Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (146)

sirien 

všechny recenze uživatele

Jedna vražda, jeden vyřízený detektiv, jeden příběh s mnoha aktéry. Jenže to není detektivka - je to psychologické drama o tom, co se děje s lidmi, kterých se vražda dítěte týká - s policií, rodinou, přáteli, známými, sousedy, novináři... Výborné herecké výkony a vhled do života všech zúčastněných. A první seriál vůbec, u kterého jsem "emotivní/sugestivní" scény nepřeskakoval, ale naopak jsem si je vychutnával, protože na mě jako zázrakem opravdu působily místo toho aby mě jen neskutečně otravovaly. Dávám sice 5*, ale NENÍ to nějaká "must-see" záležitost - nicméně pokud si to pustíte, tak rozhodně nebudete litovat. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu se ocitneme ve fiktivním městečku Broadchurch, jehož lokace byli natáčeny v jihozápadní Anglii na Jurském pobřeží v hrabství Dorset. V prvních dvou sériích se řeší vražda malého chlapce Dannyho, který byl nalezen na pobřeží poblíž tohoto malého městečka. Případu se ujme naplavený policista Alec Hardy, kterého média označují jako nejhoršího policistu ve Velké Británii a kterého si zahrál představitel z populárního sci-fi seriálu Pán času „David Tennant". Na rozdíl od Pána času je zde neoholený a má problémy se srdcem. Jeho kolegyně Ellie je místní buranská policajtka, která se snaží být s každým za dobře, jelikož všechny obyvatele zná jako svý boty. V první sérii se dozvídáme, jak se tento zločin stal a jméno viníka. Ve druhé sérii probíhá soud s tímto viníkem a do toho se oba vyšetřovatelé snaží najít viníka případu z minulosti, který nedá Alecovi spát. Ve třetí sériii se snaží vyšetřit brutální znásilnění jedné místní obyvatelky, ale samozřejmě se zde proplétají i postavy a jejich osudy z prvních dvou sérií. Nádherné prostředí, lákavé epizody s nečekanými zvraty a hlavně psychologické vykreslení hlavních postav, jak vyšetřujících, ale i obětí. Typické chování místních buranů, kteří nevědí, jak se chovat v extrémních situacích a samozřejmě se do toho připletou média a právníci, kteří těm pozůstalím truchlícím rodinám udělají ze života peklo. Mimo Davida Tennanta jsem v tomto seriálu neznal žádné jiné herce a musím říct, že většina z nich podala velice solidní výkony a kdybych už neměl plno v mých oblíbených seriálech asi bych si tam tento skvost přidal. Za dobře vyprávěné kriminální příběhy se sympatickými postavami, které jsou dobře zahrány musím dát 100%. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

No krása. Užil som si spisovnú "britštinu", ktorú začínam mať radšej ako americký slang. A hlavne začínam jej lepšie rozumieť. Najmä David Tennant bol v tomto smere výborný, samozrejme nielen v tom. Je to skrátka ukážkový herec, možno si raz kvôli nemu pustím aj do Dr. Who. Výborné na tom bolo, že prvé dve série so sebou priniesli zaujímavé a napínavé vyšetrovanie, spestrené veľkou dávkou emócií. No tretia séria ma trocha schladila a celý dojem dosť pokazila. Vôbec som nepochopil, prečo ako hlavnú postavu a obeť dali tú ženskú. Samozrejme, neposmievam sa, veď všetci nejako vyzeráme, no sem sa mi tento "ušatý" typ ženy nehodil. Prečo nedali nejakú mladšiu, krajšiu...? Hrozne mi bola nesympatická. Tým pádom aj emócie okolo celého vyšetrovania rapídne klesli. Možno to bolo aj tým, že sa tu neriešila vražda... neviem. V každom prípade som bol z tretej série dosť rozčarovaný. Celkovo mi to preto vychádza "iba" na nadpriemer. 75/100 ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar The Killing. Pramálo uvěřitelné herecké výkony - zatímco z amerického remaku dýchá syrová, severská atmosféra, britský pokus o detektivku s vraždou dítěte je plný přehrávajících postav a zoufale trpí omezeným počtem epizod. Největší přešlap vedle je tak minimum prostoru věnované truchlícím příbuzným - divák si k nim nemá šanci vytvořit jakékoli pouto a vcítit se do nich, takže pak každé gesto působí zkratkovitě a poněkud "televizně". Zklamání. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Detektivní, napínavé, nečekané, příjemné. Celkem slušná detektivka z britského pobřeží s ústřední dvojicí Skota a Královny. Vražda v malé vesnici, kde každý zná každého. Po vytažení pár kostlivců ze skříně se začínají podezřívat postavy navzájem a poslední díl první série je prostě překvápko. Uvidíme, co dál. Zajímací. "..Vy jste celou dobu nevěděla, co se Vám doma děje?" ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • Broadchurch se stal v době uvedení "nejtweetovanějším" seriálem v UK. (Eluap)
  • V skutočnosti jediný, kto od začiatku poznal identitu vraha, bola Olivia Colman. Na prvom konkurze jej to tvorcovia prezradili, chvíľu na to jej však telefonicky oznámili, že si to rozmysleli a že nikto z hercov nesmie vedieť, kto je vrahom. Takže Olivia musela držať meno vraha celú sériu v tajnosti. (Vladimirovna)
  • Soudní budova Wessex Crown Court je ve skutečnosti Exeter University v Devonu. (jezurka42)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama