Reklama

Reklama

Babylon

(seriál)
Velká Británie, 2014, 6 h 5 min (Minutáž: 45–78 min)

Hrají:

Nick Blood, Brit Marling, James Nesbitt, Adam Deacon, Paterson Joseph, Daniel Kaluuya, Lee Asquith-Coe, Nicola Walker, Polly Maberly, Deborah Rosan (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Komisař Richard Miller (James Nesbitt) je přesvědčen, že si Londýnská policie musí zlepšit reputaci s veřejností. Věří, že na to zaměstnal tu správnou osobu – Američanku Liz Garvey (Brit Marling). Profesionálka na moderní média, známá pro práci na Instagramu. Začíná tím, že tvrdě prosazuje poctivost a transparentnost. Ale změna kultury v Londýnské policii je těžší, než si představuje. Obzvláště, když její zástupce Finn(Bertie Carvel) ignoruje její příkazy a vykecává s novináři za zády. Jakmile propukne v hlavním městě násilí, Liz zažívá tvrdou zkoušku. (Dalfor)

(více)

Recenze (6)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Brit Marling a všetci tí skvelí anglickí herci. Mám chuť si to dať hneď znovu. Ps: Dík Dalforovi za titulky, snaď si to vďaka nim pozrie viac jak súčasných 22 ľudí. Keby aj pilot netočil Danny Boyle, aj tak je to málo. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Pilot vykopnul hodně vysoko... a zbytek dílů už se nechytil. Komedii nahradilo drama a – jo, pořád je to luxusní policejní seriál, který jsem s chutí dokoukal. Jenom tomu ta absurdní komedie, již to následně přeformulovalo pouze v komické hláškování, sedla líp. Takhle to zapadlo mezi mnohem lepšími tematickými věcmi. A nejspíš právoplatně. ()

Reklama

Dalfor 

všechny recenze uživatele

"Dobře odvedená práce s nejvyšší profesionalitou." - Komisař Richard Miller. Rychlá a zábavná komedie/drama v klasickém britském prostředí, do kterého dorazí expert na komunikaci, Američanka Brit Marling, prosadit změny ve vedení policie. Skvělé herecké výkony, režie a scénář. Oblíbený herecký výkon: Brit Marling a James Nesbitt. 8/10 České titulky jsou dokončeny. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Channel 4 rád odměňuje své zasloužilé tvůrce. A tak dostalo duo Armstrong Bain k pilotu Babylonu velmi štědrou stopáž, na režisérskou sesli zasedl Danny Boyle, "hlavní tváře" (opravdu ne role) obstarali matador Nesbitt s nadějnou Brit Marlingovou a o zábavu se staralo hlavně trio Deacon, Kaluuya, Sweet. Podobně jako ve Čtyřech lvech se nevážně řeší závažné téma (ostřelovač v londýnských ulicích) a vedle něj i "klasické problémy " u Metropolitní policie - byrokracie, neschopnost nadřízených, úniky informací do médií a co je a není PC term. Pilot za 3+ s tím, že povedenější je druhá půlka. ___ První sezóna navazuje tam, kde skončil pilot. A to i ve stylu. Poslední dva díly jsou vyšroubované na maximum. Člověku v hlavě rezonují nedávné události ve Fergusonu smíchané s londýnskými nepokoji v roce 2011. ___ PS: Kdo mohl tušit, co se přihodí v St. Louis ani ne 24 hodin od dopsaní mého komentáře. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"I will verbally dominate you, alright?!" --- Vskutku vyčerpávající jeden den na policejní stanici i v terénu. Závěrečný dialogy jako by do primárně bavícího celku tak uplně nezapadaly, nicméně byly to teprve ony, co mě správně nažhavilo na pokračování... ()

Galerie (77)

Reklama

Reklama