Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(série)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Scénář:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada se soustředí na policisty Molly Solversonovou (Allison Tolmanová) a Guse Grimlyho (Colin Hanks) vyšetřující trojnásobnou vraždu, k níž došlo roku 2006 v městečku Bemidji v Minnesotě. Dvě z obětí byly zavražděny zabijákem Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), jehož si najal pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman). Ten pak vlastnoručně zabil svou ženu, která ho držela pod pantoflem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (144)

Foma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zábavné, i když trochu černočerné :-). Malá potíž je v tom, že snad nejsympatičtější postava seriálu je Billy Bob. A ještě fajn policistka, k níž se sympatie plně převáží v posledním díle a kdy vrahoun opravdu prohraje. Freeman taky skvělý, jeden z největších seriálových sviňáků vůbec. Ale seriál dobrý, napínavý, srandovní, se spoustou filosofie a krásné, zmrzlé Minnesoty. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlhšie som rozmýšľal, koľkože tých hviezd prvej sérii Farga udeliť, ale nakoniec som sa rozhodol pre plný počet. Chytro vystavaný komplikovaný prípad, ktorý vyvolá ďalšiu a ďalšiu vlnu násilia, aby sa zdanlivo na istý čas situácia zopakovala a potom išlo zase všetko dokola ako od začiatku. Niektoré línie trochu vyzneli do prázdna, je škoda, že Oliver Platt sa už v záverečných epizódach neobjavil a celkovo sa toho dalo natlačiť do finálnych častí viac. Ale atmosféra, herecké výkony, myšlienky, to všetko je na najvyššej možnej úrovni. Asi mi chvíľu bude trvať, než sa odhodlám prejsť na ďalšiu sériu, keďže tá bude zrejme úplne inak ladená. ()

Reklama

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl považuju bez přehánění za jeden z nejlepších televizních počinů vůbec. Pak se ale výrazně zvolní, nastoupí další postavy a mezi geniálním pilotem a stejně tak výbornýma posledníma dvěma epizodama nastává po dějový stránce celkem hlušina. I tak ale obsahuje spoustu nezapomenutelných scén, který jakoby vypadly přímo z Coenovic bezedný skříně s nápady. Billy Bob Thornoton aka Lorne Malvo je nejlepší postavou celýho seriálu, každá jeho scéna je plná napětí. Lesterova proměna je ukázková, nově nabytý sebevědomí mu rozhodně svědčí a scéna ve výtahu z devátýho dílu je pro mě naprosto pochopitelná (trochu jako transformace a motivace k činům Waltera Whitea). Doslova geniálních a nezapomenutelných scén je hned několik, ale pak je tam ta zbytečná dějová roztahanost, která k ničemu nevede (Stavros Milos). Jako celek jsem si televizní Fargo přes kolísající úroveň užil, takže první série 8/10. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kouzlo maloměstský zasněžený Minnesoty podtrhlé zábavnou krimi story, decentně černým humorem a super herci. Zvlášť záporáčtí Thornton a Freeman jsou tu k nezapomnění. A hojí mi to absťák po TWIN PEAKS (mrk Lou’s Coffee). Po letech zpoždění tedy stoprocentně proměnilo všechny pozitivní reference a hurá, to jsem teprve u první. 85% ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, hvězdou první řady není Thornton (byť je famózní), nýbrž Freemanova přišláplá krysa, která prochází vývojem tak slizkým a přitom uvěřitelným, že je to srovnatelné snad jen Walterem Whitem v Breaking Bad. Na můj vkus se první série rozjížděla až příliš pozvolna, nicméně od páté epizody se jede už jede nekompromisně na plný plyn. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (9)

  • Poslední díl první série končí za doprovodu hudebního motivu, kterým začíná film Fargo (1996). (bohhous22)
  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)

Reklama

Reklama