Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (146)

Wlck 

všechny recenze uživatele

1. série: No jasně, nevyhne se to srovnání s Lutherem a všemi těmi kriminálkami z posledních let. Přepacovaný a zničený detektiv, kterého všichni nenávidí, protože se chová jako "pacholek" (doplňte si co chcete). Z těch hodně subjektivních dojmů bych rád vypíchl Tennantův hezký skotský akcent (přišlo mi, jako by byl s postupem série výraznější).Z těch objektivnějších musím říct, že to je výborně zahrané a zrežírované. Pomalé tempo může někoho uspávat, ale hrozně to pomáhalo při vstřebávání různých úhlů pohledu - například díl s majitelem trafiky. Úžas. (100%) ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je detektivní linka zajímavá - a rozhodně mně zajímá, kdo zabil Dannyho - hlavní síla seriálu je v psychologii postav, v tom jaký dopad má vražda nejen na jednotlivé obyvatele, ale jak zároveň působí na celou komunitu lidí malého městečka. Na povrch vyplouvají skryté aféry, Broadchurch začíná ovládat atmosféra strachu a vzájemného podezírání a do neklidného ohně přikládají navíc ještě všudypřítomní novináři, snažící se ze smrti malého chlapce získat co nejvíce pro svoji mediální kariéru. Dalším plusem je hlavní dvojice vyšetřovatelů - Ellie Miller je empatická žena, která má pro lidi v Broadchurch pochopení a soucit, protože je místní a mnozí z nich jsou její přátelé. Naproti tomu detektiv Alec Hardy, který byl k případu povolán odjinud, působí uzavřeným a ne zrovna přívětivým dojmem, sebou si vláčí tajemství z minulosti a k případu přistupuje věcně a bez emocí. A právě Elliino vcítění a Alecův nadhled tvoří zajímavou spolupráci, co se týká v přístupu k celému vyšetřování. Herecké výkony, hudba, vizuální stránka, to všechno funguje na jedničku a jako správnou whovianku mě potěšilo vidět spolu v jednom seriálu Davida Tennanta s Arthurem Darvillem...Tak musím říci, že konec první série byl hodně emotivní, zatím 75% a těším se na sérii druhou. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Příjemná detektivka, samá plus. Melancholické prostředí, skvělá výtvarná kamera, dobrá hudba, posmutnělý Tennant, komorní příběh a vrah, kterého jsem nečekal. Dokonce zločin není ani moc překombinovaný a množství falešných stop se tak udrželo v normálních mezích. Kéž bychom v Česku svedli udělat obyčejnou věc tak krásně. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Detektivní, napínavé, nečekané, příjemné. Celkem slušná detektivka z britského pobřeží s ústřední dvojicí Skota a Královny. Vražda v malé vesnici, kde každý zná každého. Po vytažení pár kostlivců ze skříně se začínají podezřívat postavy navzájem a poslední díl první série je prostě překvápko. Uvidíme, co dál. Zajímací. "..Vy jste celou dobu nevěděla, co se Vám doma děje?" ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná záležitost plná úžasných hereckých výkonů, obzvlášť v posledním díle. Ten konec jsem mimochodem opravdu nečekal, naprosto skvělé zakončení fantastického dramatu, kterému nějaký "Zločin" nesahá ani po kotníky, i když i ten je geniální. Fantastická atmosféra, plno zvratů, úžasné prostředí a ty herci si sedí tak, jako by se opravdu znali léta. Ten konec byl opravdu dramatická záležitost, napětí se stupňuje každým dílem a vše spěje k závěru, který jsem alespoň já nečekal. A navíc, kdy se vám poštěstí spatřit Desátého Doktora se společníkem Doktora Jedenáctého s pánem, který hrál nejen Filche, ale i v epizodě s Jedenáctým Doktorem a pána, který hrál Doktora Prvního, v jednom seriálu? (EDIT: A aby toho nebylo málo, ve velice významné a velké roli je tady taky třináctá Doctor, Jodie Whittaker). Pro mě se Broadchurch stal jedním z nejlepších seriálů, jaké jsem kdy viděl a považuji ho za vrchol současné britské detektivní tvorby. Takhle má vypadat detektivka, napínavá, dramatická, místy i vtipná, nepředvídatelná a nakonec vás ve spoustě postav, které si oblíbíte, zklame. 100%. Těším se na druhou sezónu jako na máloco. A Tennant je fakt skvělej, kdybych byl holka, miluju ho! ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • V seriáli sa spolu objavujú herci David Tennant, Arthur Darvill a David Bradley. Všetci traja hrali v britskom sci-fi seriáli Doctor Who (2005). Toto spojenie s týmto sci-fi seriálom však nie je jediné. Autor a scenárista seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - totiž občas píše epizódy aj pre Doctora Who. (The M)
  • Hnědý labrador, jehož vlastní Susan Wright (Pauline Quirke), se jmenuje Bailey a i ve skutečnosti je Pauline jeho majitelkou. (jezurka42)
  • Postava Paula Coatesa bola napísaná priamo pre Arthura Darvilla. Tvorca seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - Arthura oslovil, keď sa stretli na natáčaní Doctora Who (2005). (The M)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama