Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(série)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Scénář:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada se soustředí na policisty Molly Solversonovou (Allison Tolmanová) a Guse Grimlyho (Colin Hanks) vyšetřující trojnásobnou vraždu, k níž došlo roku 2006 v městečku Bemidji v Minnesotě. Dvě z obětí byly zavražděny zabijákem Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), jehož si najal pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman). Ten pak vlastnoručně zabil svou ženu, která ho držela pod pantoflem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (145)

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavná hra s divákem i vlastními postavami seriálu. Řekla bych, že z nevyslovených narážek snad už ani nejde dostat více pocitů nebo černého humoru. Fargo je ze všeho nejvíc krutě naturalistické, kdy lidé i mrazivá příroda s (téměř) každým dílem překonávají sami sebe a staví tak diváka do nekonečné smyčky WTF momentů. Tentokrát ale v pozitivním, tak nějak užaslém slova smyslu. Fargo je jako celek velice originální, zábavné ale i tak trochu odtažité dílko. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlhšie som rozmýšľal, koľkože tých hviezd prvej sérii Farga udeliť, ale nakoniec som sa rozhodol pre plný počet. Chytro vystavaný komplikovaný prípad, ktorý vyvolá ďalšiu a ďalšiu vlnu násilia, aby sa zdanlivo na istý čas situácia zopakovala a potom išlo zase všetko dokola ako od začiatku. Niektoré línie trochu vyzneli do prázdna, je škoda, že Oliver Platt sa už v záverečných epizódach neobjavil a celkovo sa toho dalo natlačiť do finálnych častí viac. Ale atmosféra, herecké výkony, myšlienky, to všetko je na najvyššej možnej úrovni. Asi mi chvíľu bude trvať, než sa odhodlám prejsť na ďalšiu sériu, keďže tá bude zrejme úplne inak ladená. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70 %. "Raz, to si ešte bola maličká a spala si vo svojej izbe, som sedel na verande s brokovnicou a čakal som na zlo." - "A prišlo?“ - "V tú noc nie. Ale čoskoro.“ Nie je to až taká pecka, ako mnohí tvrdia, veľa krát som sa dosť brutálne nudil a jednu nesympatickú postavu striedala druhá. Proste s druhou sériou neporovnateľné. Ale i tak je to ľahký nadpriemer. Treba povedať, že hoci sú postavy fakt nepríjemné a až na (budúcu) šerifku, jej otca, jej priateľa a jeho dcéru si žiadna nezaslúži dobrý koniec, samotné herecké výkony sú kvalitné, atmosféra zasneženého mestečka postriekaného krvou je správne drsná a na viaceré scény len tak nezabudnete. Tvorcovia to ale na môj vkus príliš prehnali s počtom postáv (Oliver Platt je svojím spôsobom ukážkovo zbytočný) i s humorom (ktorý sa do mrazivého príbehu príliš nehodí) a niektoré ich nápady po stránke logiky nevysvetlíte ani kebyže moc chcete (hluchonemý nájomný vrah?). Najviac ma bavili scény s (budúcou) šerifkou a jej otcom. ()

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerad bych přeháněl, ale bezprostředně po dokoukání první série Farga mám vlezlý pocit, že nic tak geniálně nevypočitatelného, zábavného a vzrušujícího jsem ještě v životě neviděl (a to jsem docela velký fanda brazzers). Seriál, který jsem za jediný den sloupnul jako pivo k večeři a který mi dokázal několik věcí. A) Že Billy Bob Thornton patří definitivně k nejlepším hercům své generace a, ačkoli hraje roli v podstatě zvrácenou, držel jsem mu palce víc než sám sobě na rande. B) Že prostředí v tomhle úchvatném satirickém spektáklu hraje tak mrazivě přesvědčivě, že bych ho samotného osázel Zlatými Glóby (a že je tedy vzorovým příkladem toho, jak se má s prostředím ve filmu pracovat). C) Že pokud má někdo vynikající námět, neměl by ho v současnosti chtít přetvářet do jednoho celovečeráku, nýbrž jít do televize a vyčarovat podobnou desetihodinovou nádheru.... Dosud by mě ani nenapadlo, že někdy uvidím, jak se otloukánek Martin Freeman postupně mění v chladnokrevného zabijáka Thorntona, ale ono to proběhlo jednoduše geniálně a v součtu všech formálních aspektů vlastně i uvěřitelně. První epizoda absolutní zlato. 100% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromný zklamání. První díl bomba, další 2 slušný, pak se to ale neskutečně pokazilo, úplně to ztratilo vtip, všechny postavy přišly o svoje původní charaktery, pak zmizelo tempo a nakonec se vytratil i smysl- když k tomu přičtu, že to má 92 (!) procent od publika, který si představuju jako téměř homogenní skupinu inteligentních lidí a spíše náročnějších diváků, tak zodpovědně prohlašuju- nic podobnýho jsem ještě nezažil. Tohle rozhodně není kompliment, jsem totálně otrávenej. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (9)

  • Poslední díl první série končí za doprovodu hudebního motivu, kterým začíná film Fargo (1996). (bohhous22)
  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)

Reklama

Reklama