Reklama

Reklama

Jessica Jones - Série 1

(série)
USA, 2015, 11 h 20 min (Minutáž: 47–56 min)

Kamera:

Manuel Billeter

Hrají:

Krysten Ritter, Mike Colter, Rachael Taylor, Erin Moriarty, Eka Darville, Carrie-Anne Moss, David Tennant, Susie Abromeit, Robin Weigert, Joseph Ragno (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Důvtipná a ostrá jako žiletky, nadané soukromé očko Jessica Jones si dává do pořádku svůj život, když ji znovu začne pronásledovat děsivá postava z minulosti. (Netflix)

Recenze (45)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem napsal v komentáři k první epizodě, mám rád silné ženské hrdinky a Jessica Jones je mi ještě sympatičtější pro svůj svérázný přístup. Navíc, i když nejsem alkoholik, musím ocenit, když někdo pije bourbon jako minerálku:-) U celé první sezóny jsem se skvěle bavil, nenudil jsem se ani na chvíli, tvůrcům se podařilo vytvořit kvalitní atmosféru, patřičně vystupňovat napětí, zvládli i akční scény, líbil se mi i použitý humor a potěšilo mě i zapracování postav Lukea Cage a Claire Temple do příběhu. První řadě v podstatě nemám, co vytknout, takže jasná plná palba. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jessica Jones má to štěstí, že je nová postava. V komiksech vycházejí její dobrodružství teprve od roku 2001, takže na Netflixu není nutné zpracovávat téměř stoletou historii a proměny, jak už to tak u Marvelu bývá. První série je svět sám pro sebe, teprve později se odštěpuje Luke Cage a celou partičtu supráků potkáváme zase až v sérii Defenders. Takže pokud jede Jess sólo, je klid celých 13 dílů na solidní ženskou linku a zajímavé holčičí postavy. S klišé o superhrdinech se vypořádá s vtipem, problémy se záporákem jsou pak řešeny velmi civilně. Ačkoli Tennant jako Purple Man je přesně na hranici civilismu a cartoonu. Herecky kraluje trio Krysten Ritter (poprvé ji sleduju v hlavní roli a beru to jako trefu do černého), Rachael Taylor (pamatujete na skvělou sérii 666 Park Avenue?) a legendární Carrie-Anne Moss. Finále se povedlo a 2. série na sebe nenechala čekat dlouho. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuspěchaný, relativně drsný noirový styl, v "superhrdinství" vysloveně zdrženlivý, perfektně zapadnul k nevyrovnanému, traumata minulosti alkoholem zahánějícímu soukromému očku. Scénáristé zručně zapracovali na jejich pozvolném ustanovení i představení, což průběžně vyústilo v brilantní scény s mrazivě charizmatickým záporákem Kilgravem (majícím velký podíl na Jessičině totálně rozhašeném duševním stavu). Neustále se komplikující "dohnání k doznání" už protahováním trochu ztrácelo na síle, ovšem stejně se jeho psychopatická věcnost a dominantnost asociála, kterého všichni poslouchají (doslova) na slovo, stala největším trumfem výborné série. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie až taká super, veľakrát ani hrdinka, ale o to zaujímavejšia je táto Jessica Jones - dievča s veľkým srdcom, no ešte väčším batohom kostlivcov z vlastnej, dávnej aj celkom nedávnej minulosti. Patrí do skupiny tých, ktorí nie sú dedičmi priemyselného impéria, géniami prírodných vied, potomkami planéty či vládcu bohov alebo najväčšími hrdinami najväčšej z vojen a nemajú šťastie na starostlivého mentora, ktorý práve hľadá, komu odovzdá štafetu. Zatiaľ čo tí "šťastnejší" zachraňujú Zem či celý (multi)vesmír, Jessica a spol. zápasia v prachu a špine ulíc, z ktorých sa ďalej, než na strechy okolitých činžiakov nedostanú a vlastne aj mrakodrapy v downtowne častejšie sledujú ako siluety na horizonte, než aby sa pohybovali (hompáľali, skákali, lietali) medzi nimi. Je to skrátka iný svet, obyčajnejší, ale možno o to bolestivejší a neprehľadnejší... a nájsť si v ňom svoje miesto stojí viac, než iba voliť stranu. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jessica Jones skvěle začala, ale bohužel na rozdíl od třeba Daredevila nebo i Agentů S.H.I.E.L.D.u se nedokázala dále zlepšovat. Několik prvních dílů to bylo opravdu super, ale pak se to začne natahovat a jediný, kdo seriál skutečně drží je pak Tennantův Kilgrave, ze kterého bohužel scénář udělá "jen" zamilovaného psychopata se schopnostmi. Přesto je al pořád skvělý. Ke zlepšení pak dojde v posledních dílech, kdy přibude akce. I přes tyto výtky, ale pořád považuji Jessicu za velmi dobrý seriál, který ale nevyužil potenciálu. Snad ve druhé sérii změní scénáristku a seriál bude lepší. 80 % ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Během tajného utajení v nemocnici Jessica (Krysten Ritter) říká, že byla přeložena ze Seattle Grace, což je název nemocnice v seriálu Grey's Anatomy (od r. 2005). (ČSFD)
  • Když Jessica (Krysten Ritter) popíjí v baru a povídá si s barmanem, je možné si všimnout, že jedna z píp patří českému pivovaru Pilsner Urquell. (cze.Oi)

Reklama

Reklama