Reklama

Reklama

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Recenze (590)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Originální příběh? Yeah. Hodně chytlavá myšlenka (zápletka) filmu, kdy vlastně celý příběh je tak nějak souboj uvnitř Adaline. Moje první setkání s Blake Lively, kdy ta "holka" má něco do sebe. Moc se mi líbilo propracování celého snímku, kdy dokonce tvůrci použili syna H. Forda. Extrémně mě potěšil i Michiel Huisman, který se pro romantický žánr narodil! Navíc napínavý závěr, kdy jsem si nepředstavoval, že je možný happyend, ale dobře se vše ustálilo. Co lze vytknout je tempo snímku, kdy se to přeci jen dal udělat poněkud "akčnější", nakonec všechna pozornost byla upřená na vztahy. Tak nešťastná situace, až ji nakonec musel vyřešit až "deus ex machina". Bohužel se nevyhnuli ani "pohádkovému komplexu". 75% ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Moc ma to nebavilo. Čakala som, že vecne mlada žena bude putovať dekadami, zažívať dobrodružstvá a stretávať rôznych ľudí a uvidime prierez dejinami. Ale ona väčšinu filmu rieši jedného muža a z filmu je tuctova romanca, jediná originálna vec je námet. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh o tom ako jedno dievča prežívalo svoj život. V takýchto príbehoch je vlastne nesmrteľnosť či večná mladosť vždy na príťaž. Je to jednoducho niečo, čo tí dotyční nechcú a robí im to nepríjemnosti. Pritom človek sa snaží presne o opak, chcel by žiť večne a nájsť elixír mladosti. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Masterpiece romantické tvorby. Takhle by to mělo vypadat. Je smutné když se nad tím zamyslíš, že zůstat sám mladý a krásný není výhrou, pokud tví milovaní stárnou a odchází. Tohle by měla být povinná četba a filmografie. Howgh ()

veroniiiiika 

všechny recenze uživatele

Rozhoduji se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Příběh mě asi zaujal, protože jsem si u něj i pobrečela, navíc jsem celou dobu přála hlavní hrdince smrt, což taky úplně normální není. Ale v půlce jsem se začala nudit. Prozatím jsem dala 3, třeba časem přidám ještě tu jednu. ()

Hora1000 

všechny recenze uživatele

MAJINKOSPOJLER Já vám teda nevim... Vlastně co to plácám, vím! A popravdě, už mám těch americkejch klišé vejplachů plný zuby. Zápletka oukej, nic moc originální, ale dejme tomu. Jenže vystačit s ní půl filmu a pak přidat pár klišé a tramtará jdeme do finále, ať žijou happy endy. Co to kurva? Chybí tomu tumor nebo víc dramatu nebo čehokoli, aby se to vymanilo z totálního průměru až pod průměru. Jediný co mě na tom zaujalo, byla ta myšlenka, že by se vás ty svině asi opravdu někde vyšťouraly a pro dobro lidstva se snažily zkoumat, možná i za cenu vašeho života. Ne možná, ale určitě ;) ()

nikus120 

všechny recenze uživatele

Rozhodovanie sa medzi 3 a 4 hviezdičkami. Nakoniec vyberám druhú možnosť. Adeline je nádherný film s magickým doplnením. Keby tam neboli tie faktografické predhovory brala by som tento film ako blbosť. Blake Lively som mala vždy zafixovanú ako klasickú Gossipku, ale vo filme ma plnohodnotne ohúrila. Jej výkon bol veľmi dobrý na krehko vyzerajúcu, ale vo vnútri silnú ženu. Čo sa týka Harrisona Forda som sa musela zasmiať na jeho vizualizácií v minulosti, hlavne na prízvuku. Jedna sa o romatický film, ale konečne nie s novodobým gýčovým nádychom. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se nechal manželkou ukecat k romanťáku. Zvládl jsem ho bez újmy na zdraví a nakonec mě to i docela bavilo. Blake Lively je přesně tak hezká, aby se na ni člověk vydržel dívat celý film a Daario Naharis mi zase tak nevadil. Trochu poskřípávala logika té nesmrtelnosti, ale čert to vzal. Není moc romanťáků, které bych ustál tak dobře jako tenhle. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Tak vysoké hodnocení nechápu. Film neskutečně trpí předvídatelností. Uměle vykonstruovaný příběh lepí jednu "náhodu" na druhou, tak aby dospěl až k závěrečnému happyendu. Zdůvodnění „věčného mládí“ Blake Lively jsem ještě dokázal zkousnout, ale násobně stupidnější zdůvodnění opětovného stárnutí už opravdu ne. To už prostě bylo navíc a film to v mých očích srazilo dolů. Pozitivem tak zůstává krása B. Lively a nadstandardní herecký výkon H. Forda. Ve výsledku to stačí na průměrných --- == 63 % == --- . ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Blake Lively je uzasna. Netvrdim, ze herecka, ale zenska! Radost se na ni koukat. Ovsem zjistite, ze to na hodinu a pul zabavy nestaci. Po pul hodine se zacne preslapovat na miste a vy netusite, co se vam jeste nabidne. A pak prijde nejlepsi cast filmu s naprosto skvelym Harrisonem Fordem. Ten tomu filmu tak strasne pomuze. Rozhodne tam mezi vsemi nejlepe zahraje. A pak se to nejak domota k tomu heppaci. Mam rad romanticke filmy, tohle ale romaticke moc nebylo. Laska z platna nekapala. Velmi povedene byly komentovane pasaze filmu. ()

Leobarka 

všechny recenze uživatele

Asi nějk nechápu, proč všichni tenhle film srovnávají s Benjaminem Buttonem. Nechápu podobnost mezi 'narodil se starej a pak se z něj stane potrat' s 'narodila se normální a pak přestala stárnout'. No, vážně. Každopádně, co k snímku říci.. Určitě to není nejhorší film, který jsem v poslední době viděla, ba naopak mě překvapilo, že mi nelezla krkem po pár minutách, tak trochu unylá drbna Blake. Bod. I když byl děj předvídatelný, líbilo se mi, že vystihuje, jak těžké je vidět, když lidé kolem vás stárnou a umírají a vy tak ztrácíte přátele a rodinu, a to nejen když jste nesmrtelní. Takže po emocionální stránce vcelku zkousnutelné. Bod. Michiel Huisman. Bod. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jít s hodnocením níž. Na to, jaká to byla slzavá RomanTyčka, to bylo prostě dobrý. Sentimentální a zároveň dost na bednu (Pozemšťan je ale zajímavější). Líbilo se mi i vysvětlení Adalínina nestárnutí, su zvědavej na rok 2035. No a Blake Lively je prostě nádherná, na tu bych se vydržel díval klidně i dýl. I když to její chování stoleté báby mě občas sralo. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré ale mohlo byť ešte lepšie. Druhá polovica filmu mi prišla dosť uponáhľaná s veľa nevyužitým potenciálom. V kľúčových scénach sa dalo vyťažiť oveľa viac emócií. A koniec by sa mi viac páčil keby nechali diváka viac na pochybách, že čo bude s Adalinou budúcnosťou. Napriek mojim výhradám som dosť spokojný. Hlavná postava bola úžasne zaujímavá žena s veľmi pútavým životným príbehom čo vlastne ťahalo celý film. Blake Lively je bohyňa, jedna z mojich platonických topiek. Vynikajúco zahrala, nazvem to “skúsenostnú auru“ ktorú jej postava nazbierala za svoj život. Film mal veľký potenciál na plné hodnotenie. Škoda. ()

Spilif 

všechny recenze uživatele

Kdysi mi někdo řekl že Podivuhodný příběh Benjamina Buttona byla neuveřitelná blbost, tak jako každý :) jsem na doporučení nedal a jedním dechem jsem film zhlédl, a byl sem překvapen a nadšen. O to víc jsem nadšen i z tothohle snímku jelikož, teď úplně nevím jak to napsat kdo si rád jednou za čas nezasní a nechce přemýšlet nad tím jaké by to bylo. Film mě vážně dostal a myslím že ještě nějaký čas nad tím můžu přemýšlet a užívat si takoví ten vnitřní pocit "co kdyby se to mohlo stát, a co kdyby se to stalo právě vám. Jak by jste vy chtěli přečkat ten čas? Jo vážně skvělej film doporučuji a za mě hodnotím jak hodnotím opravdu nemá chybu. Jen od toho nečekejte střelbu akci a krev:) A to si na romantiku nepotrpím :) ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Být stále mlád. Přesně tyto slova vystihují příběh tohoto romantického snímku. Ze začátku je to hledání a poznávání hlavní postavy, respektive její autonehody, která všechno změní. Jakmile se film překlopí do druhé poloviny, je ještě zábavnější a zajímavější. Nikterak zbytečně dlouhé dialogy perfektně vystihují pocity jednotlivých aktérů. Na závěr snad jen zbývá dodat: konec dobrý, všechno dobré. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

SPOILER!!! Věčně mladá, věčně krásná, věčně v p.deli z toho, že její dcerka by mohla jít do domova důchodců. Konec SPOILERU. Na tohle téma bylo uděláno už několik filmů. Věčně mladá patří k těm lepším, lidštějším a "uvěřitelnějším". Velkým plusem je i charisma hlavní hrdinky, ze který bude paf asi každej chlapák, co má rád hezký a chytrý dámy s velkým D. Dohromady romanťárna, která se nevleče. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Krásny romantický príbeh šmrcnutý nadprirodzenom. Inteligentné, so skvelou Blake Lively (prekvapenie), príjemnou atmosférou. Romantika, aká sa často netočí, ale ktorá rozhodne stojí za to. Mierne ma sklamal záver, ale ženské srdia si určite zaplesali, takže nie je o čom... 75% ()

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama