Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Recenze (1 037)

sharp87 

všechny recenze uživatele

Tohle je něco mnohem víc než blbej film o robotovi. Neill Blomkamp opět ukázal, že je průkopníkem sci-fi žánru. ()

Tribe 

všechny recenze uživatele

Blomkampovi se podařilo vytvořit zajímavý film, kde se neherci zhostili role herců první třídy, což je podle mě hodně odvážný krok, který měl do filmu zasadit trochu té čistokrevné gangsta reálnosti (?)... to se tak nějak povedlo a vůbec mi v tom filmu nevadili, především Yo-landi zahrála gangsterskou mámu velmi dobře (nevím, jestli to bylo tím jejím přízvukem, ale prostě mě bavila). Chappie je super, občas trefně hlásí a celá ta věc s umělou inteligencí je dobře vymyšlená. Tady ale vše dobré končí a nastává průser, kterým je příběh - katastrofa. Kdo za to může? Jednoznačně Hugh Jackman, kterej byl děsnej, stejně jako jeho robot LOS + celkové zakončení, tady se mělo na scénáři ještě hodně zapracovat, nejlíp ho úplně přepsat, jelikož se to úplně zbytečně stalo achillovou patou jinak dobrého filmu, škoda. ()

hlava81 

všechny recenze uživatele

Hrůza, děs a běs...a zkažený večer :-( Pozítří nevím o čem to bylo a popozítří ani kdo tam hrál. Opravdu velké zklamání. 2 hvězdy s odřenýma ušima. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Dívám se na to, jako na film celkově a je to nářez. Je pravda, že některý z hvězdných rolí, jsou nedostatečně využitý, ale tohle všechno vynahradí akce, skvělý triky, rychlost a skvělej nápad. Je to možná úhel pohledu, ale já to vzal jedním dechem a nejspíš to obratem pouštím znova. Za mě určitě zasloužených 5* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Zkombinování filmů Robocop, Číslo 5 žije, A.I. Umělá inteligence, Andrew - člen naší rodiny. Tím nám vznikl pěkný mišmaš přenesený do roku 2016. Chappieho dětinské chování je až přehnané. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Zbytočný pokus, hrozná zlátanina s totálne pridrbaným scenárom, predpokladám, že Hugh a Sigourney sa vybrli na nákupy do Johannesbourgu a popri tom si odskočili natočiť zopár scén do tejto pakoviny, inak si ich účasť na tomto čude neviem vysvetliť, ničmenej u mňa si to nadlho posrali, takže 20%. ()

oSiSko 

všechny recenze uživatele

Dalo sa z toho vycucať viac, pripomínalo mi to prvý diel planéty opíc, boli tam aj emócie, bolo tam veľa zaujímavých vecí, ale pre mňa až moc veľa boja a absolútne nevyužitý potenciál Hugh Jackmana. ()

Karin00 

všechny recenze uživatele

4hv za - Yo-landi, Ninja, Sigourney, Dev Patel......co víc říct :) krásné obsazení mých oblíbenců :) a ještě k tomu oživlý robot s krásně propracovaným pohybem, no bezvaa se supr hudbou Die Antwoord :))) ()

wick 

všechny recenze uživatele

Slabota...na to, že bylo natočeno letos, se není čím chlubit. Rozvleklá nuda bez vtipu a pořádné akce. Je smutné, že na 30 let starého Robocopa nemá ani náhodou. ()

lusenda odpad!

všechny recenze uživatele

Keby to bolo animované z dielne Pixaru ( :D ), bola by to milá rozprávka. ALe takto?....Bože, už dávno som nevidela takú stupídnosť ... nedalo sa to ani dopozerať... ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najhorší a najslabší Blomkampov počin. Kriste tam nefunguje nič. Neviem, no pre mňa je vrchol trápnosti, keď vo filme hrá nejaká skupina, v tomto prípade Die Antwoord, a vypekajú si vo filme vlastné songy. Najväčšie WTF filmu je prítomnosť Jackmana. .Ja vám neviem. Prečo tam Blomkamp pchal nehercov, aha lebo Doe Antwoord. Niekto ich zbožňuje, no mne tam prišli ako päsť na oko. Skrátka a jasne, po tomto filme už neverím, že Blomkamp zvládne Votrelca ()

lilekbig 

všechny recenze uživatele

A doprčic! Tohle se fakt nepovedlo. Jsem velice zklamaný protože toto je opravdu nejhořší scifi, co jsem kdy viděl a že už jsem jich viděl hodně. Hugh Jackman (Wolverine) tam hraje nějakého buzeranta, ale za to Patel se docela vytáhnul v lepšího herce než byl (Poslední Vládce Větru). Jediný Chappie tam byl občas vtipný a roztomilý jinak to celé stálo za starou bačkoru. Ne a opravdu nedoporučuji. Za mě sečteno podtrženo a je to blbých 30% ()

Cvachetka 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle kousek jsem se opravdu těšil, zatím se mi projekty od Neilla celkem zamlouvali. A Chappie taky není vyloženě špatný. Pojetí světa se mi líbí, prostředí je prostě dokonalé. Ale celkově jsem byl zklamán. Je důležité říct, že trailer je lepší než samotný film. Chappie určitě stojí za zhlédnutí, zejména pro fanoušky sci-fi, ale hotoví z něj nejspíš nebudete. Extra nadšený jsem nebyl ani ze závěru. To Avatarovské pojetí na závěr je dost mizerné. Ve výsledku jsem si Chappieho ani nezamiloval. Tedy, v traileru ano, ve filmu ne. 65% ()

Richi007 

všechny recenze uživatele

Číslo 5 žije! Eh teda Chappie. Celkem zajímavý film s nostalgickou vzpomínkou na to, že i robot může žít. Ze začátku jsem se zděsil, že to bude kravina, protože hned na začátku byl nápis Sony a všichni víme, co to znamená. A ona to příběhově kravina byla, ale dobrá kravina. Chappie byl sympaťák a vyzdvihává celý film nahoru. Akorát ten konec s přenosem vědomí byl už trochu přitažený za vlasy! ()

ToxicAli 

všechny recenze uživatele

Wassup Fok Motha... jeden z nejvíc cool snímků co jsem za poslední dobu viděl. V zásadě jde o akčnější verzi čísla 5. Prostředí jihoafrických slumů a hlavně ujeté duo z Die Antwoord dává snímku neopakovatelné kouzlo. Robot Chappie je roztomile naivní a jsou tu i hlubší pasáže filozofující nad otázkou života a smrti. Je to vlastně celkem dost žánrový úlet kombinující komedii, akci, sci-fi a drama. Za mě to ale výborně funguje a nečekaně slizký Hugh Jackmen v roli záporáka je jen příjemným bonusem. ()

Mawete 

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší Blomkampův film. Jak můžou hrát jedny z nejdůležitějších rolí dva naprosto retardovaní rádoby rapeři a cpát na ně reklamu na každé volné místo ve filmu? Až se budu chtít příště podívat na na robota s Ui podívám se na Číslo 5 žije a nebudu si kazit večer takovou s prominutím sračkou. ()

FOndra 

všechny recenze uživatele

Robot se samopalem s IQ děcka + dementní gangsteři ? Podivná matlanita. Jedna hvězda za celkem fajn scifi konec 40% ()

krachman 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to bylo tím dabingem, nebo čím to, ale mě to přišlo strašně stupidní a stopro vím, že by se mi to nelíbilo i kdybych byl malé děcko. Pro koho to vlastně bylo natočeno? Neuvěřitelná blbost. ()

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama