Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pár nevychovaných fakanů přijede na exkurzi do 'dalšího' muzea. Chce to pořádnou kost, která to s děckama umí a temný příběh minimálně o třech vrstvách, aby se fakani uklidnili a začali se zajímat o trochu mexické kultury. Moc to jako animák pro nejmenší nevypadá. Nicméně je to bezpečně nejroztomilejší pocta mexické (latinskoamerické) kultuře. Býčí zápasy, posmrtný život, mariachi. Dokonce i prvky z telenovel (milostný trojúhelník). Tohle všechno bylo náramně poznat, stejně jako vliv Guillerma del Tora. Ten chlapík by se měl vykašlat na všechny Pacific Rimy a přinést třetího Hellboye nebo něco od Lovercrafta, tam by mi jeho vize seděla rozhodně lépe než u přetechnizovaných robotích válek. Doposud vše v pořádku, ale nesmírně mě rušil styl animace. Normálně s tím nemám vůbec žádný problém, ale přeplácanost a strkání nesmírného množství detailů tam, kam už se žádné nevejdou plus animace dvou hlavních soků a Šakala, to mi zážitek o hvězdičku znepříjemňovalo. Co pořád ti Mexikáni mají s tou smrtí? ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Hudba nebude tak úplně od Gustava. Nevím jak jiné, ale skladbu Ecstasy of Gold pana Božsky Geniálního jsem slyšela v býčí aréně docela zřetelně. Animace ve formě dřevěných panáčků mi příliš nevyhovovala, i když musím uznat, že působila originálně a provedena byla precizně. Příběhově se mi ale film moc líbil. Je naplněn láskou, smíchem, množstvím vtipných hlášek, hudbou a dobrodružstvím. Hlavně ta Země vzpomínek se moc povedla. ()

Reklama

misulka03 

všechny recenze uživatele

Hudebně jeden z nejlepších animáků, který jsem kdy viděla. Příběhově průměr. Vizuálně pro mě osobně přemrštěné. Dobrý nápad s mexickým prostředím, které je u animáků skutečně neotřepané, ale tohle už byla slátanina, která měla za cíl nacpat do filmu všechno, co jen šlo. A že toho bylo skutečně hodně. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o sile odvahy a lásky a dá sa pozrieť vo dvojici s vašou milovanou osobou ako oddychovka. Animácia je taká ako sa len tak nevidí a je to zaujímavý štýl a občas je dobré vidieť niečo neobvyklé. Príbeh je dosť jednoduchý, ale následne sa tam udeje aspoň jeden zaujímavý zvrat, ale tak kto čaká zlý koniec od rozprávky? asi nikto. V podstate dvaja chlapci chcú jedno dievča a obaja sa vydajú rôznymi cestami a len jedna cesta je správna k odomknutiu jej srdiečka. Netreba zabúdať na hudbu, ktorá je podmanivá a celkom ujde. The Book of Life nie je pre každého a pokiaľ sa niekomu nebude páčiť ani animácia ani hudba a ani príbeh, tak môže túto priemernú do Mexika ladenú rozprávku hodnotiť naozaj dosť zle. Takže táto rozprávka je až príliš o vkuse svojich divákov a keď nie je pre každého mám to považovať za chybu? Ono každý hodnotí dosť subjektívne tak naozaj ťažko povedať čo je správne a nesprávne. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Z výrazné výtvarné stylizace jsem se v úvodních momentech bezmála zhrozil, naštěstí vyprávěná mexická legenda (při níž počítačová grafika zdařile simulovala vyřezávané marionety) už vypadala o dost lépe a svět mrtvých nabídl i přenádherné a oku lahodící scenérie. Samotný romanticko-dobrodružný pohádkový příběh pak kromě pofiderní originality, přezpívaných písniček, mnoha kulturních svérázností / podivností přinesl bohužel i nemálo standardizované hlušiny. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)
  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama