Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

topi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmový zásek Stuarta Gordona!! Re-animator je prostě splatter hororová klasika s perfektní maskérskou prací, to gore je prostě úžasný a vůbec celkovej příběh o ožívání mrtvých jakousi zelenou tekutinou je perfektní. Nesmrtelná role pro Jeffreyho Combse jako svojí prací posedlého Herberta Westa. A bez hudby Richarda Banda by Re-animator nebyl Re-animatorem. Tohle je klasika a můj velice oblíbený hororový bonbónek. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"West. Herbert West" - když se takhle představil fakt vážně a svým způsobem drsně vyhlížející brýlatý hlavní hrdina filmu, říkal, jsem si, to bude zajímavý řízek. A taky že byl. Konečně film se zombíky, kde ti zombie plní svůj účel a nejsou jen chodící kulisa k ději. Tady přesně víte jak vznikli a proč tu jsou. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Ja podobné filmy moc nemusím, ale toto mi prekvapivo sadlo. Škoda šmatlavej réžie a hercov, lebo to mohla byť ešte väčšia pecka. Totálne zvrátené, choré, vtipné a navyše sú tam samozrejmosti ako úchýlné mŕtve hlavy , nahé kozy, vraždiace črevá, postava menom Hans Gruber , hudba z Psycha a podobné lahôdky. 8/10 ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Velké očekávání přineslo veliké zklamání. Pro mě to zůstává velká blbost,což je divné,protože takové krváky mám opravdu rád. Nepovažuju to za,kdo ví jaké dílo. Jediné proč tomuhle dávám aspoň jednu hvězdu jsou efekty,které se povedly. Těžko mi někdo vysvětlí co na tom "úžasném" Jeffrey tolik lidí vidí. Pro mě je to jen podřadný herec a ne jeden fanoušek Combse dává jeho ostatním filmů podřadné hodnocení,a miluje tuhle stupidní sérii,která těží jen z vyblité krve předchozích dílů. Komedie? V průběhu filmu jsem se ani nepousmál. Horor? Tento žánr by se neměl zneužívat kde jaké zhovadilosti. Sci-fi? No blbost to je,tak to může být i sci-fi. Kupa vylitých kýblů krve,mluvící hlava a je z toho bomba. Bomba,která však vůbec nevybouchla. Ve filmu bylo spotřebováno 94 litrů falešné krve,mohli jí však vylejt do hajzlu a byl by to stejný efekt. Někde jsem četl,že je to jedna z nejkrvavějších hororových komedií 80.let. Pro mě je to nejhorší hororová komedie 80.let,která září jen díky té zbytečné rozlité krve. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Horor, na kterém se zub času podepsal natolik, že dnes jde o nudnou a trapnou slátaninu... To je ale vlastnost většiny hororů 80. let. Chvílemi pobaví, ale v podstatě se ve filmu nic neděje, občas nějaké ty více či méně zdařilé gore efekty, neustálé oživování mrtvol... ale naprosto výborný doktor Watts!! To je prostě postavička k pohledání ve všech třech dílech. Film v dnešní době již nešokuje, nepřekvapí, ani příliš nepobaví. Ovšem určitou kvalitu ujeté splatterové komedie si přesto stále drží... /40%/ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Re-Animator se spolu s filmem Sama Raimiho Evil Dead (1981) stal průkopníkem průměrného "popcornového" hororu 80. let, založeného na efektním maskování a využívajícího prvky absurdního humoru. (Petrus1)
  • Film bol zakázaný v Singapure, Švédsku a na Islande. (Paldiny)
  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama