Crampton) vloupají do kanceláře Dr. Hilla (David Gale), rozbijí výplň dveří. Poté se však Dr. Hill (David Gale) a jeho hlava vrací do kanceláře a výplň dveří je neporušená. (AmonK)
  • Vzhledem k tomu, že je film Re-Animator původní povídkou „Herbert West- Re-Animator“ pouze inspirován, jde zde najít mnoho rozdílů od předlohy. Například oživený bezhlavý člověk nebyl konkurenční profesor medicíny, nýbrž voják, kterého Herbert West oživil po havárii letadla v 1. světové válce, kde působil na frontě jako lékař. (Hlavonozec)
  • Divize speciálních efektů vypotřebovala při natáčení filmu 94 litrů falešné krve (Holina)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama