Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Luc Besson, Robert Mark Kamen | Hudba: Nathaniel Mechaly | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: EuropaCorp, Canal+, Ciné+, M6 Films | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 325,8 milióna $ | Ocenenia: - || Dojná krava Bessona a spol v podobe nového dielu série Taken priniesla na svet nevýrazný, beznápaditý film, ktorý sa ani náznakom nepribližuje prvým dvom dielom, hlavne teda tomu prvému. O to viac zarážajúce to je, že Megaton režíroval i už spomenutú dvojku, no tá mi prišla ešte plná fantázie a akčnej invencie, pričom tretí diel je len samé klišé a predvídateľné konanie totálne plochých postáv bez štipku vybudovanej psychiky. Je to strašná škoda a rozčarovanie, pretože Taken patril k tomu najlepšiemu, čo tento žáner priniesol na plátna za posledné roky. Takto to vyzerá, keď umelci nevedia, že je lepšie skončiť v tom lepšiom... 20% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vím dobře co jsem minule slíbil, ale opravdu jsem to potřeboval vidět. Megasráč Megaton to udělal zase. Z akčních scén bolí oči a divák se musí opravdu pekelně soustředit aby vůbec něco viděl. Posilou do sestavy Forest zajisté je. Policista, který netuší, on prostě ví co náš z řetězu puštěný Bryan provede. Dobrou zprávou je že oddělali Famke, takže snad 4. díl už nebude. Unesení byli v této sérii všichni, někteří i vícekrát. Trošku mě mrzí že Liam dokáže ve spoustě filmů vděchnout život neskutečně zajímavé postavě (viz například Mezi náhrobními kameny), aby se o pár měsící později ztrapňoval v takovéhle konině. 20% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Totální nuda. Bryan Mills do třetice chrání svou dcerunku před albánskou špínou a to podruhé pod Megatonovou podprůměrnou režijní taktovkou a v pro něj typickém, otravně zběsilém a chaotickém střihu akčních scén, který ostře kontrastuje s naprosto nudným dějem. Besson si může odškrtnout další zbytečnou, protože zapomenutelnou, leč výdělečnou položku a divák může jen doufat, že už je to pro Bryana opravdu konec. Besson totiž sice Neeson season velkolepě odpálil, ale pokračování TAKEN jsou jejími nejslabšími kusy. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Chulivier Megatron je zrejme dáky kretén, ktorý výslovne nenávidí epileptikov a týmto filmom ich chce všetkých odstrániť. Čo za debila dovolí aby 10 minútová scéna bola strihnutá každé dve sekundy?! A to fakt nekecám, každá jedna akčná scéna pozostávala zo sekundových záberov. Nie len, že sa na to nedalo pozerať ale vyvolávalo to vo mne pocit, že i ja sama som epileptik a za chvíľu sa začnem na zemi zvíjať ako pandrava. Liamovi takéto úlohy jednoducho sedia, mám ho rada a je mi úprimne ľúto, že hral v tomto pokračovaní pod taktovkou takého idiota. Chumaj jeden sprostý. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Netvárme sa, že pri filmoch typu DIE HARD neumierali nevinní ľudia... Problém tretieho Taken je skôr v tom, že nemá taký spád, čím naplno odhaľuje svoju béčkovú podstatu. Dejová línia s detektívom je navyše dosť zbytočná. Keby išlo o Snipesovku chrochtali by sme blahom. Keďže išlo o film uvádzaný v kine, chápem isté rozčarovanie divákov. Znesiteľné akčné Europa corp. béčko... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Při jedné z posledních scén na palubě letadla lze slyšet od pilotů zprávu určenou pro věž, že se chystají k odletu z runwaye č. 2, ale v dalším záběru je vidět, že se jedná o runway 5L. Ani jedna z těchno drah ale na zmiňovaném letišti (Santa Monica Airport, KSMO) vůbec není. (Warle)
  • Forest Whitaker pri propagácii filmu prezradil, že si na konci produkcie zobral domov niekoľko rekvizít ako spomienku na čas strávený na nakrúcaní. Boli to: odznak policajta, šachovú figúrku a tašku s bagelmi. (Arsenal83)
  • The New York Times napísal: „Scenár logiky od Luca Bessona a Roberta Marka Kamena sa prepadáva pod banálnymi dramatickými scénami, ktoré chytajú hlavu. Len šarm Liama ​​Neesona nejako prežije bez ujmy, podáva možno najpôsobivejší kaskadérsky kúsok zo všetkých." (Arsenal83)

Reklama

Reklama