Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amy se ztratila v den pátého výročí svatby s Nickem. Vše naznačuje, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel organizuje rozsáhlé pátrací akce a snaží se dělat vše možné pro to, aby se jeho žena našla. Pokud možno živá. Paralelně s tím probíhá policejní vyšetřování, které kromě Amy hledá i člověka, jenž má její zmizení na svědomí. Všechny stopy, nalezené důkazy a svědectví Amyiných blízkých ale ukazují právě na Nicka. Kdo to vlastně je? Trpící oběť zločinu, nebo cynická zrůda, která vodí policii i veřejnost za nos, aby ze sebe sňala podezření? Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A co se vlastně stalo s Amy? Na znepokojivé otázky se vrší další a odpovědi zoufale chybějí. Trpí tím především Nick, který se z miláčka médií proměnil ve veřejného nepřítele číslo jedna. Dobře ví, že když se Amy nebo strůjce jejího únosu nenajdou, ponese si cejch až do konce života, který možná stráví za mřížemi. Pokud ovšem nemá Amy skutečně na svědomí. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 177)

dANo 

všechny recenze uživatele

Som spokojný... Tešil som sa na tento film a dostal som to, čo som očakával. Zaujímavý príbeh, prekvapivé zvraty, kvalitné herecké výkony, fajn hudba a tiež neokúkaný záver. Fincher je pre mňa stále pojem a verím, že sa to nezmení ani pri ďalších jeho počinoch. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Fincher je značka, na kterou se divák může pokaždé (právem) těšit. Nicméně výsledku značně podráží nohy minimálně 2 skutečnosti: a) standardně nemožný Affleck; b) scénařem předepsané finále, jež postrádá jakoukoli alespoň elementárně uvěřitelnou logičnost lidského chování (posledních 5-10 minut je úplně mimo realitu). U někoho jiného bych to odpustil a řekl si, že chtěli jenom nechat zajímavě otevřený konec, u značky Fincher je to jednoznačné mínus. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tento film provázely skvělé recenze a ovace. Vzhledem k tomu, že mám Bena Afflecka rád, těšil jsem se dvojnásob. Pokud ale odhlédnu od různých sympatií a budu hodnotit opravdu objektivně a s nadhledem, musím říct, že podobných filmů bylo natočeno poměrně dost. SPOILER: Jedna fakt dost praštěná sociopatka si představuje partnerský život takový, jaký by vyhovoval pouze jí. Běda, pokud si to partner představuje trochu jinak. A protože je tato mladá dáma celkem vysoce inteligentní, umí své partnery odstraňovat tak, aby na ní neulpělo ani zbla podezření. KONEC SPOILERU. Kromě celkem jednoduchého scénáře je si ale dobré všímat jiných věcí. A těmi jsou: 1) Manipulace veřejným míněním, 2) Zakódovaný pocit ve společnosti, že za neshodami v manželství stojí primárně manžel a že žena je většinou obětí. Ad 1) Ve filmu můžeme jasně vidět práci médií podle hesla: „kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde“. A chceme-li udělat z člověka nepřítele pro společnost číslo jedna, seženeme takové materiály, které naši motivaci podpoří. Ad 2) Znám spoustu rozvedených žen, které svůj rozvod vysvětlují tím, že je manžel mlátil a že pil. Samotný film byl určitě natočen dobře, chyběl mi v něm ale nějaký promyšlený zvrat. Proto nehodnotím „povinnými čtyřmi hvězdami“. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

No technicky na jedničku, ale jinak by Fincher mohl nudit za vlast. Nechápu proč se mám skoro 2,5 hodiny těšit na něco, co prostě nepřijde. Ano, bylo to zajmavé v několika úsecích, ale chtělo by to o 30 minut zkratit příště. Já nad tímhle onanovat nebudu jako ostatní, mě toto "umění" nepřesvědčilo, protože to byla většinou natahovaná nuda. ()

