Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 3

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (CinemArt)

(více)

Recenze (1 816)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZPŮSOBY DĚLAJÍ ČLOVĚKA…“ /// Až neuvěřitelně pohodově rozložená dávka vtipu, akce a fůry násilí, ve vodsejpajícím příběhu, plným dokonalých gentlemanů. Zapomeňte na MI6 , MI5, CIA a podobný sračky. Nástup hlásí nezávislá špionážní služba, která musí mít prsty v panu Tau (jako ve zrodu – kurva vím, že jinak to zní tak nějak blbě…). Vaughn (+ scénáristi) baví. Třeba výběrem melodií. Taky nápadů (a fórů) je tady na dva filmy (americký, samozřejmě!). Po dlouhý době (dobrá, vod dob Kick-Assu…) zase prďácká, akční, černohumorná zábava. Tak proč šetřit hvězdama? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks „The Secret Service“, který napsali Dave Gibbons a Mark Millar, neznám. 2.) Zjistím, proč musel Oscar Pistorius do lochu. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Už od první minuty jsem tušil, že film bude pětihvězdičková záležitost, avšak netušil jsem, že po zhlédnutí se stane okamžitou srdeční záležitostí a zároveň nejlepším filmem vůbec, srovnatelný na úrovni filmů Temného rytíře a Berandalu. Geniální, precizní a vysoce kvalitní film po všech stránkách, ano každá jedna filmová partie zde šlape na 150 %. Highlighty: Atraktivní a neokoukaný vizuál, vynikající myšlenka, autenticky-originální kamera, která vtáhne diváka do děje, perfektní herecké výkony ( Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Hammil a neodolatelná záporná kočka s Ultra razor high heels), vybroušené dialogy, vtipné, černo humorné, inteligentní obsahující také spousta zajímavých mouder, ponaučení a morálních zásad no a hlavně absolutně TOP NOTCH noblesní akce, která je dech vyrážející, zadek svírající, srdce skákající a erekci vyvolávájící! Je také potřeba vychválit velmi vhodně zvolený soundtrack do každé jednotlivé scény, který je perfektně sedící, úžasná postupná gradace napětí, doslova infarkt vyvolávající stavy ( Odpočítávání konce lidstva, skok s padáky, perfektní tréning) a hlavně originalita, ten film hýří jedním nápadem za druhým, což je až neuvěřitelné, že v dnešní době, dokáže natočit někdo film, kde každá scéna, každý vynález, každá jednotlivá akce je zbrusu nová, originální, osobitá uff a pro hororové fajnšmejkry potěší i dostatek krve a násilí, taková scéna v kostele je takový náser, že i otrlý divák, zůstane v němém úžasu. Povinně žádám všechny mé přátele, aby vyrazili do kina, pokud nejste mrzout, šprt, lůza, všemi nenáviděná entita a vesnická spodina budete spokojeni jako já Zábavnější film zde nebyl roky. Viděno už 2x a brzy potřetí. 1000%!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Spôsoby robia muža.“ Videl som väčšinu filmov, ktoré podvraťák Matthew Vaughn režíroval, písal alebo aspoň produkoval a hoci im nemôžem nič vytknúť, rozhodne nejde o srdcové záležitosti. Nečudo, že sa mi do Kingsmana vôbec nechcelo a jeho pozretie som odkladal tri roky. Až ma k jeho pozretiu prinútila pani manželka. A urobila dobre. Po akčnej stránke ide o jeden z najlepších filmov roka. Samozrejme je tu kultová scéna v kostole (ktorá je fakt dosť hardcore, ale ani Vaughn nemal odvahu na deti a všimnite si, že v kostole sú samí rasisti, xenofóbovia a psychopati, ani jeden normálny človek a to dokonca ani kňaz, čiže celá tá scéna je síce božsky nakrútená, ale zároveň dosť alibistická). Ale o každej akčnej scéne z Kingsmana sa dá povedať, že je dobrá. Možno ma jemne sklamalo, že mopslík vypadol z deja, Samuel L. Jackson a Michael Caine idú na autopilota a ku koncu je toho (všetkého) už predsa len troška príliš. Avšak scenár je plný osviežujúcich nápadov a páčil sa mi dokonca aj Mark Strong – herec, ktorý sa mi väčšinou nepáči. Vaughn je fakt drzý (zadoček, vybuchnutý Obama). Je tam pár logických nezrovnalostí (prečo Strong vo finále hlavným riešením poveril neúspešného kandidáta a Lancelota vystrelil do vesmíru?), ale no a čo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze jsem cekal vic. Asi byla chyba ocekavat film podle komiksu s neprerusovanou akci, ale trailery byly proste tak vyzivny, ze neslo odolat. Vysledek sice neni spatnej, ale ani sem si z nej nesed na zadek. Mame tu proste jen trochu prehnanejsi, trochu krvavejsi a daleko zabavnejsi variaci na Jamese Bonda. Vetsina akce byla navic provarena v ukazce a co si budem povidat, ty vsemozny komba se od Kick-Ass zas tak moc nelisi. Mozna bych sel i na tri hvezdicky, ale zaver a hlavne extra super kulervouci masakr v kostele byl tak perfektni, ze to nakonec ty ctyri hvezdicky dalo. Jinak co se tyce hercu, tak tady si neni na co stezovat, vsichni skvely. Rozhodne nechci tvrdit, ze by slo o spatnej film, Vaughn je zaruka kvality, akce a fory jsou skvele namichany a nuda nehrozi, jen jsem mel proste vetsi ocekavani. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "I’m a Catholic whore currently enjoying congress out of wedlock with my black Jewish boyfriend who works at the military abortion clinic. So hail Satan and good day." ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Se svojí zvláštní předpojatostí jsem ten film ignoroval až dokud mi ho nedoporučilo asi pět lidí. Je to bomba. Pamatujete jak svěží akčňák byl kdysi dávno MATRIX, někdy před lety první IRON MAN, docela i loňští galaktičtí GUARDIANS, nebo před měsícem svým způsobem i nový MAD MAX? Tak KINGSMAN vychází z té nejlepší tradice starých Bondovek tak, že z toho musel Tarantino spadnout ze židle; jako vážně parádní, zábavná, krvavá stylovka. Kameramansky přehledné, choreografie za jedna, zpomalovačky přesně tam kam patří, herci top, humor všudypřítomný, drsný je to nekompromisně, zápletka celkem originální, hrozba neokoukaná, záporák geniální, má to své chvilky překvapení, jo a po DEVIL's REJECTS tu máme další skvělou scénu s doprovodem "Free Bird". Nemusím z toho nutně vidět sérii, ale takhle si prostě představuju moderní action flick, NE ty popkorňáky za stovky mega kde vidíte kulový a navíc už asi tak postopadesátý (zdravím naposled letošní trapáky FURIOUS7 a AVENGERS2). Po druhé projekci... hodnocení na max. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Od momentu, kdy Colinek uzavírá restauraci a o chvilku později pronese : "Potřeboval jsem ubrat trochu páry." jsem věděla, že to bude to pravé ořechové na mojí pochmurnou náladu. A tak jsem s chutí popadla ten výborný koktejl všeho možného a vychutnávala si ho až do úplného konce. Všechny ty prstýnky, hodinky, deštníky, pera a hlavně zkouškové testy neměly chybu....zkouška v metru, skok padákem a nebo pak ten hlavičkový ohňostroj. Mělo to šťávu, šmrnc, výborný nápad, Egssýkovi to na konci vážně seklo a hlavně s J.B.(moje iniciály jen tak mimochodem) to dopadlo podle mých představ. Výborně jsem se bavila, takže s tou pětkou jsem ani na moment neváhala. Za Kingsmana všem klukům a holkám, kteří se na tomhle projektu podíleli, patří velký dík! Jinak Colin Firth v mých očích vyrostl zase o level výš, protože v téhle roli bych ho rozhodně neočekávala, to byl pro mě šokec. Jo a pánové, myslím, že s tou skákající kočandou by jste do křížku rozhodně přijít nechtěli i kdyby by to byla miss world :-) Prostě bylo to bájo koukáníčko. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Drahý Matthew Vaughn, ja ti tam ten (temer) plný kotol dám, napriek tomu, že zjavné vykrádanie vlastnej komiksovej filmárčiny s odstupom jedného filmu nepovažujem za progres ale sebareprodukciu ktorá kričí od prvej minúty. Podobne ako tvoj kamoš Guy variuješ stále to isté ale tentokrát akosi menej úprimne než keď si kopal riť v neopréne. Takže tento svižne natočený gulášik ocením najmä kvôli intertextualite, vizuálu, práci s hudbou a v neposlednom rade kvôli poznaniu, že každý špión je skôr či neskôr aj tak v prdeli, ale nie každý má na tú prdel kráľovské šťastie. 9/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vlna velmi příznivých ohlasů mi slibovala velkolepou akční vymazlenou podívanou, na kterou hned tak nezapomenu ... Jen polovina jest pravdou a jak to bývá, když má člověk velká očekávání a představy o něčem, nemusí to být ve finále úplně to ono. Proto se u mě dostavilo malinké, ale opravdu maličkaté (asi tak jako je maličký rozum a rozhled většiny "ČSFD uživatelů" ) zklamání. Ono se tam první hodinu v podstatě moc neděje, kromě relativně vtipných dialogů s pachutí dobré whisky, ovšem také pachutí sucharských Angličanů a, nezlobte se na mne, já Anglány fakt nemusím. Teda zulíbal bych je celej národ oproti Němcům, to zase ano, a to že to Němčourům v 2. sv. nandali jen dokazuje tenhle film ... ehm, co to vlastně kecám, asi jsem si vzal moc (... málo) ;)) Prostě to není úplně ono jak jsem čekal. Ale druhá polovina pomalu graduje a poslední půlhodina asi tak je naprosto skvělej akční adrenalinovej nářez kterej šlape jak švýcarský hodinky ... Ae ne ty, jak na ně slintáte u výlohy co stojej pouhých 10 tis., ale ty kvalitní celosvětově značkový za nejmíň 100 tisíc. Takový ty, co nosej moji snobští pražští kamarádi a ještě nikdy neselhaly/i ... ;)) Je to parádní odechovka, kde je naprosto úžasnej Samuel