Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2015, 7 h 54 min (Minutáž: 43–54 min)

Kamera:

Arthur Albert

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael Mando, Michael McKean, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos, Miriam Colon, Raymond Cruz (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Jimmy McGill býval neúspěšný právník, který měl co dělat, aby dal dvě a dvě dohromady. Ale při pátrání po svém osudu se jeho dráha protíná s příběhem Saula Goodmana. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (55)

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vince to opět dokázal. Po obrovských očekáváních geniálního zakončení páté série Breaking bad přišel s něčím, co možná neuspokojí ty, jež dychtí po pořádné drogové akci a konfliktech, jak tomu bylo již u zmiňovaného Perníkové táty, nýbrž nás zasazuje do minulosti, kdy ještě Saul preferoval jméno Jimmy McGill a teprve si dral tu cestu k vrcholu. Zaujalo mne už hned první epizody, která je pomalá, ale přitom nabízí spoustu pomrknutí na původní sériál a groteskní situace v ní nechybí. Bob Odenkirk to neuvěřitelně spolu s Banksem a jsem strašně rád, že to, co předvedli v Br.Bad byl jen začátek. Každý tu má epizodu věnovanou samu sobě a skvěle to prospívá pro prokreslnost postav a zároveň představení úplně novým divákům. Monolog Odenkirka u tomboly bylo sakra to nejlepší za poslední dobu. Těším se, co Saul Goodman předvede v druhé sezóně, ale zatím to vypadá na podobně úžasnou jízdu jako s Jessiem a Heisenbergem. /80%/ ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hey, I just talked you down from a death sentence to six months' probation. I'm the best lawyer ever." Saulova prvá séria je veľmi pohodovým návratom do novomexického mesta Albaquerque, kde sa odohrával aj príbeh jedného z najlepších seriálov všetkých čias, ale v tomto prípade to nemá s BREAKING BAD takmer nič spoločné... A v tom podľa mňa tkvie čaro tohto spin-offu... To, že stojí samostatne a zároveň perfektne dopĺňa pôvodný seriál. Veľmi ma potešilo aj to, že tvorcovia sa rozhodli priviesť naspäť aj niektoré z najlepších postáv BREAKING BAD - Tuca Salámku (😄), v podstate aj Saula/Jimmyho, ale najväčšiu radosť mi spravilo to, že sa na scénu vrátil aj Mike, ktorý v prvých piatich častiach síce pôsobí ako vedľajšia postava, ale v druhej polovici série si pre seba ukradol dokonca až dve epizódy a tým podľa mňa naznačil to, že v nasledujúcich sériách by mohol byť dôležitý, čo ma naozaj potešilo. S čistým svedomím môžem povedať, že na prvé tri epizódy sa mi pozeralo dokonca lepšie ako na BREAKING BAD, čo som od Saula ani v najmenšom nečakal, ale v konečnom dôsledku som rád, že ma takto milo prekvapil. Ale aby som iba nechválil, po brilantnom úvode s Tucom nasleduje niekoľko častí plných právnickej vaty, ale v závere si ma táto séria opäť naplno získala a poslednou čerešničkou na torte bol koniec s "Deep Purple" a ich Smoke on the Water, ktorý ma totálne odrovnal a aj keď je to už iba záverečná bodka, myslím si, že zafungovala výborne... Určite môžem povedať, že z tejto série som mal po dopozeraní ten správny päťhviezdičkový pocit a presne to isté tvrdil aj môj priemer, ale ja si jednoducho nemôžem pomôcť, keď si to v hlave všetko pospájam tak mi z toho vychádzajú veľmi dobré štyri hviezdy, inými slovami 8,5/10, ale silno dúfam, že každou ďalšou sériou bude toto hodnotenie rásť... No a na záver ešte jedno veľké plus: Konečne tu máme nejakú sympatickú ženskú postavu - Kim, zatiaľ čo v BREAKING BAD mi nesadla ani jedna žena, všetky mi v niečom vadili, jedinou výnimkou je Andrea, ktorá z nich bola ako jediná úplne v pohode 😉. To by bolo odo mňa asi všetko... "I didn't say you're a bad guy. I said you're a criminal." ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem sice už před několika lety viděl (a pak jsem bez jakéhokoli důvodu přestal sledovat někde uprostřed druhé) a hodně částí jsem si pořád pamatoval dost dobře, ale to nijak neubralo na potěšení, které mi sledování přineslo. Gilligan prostě ví, jak odstartovat seriál bez zbytečného otálení. Jen lituju, že jsem nezačal s koukáním dřív, abych stihl finále ve chvíli, kdy vyjde. 10/10 ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když nevíte kudy z nudy, brnkněte Saulovi. On vám to rád a hned zvedne. Teda jestli nebude mít zrovna telefon strčený v poštovní schránce.:-)) To se občas některým právníkům stává:-)). První série seriálu se rozjíždí pomalu a ve srovnání se starším bráchou z toho nevychází úplně nejlépe. Má několik hluchých míst, kdy se děj celkem zbytečně rozmělňuje a natahuje jak žvýkačka Pedro, když jste s ní chtěli být světoví. A pak mu chybí mnohovrstevnatost, což je to, co dělalo Breaking Bad výjimečným. Je zkrátka a dobře vidět, že zatímco příběh BB se rodil pomalu a byl díky tomu do detailu promyšlen, BCS vznikl "na objednávku" po úspěšném a nedostakovém produktu. Přesto to není seriál špatný, ve srovnání se současnou TV produkcí drží laťku pořád ještě dost vysoko a závěrečný díl mě dokonce přivedl na myšlenku, že se možná více vrstev ještě dočkáme. Kdo ví? ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak žil Saul Goodman před události seriálu Breaking Bad? Myslím, že spin-off Better Call Saul je důstojný navázání na nejlepší seriál ever - Breaking Bad! Rukopis Vince Gilligana jde cítit, a proto se Better Call Saul může pyšnit kvalitním scénářem. Bob Odenkirk dokazuje, že dokáže utáhnout vlastní seriál, a jeho postava je jedna z mála ze seriálu Breaking Bad, která si zaslouží vlastní show. Takže, jestli máte rádi Breaking Bad, určitě nebudete zklamáni tímto dílem. Já jsem spoko. :) ()

Galerie (286)

Zajímavosti (10)

  • Ve 45. minutě, když Saul (Bob Odenkirk) zoufalý v emocionálním okamžiku sedí na zemi, je asi půl minuty vidět v odrazu okna stojící člen štábu. Když si uvědomí, že je vidět, schová se za kameru, která je přikrytá plachtou, aby nebyl tak nápadný. (bratr.Milan)

Reklama

Reklama