jujec 

všechny recenze uživatele

Skvělý film - na začátku se bojíte o zmizelou manželku, pak se vše otočí. Drsné, zajímavé, nevšední. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Z mojich predchádzajúcich komentárov asi je citeľné, že nepatrím medzi skalných fanúšikov jeho filmovej tvorby. Ale v tomto filme sa jedna herečka postarala o to aby sa moje sympatie voči Benovi otočilo o 360 stupňov a začal som k nemu v istých momentoch prejavovať aj dávky empatie čo do tejto chvíle nebolo prakticky možné. Áno, Rosamund Pike to dokázala dokázala sa stať najnesympatyckejšou herečkou akú som kedy videl a v tomto filme tomu nijako nepridáva ani jej kameo, ktoré je rovnako nesympatické a dementné ako aj ona sama. Herečka, ktoré má na všetky emócie jeden mimický sval asi nebude moc terno, naposledy s touto retardáciou prerazil Chuck Noris ale toho s Rosamund nemôžem porovnávať. Film má myšlienku ale koniec ma pekne nasral a spôsobil my v hlave taký mind fuck aký som tam už dlho nemal. Aj za to, aj za Benov výkon dávam filmu zelenú a určite si ho ešte niekedy zapnem. 74% ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, který četl knihu a je navíc rozmlsaný Fincherovými předešlými filmy, se nemůžu ubránit lehkému zklamání. Ne snad že by režisérovo řemeslo ztratilo něco ze své preciznosti, ono spíše zamrzí, že tentokrát více než polovinu filmu ničím výrazně nepřekvapí. Ať už si vezmeme vyšetřování případu nebo jednotlivé zvraty, tomu všemu chybí působivost a údernost Fincherových předešlých filmů. Sedm, Zodiac i Muži, kteří nenávidí ženy dokázaly své nejdůležitější momenty prodat mnohem efektněji a mnohem větším dopadem na diváka, a i když můžeme oponovat tím, že tentokrát je samotná záhada odsunutá spíše na druhou kolej a zaostřeno je na postavy, jejich důvěryhodnost, mezilidské vztahy a mediální hyenismus, i tady se ale podle mě dalo na pilu tlačit mnohem více. Filmu navíc trochu škodí formální uchopení předlohy a neustálé přeskakování mezi současností a flashbacky, a střídání jednotlivých rovin ústí v lehce nepříjemný dojem epizodičnosti. Obsazení je přesné, Affleck dokazuje, že ona aura příšerného herce, která jej už několik let obklopuje, není tak úplně oprávněná a podává tady více než solidní výkon. Překvapí navíc i některé vedlejší role jako například Tyler Perry a můj oblíbenec Scoot McNairy. Jedinou pěstí na oko byl pro mě Neil Patrick Harris, který se není schopný zbavit jistých "barneyovských" manýrů a v některých momentech působí velmi prkenně. Soundtrack je zatím asi nejlepším společným filmovým počinem Reznora a Rosse, a i když mohl být využívaný častěji a ve větší míře, je s filmem ve větší harmonii než tomu bylo u předešlých spoluprací. Fincher naplno šlápne na plyn až v poslední třetině, kdy ona lehkost a nevybíravost, s jakou se mu podaří snoubit sociální satiru, surovost a násilí, bere dech a divák neví, jestli se má smát nebo odvracet zrak. Gone Girl se po prvním zhlédnutí nezařadí na úplný vrchol "fincherovského" žebříčku, nicméně jistý potenciál pro zrání s časem a budoucí kultovnost tady je. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Fantastický casting, kde se na svou roli jak Affleck tak Pike výborně hodí a ne nedovedu si představit asi lepší casting a to i ve vedlejších rolích. Nezklamala ani zatím nedoceněná Carrie Coon (Leftovers) v roli Go. Výborně sednula i role NPH, který mne opravdu několikrát donutil se smát. Další výborná práce ve Fincherovo filmografii, Navzdory zajímavému a originálnímu scénáři s neočekávaným vyústěním se jedná o skvělou podívanou, nicméně přeci jen mne ale mne zamrzelo, že Fincher by si skvěle poradil i s podstatně temnější látkou a podstatně drsnějším filmem. Ale to by byl holt jiný příběh. Zpětně musím ocenit, že marketingová kampaň opravdu perfektně klame jak fotografiemi tak trailery. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Obyčejná story, která by mohla utonout v záplavě zaměnitelných dílů kriminálních seriálů a obehraných filmů, kdyby to byl do svých pracek nebýval vzal Fincher. Je to skutečně obdivuhodné, jak z něčeho tak standardního jde vykřesat něco tak elegantního. 85% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Popravdě, ani nevím co říct... Fincher mě snad nikdy nezklamal. Nikdy jsem z jeho dílny neviděl jediný film, který by byl jen zklamáním. Je toto ten průlom, který vše mění? Já říkám: Absolutely f*cking not. Tento film by možná mohl být trochu jiný doušek a to tedy byl. Stále jsme byli v žánru thrilleru a kapkou mysterióznosti, což je Fincherova přesná parketa. Ani jsem nečekal nic peckózního, ale o to jsem věděl, že budu víc překvapen. A byl jsem. Bylo tam pár "WTF momentů, které mě tak nějak dostali do povědomí toho, že film je opravdu zajímavý. Harris, taky ukázal, že umí zahrát i jiné než komediální role, což je podle mě úžasný poznatek do jeho úsvitné kariéry. 20 000 mil po mořem? Ale prd... Gone Girl je to pravé pro Finchera. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se nechám zlákat hodnocením. Pro mě osobně je to výborný film, který mě těžce zklamal svým příběhem. Vyobrazení je perfektní, psycho scény super, herecké výkony excelentní. Fincher se předvedl. ALE. Možná jsem už tak vycvičená svojí četbou, kdy do poslední chvíle člověk fakt netuší a pak bum... To jsem od toho filmu čekala. Jenže tady byl příběh tak trapně předvídatelný, že mě to neskutečně rozčilovalo. Od prvního momentu bylo jasný, kam to směřuje. A po odhalení, toho co bylo jasný, bylo opět zřejmý, jak to dopadne. Skoro nic mě v tom příběhu nepřekvapilo. Poslední čtvrt hodinka byla sice skvěle psycho, ale ten závěr? Jo, ten mě možná překvapil, ale svojí nelogičností. Moje slova v kině "tak to jděte do p*dele...". Jsem tak naštvaná, že bych nejradši dala tak 2 hvězdy, ale to si zase Fincher nezaslouží, protože všechno ostatní je v tom filmu super. No nevím. Ne, nezvládnu tomu dát 4 hvězdy. Lepší 3 už jo. 6/10 ()

Pražák 

všechny recenze uživatele

"Like a child, I picture opening her skull, unspooling her brain and sifting through it, trying to catch and pin down her thoughts. What are you thinking, Amy?" ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Stejné doporučení, jako u Války Roseových: nutné vidět před uzavřením sňatku. Dnes večer se zamknu s kočkou v pokoji! 100% ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se už nikdy nechci znovu podívat. Není to třeba, nikdy ho totiž nezapomenu. Že Fincher točí brilantně snad ani není třeba předesílat, ale stejně jako brilantně točí i jaksi emočně odtažitě, ačkoli to přesně neumím vysvětlit - možná je to i jeho výběrem ústředních postav, které jsou vždy nějak "postižené". První půlka byla na jedničku, seděl jsem v kině jako přibitý, ale u druhé části už jsem se začal dívat na hodinky a s každou komplikací ve vyprávěcí linii Amazing Amy u mě celkový dojem upadal. Toto je film, který měl skončit nevysvětlen, respektive "utnutý" daleko dřív, než tomu nakonec bylo. I tak to ale bylo brilantní a 90% tomu s přehledem dám. Na stovku tomu chybělo něco ve scénáři. Mimochodem Trent a Atticus opět udělali pořádný kus práce! :) ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Fakt povedený thriller. Po celou dobu dívání nemá divák možnost se nudit, děj ve filmu velmi táhne od začátku až do konce. Fincher je opravdu precizní režisér, který odvedl ''OPĚT'' skvělou práci a dal filmu punc zlata !! Rozhodně bych Gone girl mohla vidět znovu a stejně by mě film uchvátil znovu i po druhé. Konec filmu drtivě překvapivý, já osobně bych ke zmizelé nebyla tolik shovívavá jako Ben Affleck. :-) ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Vše začíná jako psychologický, kriminální thriller a pokračuje v totální mindfuck, který nabírá takových obrátek, až ke konci trochu přebere a vše končí kocovinou. Konec se mi zdá už hodně nelogický a vidět film podruhé (nic mě k tomu nemotivuje), asi by tam těch blbostí bylo ještě mnohem víc. Navíc je vše ukončeno až jaksi násilně, jako by se do všeho dvojice F a F zamotala a musela to rychle utípnout. Škoda první 2/3 super.A Pike krásně kulí oči, to se musí nechat. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Inteligentní hra s žánrem, nespolehlivým vypravěčem a transformací rosamund pike v herečku (!) muži, kteří (pořád) nenávidí ženy (tady právem) fincher v životní formě (?) dynamické duo reznor/ross na oscara (?) viděl jsem film roku (?) questions questions ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Takže bezprostřední zážitky z kina popsané na facebooku: tak jsem se vrátil právě z kina, po cestě je zhltnul dva cheesburgery (při běhání jsem si zranil nožičku a snažím se to léčit papáním) , na promítání jsem přišel až při ukázkách, hned první tam běžela nějaká nová supertrapná popkulturní komedie Sex v Paříží, kde se rádoby úspěšné manažérky snaží najít muže do života a zažívají u toho plno dobrodružství, kroutil jsem se u toho jak had a ty tři minuty byli pro mě nekonečné, ten film bych ve zdraví nepřežil, poté běžela ukázka na Blbého a blbějšího 2 a to už vypadalo o hodně lépe...tomu dám šanci, no a pak to začalo - Ben Affleck bývá dost podceňován a haněn, ale on není až tak špatný, během celého filmu dost pije a jí zmrzlinu, protože je pod těžkým duševním tlakem, je tam i retrospektivně ukázáno, jak si najde svou princeznu...však to znáte, leč od samého začátku je jasné, že jeho ženuška bude pěkný šmejd , když se tak nad tím člověk zamyslí, tak vlastně vidí triviální situaci většiny vztahů, která je úmyslně přehrocená, ne ani tak kvůli nim samotným, spíše má vykreslovat současnou dobu, kdy postavení žen v euroamerické společnosti je (možná) až nezdravě silné, úloha muže se smrskává na ochočené zvířátko, která má nosit domů peníze a starat se o svou ženu, pokud tak nečiní či se dopouští nemorálních činů, je poté souzen společnosti-médii, ty z něj vytvoří exemplární zrůdu v níž se projektují zkažené partnerské životy "hospodyněk", ty samozřejmě chtějí pro něj nejvyšší trest, jednoduše řečeno není to špatný film, pohybuje se to někde od 60% do 70%, co tedy vzkazuje Fincher mužům ve věku 25 až 35 let? nikdy nevěř ženě (kromě své sestry), jsou to nebezpečná monstra, čím hezčí tvářička - tím větší potenciál pro manipulaci a lež, nikdy neinvestuj své city nebo představy do žen, vždy tě nakonec pohltí, zničí a vyplivnou, lepší je asi opravdu si kupovat anonymní prostitutky- člověk si ušetří čas, peníze a hlavně svůj život /Kino Krnov...69%/ ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Film roku. Fincher naplno využívá potenciálu na všech frontách. Od romantiky přes detektivku, revenge movie, satiru až po hodně černou komedii. Vrchol filmařiny, kdy přecházíte mezi žánry, ani nevíte jak. Vše tak samozřejmé a přirozené, až to děsí, a zároveň zcela ironické, přerůstající v jednu gigantickou hyperbolu. Fincher podle mě dosáhl jednoho z oněch pomyslných filmařských vrcholů, kdy prolnul dva protipóly, tedy film jakožto realistický obraz skutečnosti s filmem coby alegorií či básní odvádějícím diváka daleko na vzdálené ostrovy imaginace. Pokud se už neudělují Oscary za toto, pak za co? (Berte to jako výzvu.) A Ben se skutečně a doslova stal ve všech ohledech tou dřevěnou loutkou, za kterou jsem ho vždycky považoval (a je v tom skvělý), plus prosím Plešouna pro psycho-androida nesoucího sériové označení "Rosamund-Pike." ()

Henk123 

všechny recenze uživatele

Fincher a Flynn jsou bozi. Stvořili oscarové umělecké dílo... Jeden z mála filmů, ze kterých jsem dostal, a to se vší vážností, „husí kůži“. Možná na to raději ani nekoukejte nebo se psychicky zhroutíte. PS: Nikdy jsem snad necítil větší nutnost dát 5 hvězd. 100% ()

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Reklama

Reklama