L. Jackson, to je snad samotná konkurence Austina Powerse a to už je co říct! :D Tvůrci se nebáli brutality a násilí, bojové scény a bezstřihové souboje si půjčili od asiatů (tady opravdu vztyčen tleskám!! , myslím tím ve stoje ... vztyčen jsem 24/7/365 ;)) ), ostatní herci tak nějak plní svůj účel řekl bych ... Není to zas taková pecka mezi oči a věřte mi nebo ne, i když kámoši nosej snobský švýcarský hodinky, já si v klidu nasadím ty svoje asijský, který šlapou úplně stejně dobře, a při první pořádné martial-arts peckovačce na tenhle film brzy zapomenu ... ;)) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Absolutní nářez a pro mě rozhodně jedno z největších překvapení za poslední roky! Parádní hlášky, sympatické postavy a do detailu vybroušená akce. Scénu šíleného masakru v kostele bude letos těžko něco překonávat. P.S. Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí. Zdravim Daji :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Právě jsem si koupil nový oblek, deštník a brýle. Nechci být totiž rozsekán železnýma nohama mrštné slečny vyslané šišlajícím boháčem a také chci být připraven na případné anální hrátky s některou ze severských princezen. Zachraňovat svět je zkrátka čím dál tím těžší úkol, ale pokud ho zachraňují tito rytíři krejčovského stolu, tak je to zábava na mimořádně vysoké úrovni. Vytknul bych snad pouze to, že všichni adepti na agentství jsou podrobně seznamování se strukturou supertajné organizace ještě před svým přijetím a s touto politikou by utajení agentů vydrželo jen do vydání mimořádné nedělní přílohy Blesku. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Všechny ty archetypální příběhy "jak buran k výchově přišel" jsou mi už z podstaty protivné. Přijde mi až zvrácené sledovat, jak se někdo z vyšší společnosti snaží někoho převychovat k obrazu svému a aby zapadl do naší společnosti (socializace neasi). Jediné, co můžu Matthewovi Vaughnovi připsat k dobru, je ta jeho pankáčská drzost, která se mísí se snobskou uprděností. Navíc v momentě, kdy tvůrci zcela nepokrytě brnkají na rasistickou notu (xenofobie a fetišizace bělošské kultury z toho čiší na sto honů), tak v tu ránu do filmu přidají i něco z anarchistické podvratnosti a člověk si v tu ránu vzpomene na o to více antisystémový Wanted. Čert aby se v tom vyznal. Ale jinak to byla bžunda, akční scény byly akční, londýnský cocney dostatečně "sociální" a vůbec celý ten fetiš z britských symbolů byl až parodií sama sebe. Takže si všichni můžeme vrnět, jen to téma - ať už bylo jakékoliv - si může v koutu leda tak pobrečet. Holt exhibice a podívaná mají přednost. PS: Být celý film v duchu těch vybuchujích hlav, tak vrním blahem ještě celý měsíc. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že první polovina filmu, neboli vzestup "superhrdiny" není nikterak překvapivý. Přesto se Matthewu Vaughnovi daří do filmu vštípit střípky šílenosti, humoru nebo ideálně obého zároveň. Člověk má pocit, že tohle už někde viděl, ale přeci jen je v tom cosi originálního. Vaughnův rukopis představuje především hravost, nadsázku a hlavně styl hlavních hrdinů, který doplňuje jejich přirozené charisma. Gradace filmu v jeho poslední čtvrtině je opravdu to nejlepší, co lze od komiksové akce požadovat. Rychlé přestřelky, nevšední kamera, hudba, hlášky, vše do sebe krásně zapadá a výsledek se téměř vyrovná prvotřídnímu Kick-Assu... 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Co se dá dělat, překvapit už Vaughn nemá jak a čím a jeho film i sebepovedenější asi bude vždy jen naplněním očekávání. Kingsman je rozhodně super zážitek a kvalitní zábava, kterou jde jedině doporučit, jen holt nepřebije naši fantazii. Vytknout by šlo snad jen to, že někdy byl buid up větší než samotná akce, ale to nevadí nějak zvlášť. Rozhodně plnohodnotná záležitost. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Kingsman nemá sice emoce dojící scény podbarvené geniální Surface of the Sun od Murphyho jako Kick-Ass, ale je to podobně nekorektní a podvratný prvotřídní biják s výtečnou akcí a řadou sympatických postav. A ve vtipnějším módu. Další projekce na sebe nenechají dlouho čekat, protože se obávám, že takto našlapaná zábava pak v kinech dlouho nebude. Do dalšího Vaughna? ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Pokud jste ochotni přistoupit na tu nadsázku a osobitou hru s konvencemi daného žánru, pak se můžete dobře bavit. A Tarona v kšiltovce bych si klidně vylepila na zeď. Ale ještě předtím bych ho svěřila do režisérských rukou Stevena Soderbergha. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama